Helyi Hírek

Igaz, csak ideiglenesen, hiszen egy nyertes pályázatnak köszönhetően a kiállított textilanyag nagy része és a fából készült használati tárgyak közül is több megújulhat. 

Barcs kimarad a Vidékfejlesztési Programból – hangzott el azon a pályázati konferencián, amelyet tegnap tartottak a Városházán a Széchenyi Programiroda szervezésében. 

Van még mire készülni, a menetelés nem ért véget – mondta a Dráva Hullám Vekker című műsorában a területi döntőn érmekkel gazdagon hazatérő mazsorettcsoport vezetője. 

A Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai tettek közzé fotót tegnap a hazánkban védett, és nagyon látványos növényről. A magányos virágokat nevelő hagymás növényről idén olyan felvétel is készült, ahol három virágot láthatunk egymás mellett. 

Barcsi kitüntettet is köszöntöttek a Sefag Zrt. erdők napja alkalmából szervezett díszünnepségén. Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült Barcsról Toldy Zsuzsanna is. 

A művészeti iskola mellett újabb lehetőség nyílott Barcson a néptánc tanulására. A Boróka Táncegyüttes művészeti vezetői utánpótlás nevelésbe kezdtek.

60 diák jelentkezett az idei Vikár Béla Népdaléneklési Járási Versenyre. Az általános iskolás jelentkezőket négy korcsoportban értékelte a zsűri, s mint szerkesztőségünk megtudta, 22 arany, 20 ezüst, és 12 bronz minősítést értek el a tanulók.
 

A Dráva Völgye Középiskolában akadályversenyen emlékeztek meg a víz világnapjáról. Tömlő segítségével töltötték a vödröket a diákok, de marékszám is hordták az éltető folyadékot. Több százan versenyeztek a legjobbnak járó címekért. Helyi rekordok is születtek.

Ismét színpadon Auroch Crown. Március 24-én, pénteken este fél 11-kor a Barcsi Művelődési házban lépnek közönség elé újra a fiúk. A frontember, Detelics Dániel szerkesztőségünknek elmondta, a folytatáshoz nagy erőt adott számukra a rengeteg pozitív visszajelzés, így még több energiát fektettek az előkészületekbe, hogy megfeleljenek az elvárásoknak.

Újra megmérettetnek a barcsi és Barcs környéki borok. Április 7-én a Csillag étteremben várják a boros gazdákat és bormintáikat. A résztvevők április 6-án este 8 óráig adhatják le a minta palackokat, a termelő nevével, évjárat és szőlőfajta megjelöléssel. Az eredményhirdetésre április 7-én 16 órakor kerül sor. 

Újabb koncertet ad Barcson a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézete. A komolyzenei hangversenysorozat újabb állomása, május 10-én várja majd a kikapcsolódni vágyókat a Művelődési Központ kamaratermében este 7 órától. Februárban már koncerteztek az intézmény csellósai, ez alkalommal pedig a fafúvósok mutatkoznak majd be.

Bronzérmes lett Opra Gergő az Európa Bajnokságon, melyet több mint 30 ország részvételével rendeztek meg a dániai Thistedben. A RAW Erőemelő EB-n a férfiak mezőnyében 6 magyar küzdött a különböző súlycsoportokban. 
 

Drávaszentes a korabeli írásokban és térképeken egészen 1677-ig Szederics néven szerepel, aztán amikor átment a Széchényiek tulajdonába, hirtelen új néven jelent meg. A grófék nagy valószínűséggel vallási célzattal elkeresztelték a települést, minderről Rózsás Márton tájékoztatta a vasárnapi Kopogtató hallgatóit.

 

Az év második felében megindulnak a vastagbélrák szűrések. A programra a somogyi háziorvosok 60 százaléka jelentkezett, köztük barcsiak is. Ők a többi között azt vállalták, hogy ezekre elküldik a korban érintett pácienseiket. - Sajnos Magyarországon nagyon rossz a helyzet. Körülbelül évi tízezer megbetegedés van és több mint ötezer halálozás.

Megérkeztek szerkesztőségünkbe a helyei szalagavató táncok felvételei, így este indulhat a verseny! A megosztásokkal együtt a legtöbb lájkot begyűjtő produkció tízezer forint értékben nyer 22 karátos arannyal „ízesített” pezsgőt, amelyet a táncosok és vendégeik a sikeres vizsgát záró banketten elfogyaszthatnak. 

Frissítette ökoturisztikai ajánlatát a Duna Dráva Nemzeti Park Dráva K apu Bemutatóközpont. A területre látogatók számos programlehetőség közül választhatnak, a változatos kínálatban pedig minden korosztály megtalálja a számára megfelelőt - közölte a drávaszentesi intézmény. 

Jól működik a jelzőrendszer tagjaival a Családsegítő Szolgálat együttműködése Barcson- derül ki a gyermekjóléti szolgálat tavalyi adataiból. A tagok közül a jelzések küldése tekintetében a közoktatási intézmények, a védőnők és a rendőrség a legaktívabbak, tőlük érkezik a legtöbb esetjelzés, a tavalyi évben szám szerint 50. 

Sikerrel kezdte meg a versenyszezont a barcsi Vénusz Mazsorett Csoport. Hétvégén a Magyar Látványtánc Sportszövetség kaposvári, területi bajnokságán jártak Dibuz-Pávics Judit tanítványai, akik csoportos, szóló és duó produkciókkal léptek a zsűri elé. 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara minden megyében kiépítené szolgáltató központjait, amelyek különböző területeken adnának tanácsokat a gazdáknak - mondta a szervezet elnökségi szóvivője az M1 aktuális csatorna műsorában.

A barcsi tavaszi programsorozat egy nemzetiségi gálával hívogatott szombaton. A Móricz Zsigmond Művelődési Központ német hagyományőrzőkkel telt meg.
 

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselő Testületének 2017. március 16-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!