Helyi Hírek

Fantasztikus eredménnyel zártak a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola diákjai a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei fordulóján.

Nem sikerült legyőznie a balatonkeresztúriaknak az FC Barcs csapatát, a hétvégén megrendezett 20. forduló 1-1-es végeredménnyel zárult a felnőtt csapat számára. Az utánpótlás hozta a papírformát, 5-1-re győztek az U19-esek.

Közcélú hálózat részét képező föld feletti tartószerkezet csere, valamint madárvédelmi beavatkozás miatt áramszünet lesz a hét második felében Barcs bizonyos részein, tájékoztat az E.ON. 

Szombaton hivatalosan is megkezdődött a kerékpártúra szezon, a kétkerekezés szerelmesei ezúttal az „Aktív Magyarország” program keretein belül Kastélyosdombóra látogattak el. A túrán a különböző korosztályok mind együtt vették az akadályokat, közel 20 ember vállalta az időjárási rizikót.

A Barcsi Diáksport Bizottság az elmúlt napokban szervezte meg a már hagyományos évenkénti mezei futóversenyt, ahol ezúttal is a térség általános iskolásai mutathatták meg, ki a legyorsabb a korosztályában. A versenyen hét iskola 170 diákja vett részt.

Március 27-én kinyitja kapuit az Arany János Általános Iskola a legkisebbek előtt, nagycsoportosokat és szüleiket várják az elsős tanítók és az intézmény dolgozói. Játékos délután, tantermi bemutató és ismerkedés a tanítókkal – ez várja a leendő elsősöket.

Március 15-én pénteken a Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhely parkjában emlékeztek meg a barcsiak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.  A város vezetői, a szervezetek képviselői és intézményvezetők helyezték el a megemlékezés virágait a Petőfi szobor lábánál.

19 táncműhely, 84 produkcióval és 130 versenyzővel érkezik 2024. március 17-én, vasárnap a XII. Mezőföld Virágai szólótáncversenyre Székesfehérvárra, a Malom utcai Táncházba. A megmérettetésnek barcsi és nagyatádi résztvevői is lesznek.

2024. március 13-án, 11 éves lett a barcsi egynapos sebészet. Ez idő alatt 6.500 műtétet végeztek el. Részletekkel az igazgató dr. Kisimre László szolgált.
 

9 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett elfogadta Barcs 2024. évi költségvetését a képviselő-testület, olvasható a polgármester közleményében a közösségi portálon. Az ülést a HÍD Televízió rögzítette, a felvétel a BarcsMédia Facebook oldalán és YouTube csatornáján, valamint honlapján is elérhető. Koós Csaba az ülés végén úgy fogalmazott szerkesztőségünknek, hogy kemény csaták előzték meg az idei költségvetés végleges formájának kialakulását, az intézményvezetők azonban megértették, hogy továbbra is költséghatékonyan kell működni. A költségvetés tervezésnél mind a kiadási, mind a bevételi oldalon a törvényileg előírt óvatosság elvét betartották. A bevételi és kiadási főösszeg 7.777.031 eFt, 0,26% általános tartalékkal.

 

Április 6-án egy Mazsorett Gála keretein belül mutatja be 16 új koreográfiáját a Vénusz Mazsorett Csoport, ezúttal a legkisebbek is színpadra állnak életük első fellépésével. Kicsik, kicsit nagyobbak és a legnagyobbak készülnek a legújabb produkciójukra a mazsorett ünnepen.

Tavaszköszöntő hangversenyt szerveztek a Vikár Béla Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol kezdők és haladók együtt mutathatták be tehetségüket. 27 műsorszám várta az érdeklődőket, majd minden hangszer képviseltette magát az eseményen.

24 diák járt Budapesten a Van Gogh kiállításon egy rendhagyó rajzóra keretein belül, élményfestés, komoly zene és egy életre szóló élmény fogadta az eseményen résztvevő művészetkedvelőket.

2024. március 13-án, szerdán rendezték meg Barcson az 1848-as forradalom és szabadságharc, valamint a hazaszeretet előtt tisztelgő szavalóversenyt. A megmérettetésre 37 diák jelentkezett.
 

Elkészült. Ahogy ígérték, a tegnap elkezdett, majd az eső miatt félbe maradt munkát ma befejezték. Ezzel az utolsó nagy húsvéti díszítőelem is a helyére került Barcson.

2024. március 10-ig, vasárnapig tartott a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtése a katolikus templomokban. Barcson közel 100 fő csatlakozott a felhíváshoz.

 

Egyelőre félkészen áll az utolsó húsvéti köztéri díszítőelem Barcs belvárosában. Az eső megakadályozta a kivitelezést, viszont így kíváncsivá tette az embereket, mi lesz ebből?

Egy hét múlva véget ér a szavazási időszak a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj esetében. A barcsi dr. Ivánfi Ferenc gyermekorvos még az élen áll, de a következő napok szavazatain sok múlik, hogy mennyiben változik a sorrend.
 

 

Régi hagyományokhoz visszanyúlva, újra indult sakkoktatás Szulokban, sőt már az első versenyüket is megtartották. Gyerekek és felnőttek egyaránt táblához ültek.
 

Március 25-én Csokonyavisonta, Babócsa, Bolhó, Vízvár útvonalon közlekedik a kormányablakbusz. A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat, egy mozgatható ügyfélszolgálati iroda.

Oldalak

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!