Sport

10. alkalommal várja a sportolni vágyókat idén nyáron a Dráva félmaraton országúti futóverseny. A megmérettetés július 8-án a barcsi Városháza elől rajtol majd 9 órától, a cél pedig a 21.1 km-re lévő Heresznye település. Nevezni a település honlapján meg található jelentkezési lappal lehet a dravafutas@ gmail.com email címre elküldve július 5-ig, a nevezési díjat pedig majd a helyszínen kérik a résztvevőktől. Minden határidőig nevezett versenyző emblémázott pólót, a célba érkezéskor emlékérmet és ebédet  is kap. A versenyen rendőri biztosítás és orvosi szolgálat lesz és frissítésként 2 kiló méterenként ásványvíz, szőlőcukor, banán várja a futókat. 

A BVSE Triatlon Szakosztályának 7 versenyzője kvalifikálta magát a Rajkán rendezett Országúti Kerékpár Diákolimpia Országos döntőre. Paluskáné Popovics Melitta és Paluska Csaba növendékei öt dobogós helyet vívtak ki Barcsnak, sőt, minden versenyzőjük az első tízben haladt át a célvonalon. 

A Csokonyavisonta mögött és a Somogyudvarhely előtt áll a tabellán az FC Barcs a megye II. déli csoportjában a záró forduló után. A 13 csapatos bajnokság 11. helyén zárt a Barcs. 

Ötödik világversenyére készülhet Erdős Martin. A barcsi nevelésű és Barcson készülő MTK versenyző második helyezett lett kumite versenyszámban a Budapesten rendezett 17. Nyílt WKF magyar bajnokságon, így kivívta az októberi tenerifei U21-es világbajnokságon való indulás jogát. 

Alaposan meglepte közönségét a Satelit SE női kézilabdacsapata. Kovácsevics István játékosai 28-18-ra verték hazai pályán a Kutas gárdáját a Somogy megyei női bajnokság záró fordulójában. 

Két dobogós hely a barcsi judokáknak az országos diákolimpia döntőn. Zalaegerszegen léptek tatamira a barcsi judokák a hétvégén. Ifj. Tálosi György, Honfi Zsolt és Janecsek László tanítványai két bronzérmet hozhattak haza a versenyről. 

Megőrizte tavaszi veretlenségét a Barcsi Öregfiúk csapata a veterán megyei bajnokság utolsó fordulójában is. A siófoki alakulatot 1-0-ra verték a barcsi öregfiúk, a Kaposvárral 2-2-es döntetlent játszottak. 

A pécsi Pollack Mihály Szakközépiskola nyerte az 52. Intercisa Kupát, amelyet első ízben rendezhettek Barcson. A hazai csapat is remekelt, a Dráva Völgye másodikként zárta a megmérettetést. 

A barcsi Széchényi Ferenc Gimnáziumban már hagyomány, hogy a tanévhez közelítve kosárpalánk alatt találkoznak a volt és jelenlegi diákok. Lorch Barbara az idei évben egyenlő esélyt biztosított a csapatoknak azzal, hogy a benevezett negyven játékosból sorsolással alakította ki a kosárcsapatokat. 

Nyolcvannyolcan futottak a huszonegyedik Nárcisz Nap keretében. A Babócsáért Egyesület szervezésében tizenkilencedik alkalommal a sportolók is részesei lehetnek a rendezvénynek, jövőre már huszadszorra rajtolhat a Nárciszfutás. 

Három órán belüli idővel, 2 óra 50 perc 9 másodperccel futott be a célba Iván László, a maratoni táv győztese tegnap Nagyatádon. A Mecsek Maraton Team versenyzője mögött Tóth Mihály futott be a célba, őt követte Staicu Simona harmadikként. 

19. alkalommal szervezik meg idén a babócsai Nárcisz futást. A szervezők ez alkalommal is három távon várják majd a mozogni vágyókat. A május 13-ai versenyen lehetőség nyílik a Barcs-Babócsa közti 13.1 km-es távra, a Komlósd-Babócsa közötti 3.1 km teljesítésére és a rövidebb távot választók pedig a babócsai Templom és a Basa-kert között futhatnak majd. 

A Kadarkút csapata ellen idegenben lépett pályára a hétvégén a megye II. déli csoportjában az FC Barcs. A találkozó első gólját a 15. percben varrta a kadarkútiak hálójába Verőczi Zoltán, de ezzel ki is fulladt a gólszerző cipője a barcsi alakulatnak. 

Három település versengett a megyei döntőbe jutásért a barcsi területi futballdöntőn. Darány, Babócsa és a barcsi Deák Ferenc Általános Iskola mérkőzött a kettes korcsoportban a szabadidőközpont pályáján. 

Budapesten versenyeztek a hétvégén a BVSE Karate Szakosztály sportolói a Nyílt Shito Országos Bajnokságon. 973 nevezés érkezett a megmérettetésre, 35 sportegyesület több mint 600 versenyzője mérte össze tudását 4 évesektől a veteránokig. 

Ismét remekeltek a barcsi judokák. A Diák A-B Magyar Kupa Országos nyílt judo verseny Debrecenben 5 meghívott nemzet 350 versenyzője mérkőzött az érmekért. 

Közölték az időpontot a szervezők, július 8-án reggel 9 órakor rajtol a Dráva félmaraton mezőnye. A Barcsról induló egyik legnagyobb futóverseny célállomását ezúttal is Heresznyén építik majd fel. 

A bajnokesélyes Kaposvárral csapott össze szombaton a Satelit SE női kézilabdacsapata a megyei bajnokságban. Az új edzővel készülő barcsi csapat bátran kezdett a Kaposvár ESE ellen, az elő játékrészben több alkalommal át is vették a vezetést.

A világbajnoki ezüstérmes szerb balátlövő, Sanja Damnjanovic nyáron a Siófok KC női kézilabda-csapatába igazol. A klub honlapjának pénteki beszámolója szerint a 29 éves játékos szerződése két évre szól. 

Öt verseny szakosztály működik a Barcsi Városi Sportegyesületben, közülük a legnagyobb létszámmal, 53 taggal a cselgáncs szakosztály rendelkezik- derül ki abból a beszámolóból, mely Barcs város 2016-os sportéletéről készült. 

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2017. június 19.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!