Sport

Megtört a varázs a hétvégén, Banicz Benjámin duplája sem volt elég a győzelemhez az FC Barcsnak a megyei másodosztály 9. fordulójában. Hiába lőtte már a negyedik percben a kapuba az idegenben játszó Barcs első találatát Banicz, hamar érkezett a Mezőcsokonya válasza a 7. percben. 

Hihetetlen gólzáporral büntette a vasárnapi, hazai pályán játszott mérkőzésen ellenfelét az FC Barcs. A hazaiak már a 7. percben megszerezték a vezetést Horváth Szabolcs találatának köszönhetően, de a 12. percben jött a folytatás, Kelemen Richárd varrta be a Csököly kapujába a labdát. 

A kézis lányok a héten edzőmérkőzésen a szomszédos horvát város, Verőce női csapatával csaptak össze. A városban újjászerveződött kézilabdasport jelenleg nyolc csapatnyi sportolóval vág neki az előttük álló feladatoknak. 

Debrecenben és Cegléden is tatamira léptek a BVSE Judo Szakosztályának, Honfi Zsoltnak és Janecsek Lászlónak növendékei a hétvégén. 

Hazai pályán is nyert az FC Barcs csapata a Kiskorpád ellen a somogyi megyei bajnokság másodosztályában a hatodik fordulóban. A barcsiak már a hetedik percben megszerezték a vezetést Orsós István góljával, de az ellenfél néhány perccel a sípszó előtt egyenlíteni tudott. 

Hat aranyéremmel tértek haza a Misina Kupáról a barcsi judokák. Az A korcsoportban Tárnoki András 49 kg-ban állhatott a dobogó legfelső fokára, B korcsoportban Szokol Botond csípte meg az aranyat, de a legfényesebb éremmel tért haza Bana Dénes a serdülőknél és Maráz Nándor a C, valamint Szokol Máté és Csorbics Dániel a D korcsoportból. 

Az ötödik helyről várhatja a hétvégi fordulót az FC Barcs csapata, miután hazai pályán 2-1-re legyőzte a Böhönye alakulatát. A félidőben nem volt ennyire bizakodó a barcsi szurkolótábor, hiszen a csapat egy gólos hátránnyal, 0-1-gyel vonult az öltözőbe. 

A tabella második helyén álló Böhönyét fogadja hazai pályán az FC Barcs labdarúgócsapata a megye II. déli csoportjában vasárnap fél ötkor. A barcsi alakulat a tabella hatodik helyéről várhatja a folytatást, miután idegenben győzött Somogyudvarhelyen a hétvégén. 

Sportos szeptember elé nézünk, több rendezvényen is elkezdhetjük az aktív mozgást az első őszi hónapban Barcs környékén – tájékoztatott Horváth Gábor sportreferens. Szeptember 16-án rajtol – az idei évben éppen Barcsról – a 26. alkalommal rendezendő Határfutás félmaraton. 

A félidei gól nélküli döntetlen után 45 perc alatt négyszer is betalált a Barcs a Kaposmérő kapujába. A hazai pályán játszó barcsi alakulat mindössze egy találatot kapott. A 48. percben Orsós István kezdte meg a hazaiak gólfűzérét, majd Pandur Ádám, Szantner Róbert és Jakab József találataival a 71. percben már négy góllal vezetett a Barcs. 

Idegenben elszenvedett vereséggel nyitotta a megye II. déli csoportjának küzdelmeit az FC Barcs. A Jutára utazó barcsi alakulat Kocsis Péternek köszönhetően dupla hátrányba került már az első félidőben és gól nélkül vonult pihenőre az első játékrész után. 

Egy héttel korábban fújnak a bírók a megyei másodosztály déli csoportjában induló csapatoknak, mint az északiaknak, így az FC Barcs is augusztus 19-én kezdi a menetelést. 

Körmenden kezdte felkészülését FC Barcs. A hétvégén rendezték meg a „Négy városok” labdarugó tornáját, melyen a házigazda Körmend mellett, Celldömölk, Lenti  és Barcs labdarúgói vettek részt. 

Nem tudták feltölteni 14-14 csapatosra a megye II-t a somogyi focibajnokságban, így némi vándorlással végül, de a megye II. déli csoportjában indul az FC Barcs. 

Több játékos is távozott Babócsáról, a Barcs viszont komolyan erősít – írja a somogyfoci.hu portál. Pandur Ádám, Horváth Szabolcs és Tóth Richárd is hivatalosan távozott a Babócsa együttesétől. 

Edzőtáborral készülnek a következő évre a szivacskézilabdázók Barcson. Augusztus 21-től 25-ig a nagycsoportos és az első és második évfolyamos fiúk és lányok készülhetnek majd és barátkozhatnak a sportággal. 

Rekordszámú nevezéssel rajtolt el szombaton a X. Dráva Félmaraton. 73-an álltak rajthoz a Barcsról induló versenyen. Másfél órán belüli 1 óra 25 perces idővel futott be a célba a 21,1 kilométeres verseny abszolút győztese, a szentlőrinci Iván László. 

A Dráva félmaraton mai rajtja után újabb futóversenyre készülhetnek a sportág szerelmesei Barcson. Szeptember 16-án rajtol a 26. Határfutás, ahová már fogadják a nevezéseket. 

A hivatalos versenykiírás szerint a 2018/2019-es szezonban összevonják a Megye II. két csoportját. Ez azt jelenti, hogy az idei szezonban az Északi és a Déli csoportban is csak a legjobb nyolc csapat marad bent.

A barcsi VSE Úszószakosztály versenyzői Sellyén jártak vasárnap, ahol a Sellyei Úszóegyesület meghívására vettek részt egy úszó versenyen. A barcsiak heten képviselték városunkat és szép eredményekkel tértek haza, hisz két arany és két ezüstérmes valamint három bronzérmes helyezést sikerült megúszniuk, ezen kívül pedig hat negyedik és kettő ötödik hely jutott a barcsi úszóknak. A versenyen a barcsiak 50 és 100 méteres távon mérettettek meg, minden úszásnemben. A versenyen közel 100 úszó vett részt, a dél-dunántúli úszócsapatok mellett, horvátországi egyesületek versenyzői is rajtkőre álltak. 

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2017. október 9.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!