Helyi Hírek

Jövő héten vehetik át mandátumaikat a vasárnap megválasztott barcsi testületi tagok. Ekkor tesz esküt az új polgármester és a képviselők is. A mandátumokat október 22-én vehetik át a megválasztott városatyák.

A barcsi egyéni képviselői mandátumokkal kapcsolatban nem érkezett jogorvoslat, így a tegnapi ülésén a kompenzációs listán betölthető mandátumokról is határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bizonyos esetekben jelentősen eltérnek a pártpreferenciák és a polgármesterjelöltek támogató szavazatai Barcson. A vasárnapi választás során a jelölteket indító/támogató szervezetekre és magukra a jelöltekre eltérően voksoltak a barcsiak.

14. alkalommal gyűltek össze a héten a dél somogyi bentlakásos intézmények lakói Barcson, hogy színpadra álljanak, és megmutassák sorstársaiknak, hogy mit tudnak. Idén öt intézmény vett részt a vetélkedőn, 48 fő készült különböző produkciókkal.
 

Újabb szervezett kerékpártúra vár a kerekezés szerelmeseire. Ezúttal Viroviticára indul a csapat Barcsról, október 19-én, kilenc órakor.
 

Már csak két nap maradt hátra a Barcson meghirdetett önkéntes faültetésig. Szombaton várják az érdeklődőket a nemzeti park területén.
 

15 órakor tartják a városi ünnepséget október 23-án Barcson. A Szabadidőközpontban található 56-os kopjafánál Koós Csaba, Barcs megválasztott polgármestere mond ünnepi beszédet.

Különleges zongoraestre várja a komolyzene kedvelőit a Barcsi Vikár Béla Művészeti Iskola. Október 22-én 17 órától Bánky József többszörösen kitüntetett zongoraművész ad koncertet a zeneiskola kamaratermében.

Ötnapos kényszerszünetet tart Barcson a Polgármesteri Hivatal és a Barcsi Járási Hivatal több osztálya is.

Megválasztották önkormányzati tagjaikat a nemzetiségek Barcson és a megyében is. Barcson három nemzetiségi önkormányzat alakulhat, de a roma nemzetiségnél szerepelt csak több jelölőszervezet is a szavazólapon.

Koós Csaba lesz Barcs új polgármestere a 2019. október 13-i szavazás eredményeként. A hamarosan felálló képviselőtestületi tagok és az új polgármester vasárnap éjjel a HÍD TV vendégei voltak. Koós Csaba itt beszélt arról, hogy a jelenlegi három helyett, négy szakbizottságot terveznek felállítani.
 

Újabb könyvek érkezéséről számolt be a Barcsi Városi Könyvtár. Mint megtudtuk, az idei évben még egyszer, novemberben is vásárolnak új dokumentumokat.
 

Kilencedik alkalommal rendezték meg egy hete a Dráva menti horvátok sport és kulturális napját.
 

Emlősállattal bővült a drávaszentesi madárrepatriáló állomás, miután nemrég egy vadmacska kölyköt vittek be oda, írja Facebook-oldalán a Duna-Dráva Nemzeti Park. A poszt szerint Barcs külterületén találtak az állatra, akiről először azt hitték, hogy házimacska.

A megválasztott képviselők mindegyike megköszönte a választóknak az aktivitást és a bizalmat a Híd Televízió éjszakai műsorában.

A nyolc barcsi egyéni választókerületből hétben a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a vasárnapi voksolást.

Hétfőbe átnyúló ülésén állapította meg a Helyi Választási Bizottság a barcsi polgármester- és önkormányzati képviselőválasztás eredményét.

Koós Csaba lett Barcs megválasztott polgármestere. A Fidesz-KDNP színeiben induló politikus a szavazatok csaknem 54%-át szerezte meg a vasárnapi választáson.

Megnőtt a szavazási kedv, már öt barcsi szavazókör teljesített az országos átlag felett. Több mint 3,4 millióan járultak az urnákhoz vasárnap 17 óráig, ami 42,69%-os részvételt jelent országos szinten.

Változatlanul három barcsi szavazókör teljesített eddig az országos átlag felett. Közel 2,8 millióan járultak az urnákhoz vasárnap 15 óráig, ami 34,69%-os részvételt jelent országos szinten.

Oldalak

További hírek