Helyi Hírek

Ismét érkezik a Mozgómozi városunkba, mely ezúttal három filmet hoz el a barcsi közönségnek. Tájékoztatásuk szerint a május 22-ei vetítések délután 4 órakor kezdődnek a Művelődési Központ mozi termében a Bébi úr című 3D-s családi animációs filmmel. 

A jövő hónapban újabb túra vár a természetkedvelőkre, a Duna Dráva Nemzeti Park szervezésében. Május 27-en ezúttal a csokonyavisontai fás legelőn Orchidea túrán vehetnek részt a kikapcsolódni vágyók.

Az elmúlt években egyre többen élnek az 1+1% felajánlás lehetőségével és az idei évben sem szabad megfeledkezni róla. Tavaly Somogy megyében 42 ezren ajánlották fel az 1+1%-t. A megyei civil szervezetek részére az országosan felajánlott összeg meghaladta a 143 millió forintot-monda rádiónknak Poszovácz Gabriella a NAV Somogy megyei Igazgatóságának sajtóreferense. 

Az ismert helyi fellépők között új színfoltként, az immár egy éve Barcson is működő pécsi Eurodance táncszínház barcsi növendékei is bemutatkoznak a május elsejei programokon. Rovó Attila a színház vezetője elmondta: az egy év alatt nagyon sokat fejlődtek a táncosai, rengeteg koreográfiát tanultak, melyet most a közönség is megismerhet. 

Kaposvár alatt nem igazán indultak be az útfejlesztések, jelen állás szerint az M60-as néhány év leforgása alatt nem épül meg – jelentette ki Karvalics Ottó a Somogy megyei Közgyűlés tegnapi ülésén, amelyen az utak fejlesztése is napirendként szerepelt. 

Május 13-án szombaton ismét ingyenes gyerekholmi börzét tartanak a barcsi piacon. Reggel 9 órától a gyerekeket tavaszi játszóházba, a szülőket pedig csereberére és a használt holmik börzéjére várják. 

Ismét van víz a Drávában, biztonsággal indulhat vasárnap a hajózási szezon. A vízmérce Barcsnál tegnap a déli órákban már 0 fölötti értékeket mutatott. Eddig heteken keresztül -100 centiméter körüli értékeket mérhettek a szakemberek a vízmércéknél. 

Nem okoznak fennakadást a barcsi fürdő felújítási munkálatai, a szolgáltatások elérhetők, csupán szerdán kell nélkülözni a kiúszó folyosót, mondta Szakos Gábor fürdőigazgató a Melózáró vendégeként.

 

Az idei évben egy hét késéssel, a május 6-ai hétvégén lesznek a középiskolai ballagások. Barcson mindhárom intézmény egy napon búcsúztatja végzőseit. Miután a május elsejei munkaszüneti nap hétfőre esik, az érettségizők első májusi hétfője 8-a lesz. 

Egy hetes programsorozat indul május 8-án a Barcsi Városi Könyvtárban. Sziács Lászlóné intézményvezető szerkesztőségünknek elmondta, hogy országos programról van szó, mely a „Közösségek hete” nevet kapta.

Jól sikerült az áprilisi szuperszerda, de még vár ránk  ilyen májusban, amikor szinte hetente vehetünk részt színes kísérő programokon, a nyári kínálatban pedig úszóverseny, szinkron bemutató, lézer-show és fürdőfesztivál is szerepel.
 

Bármelyik nyomvonal is épül meg, Barcs támogatja és a mihamarabbi megépülést várja – mondta az M60-as kapcsán Karvalics Ottó polgármester. A képviselők rendkívüli ülésen tárgyalták a két kis részben eltérő, de Barcsig vezető tervet. 

Csé, Lol és Mortal Kombat a DVK-ban. Éjszakába nyúló gamer-napot, azaz számítógépes játéknapot tartottak a Dráva Völgye Középiskolában. Termenként más-más játékban csaphattak össze a három fős csapatok a harmadik Gamer day versenyein. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati keretéből hatmillió forint juthat a drávaszentesi templom felújítására, Darány 5 millió forintból újíthatja fel református templomát.

A tavalyi nagysikerű rendezvény után idén is nyílt napot tart a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Intézet. Május 13-án szombaton ingyenes szűréseken vehetnek részt a látogatók reggel nyolctól délig. 

Elkészült a fürdőbővítés és a kultúrház melletti rendezvénytér terve és megvalósíthatósági tanulmánya, azaz a Dráva projekt első üteme. A dokumentációt közel egy órában mutatta be a képviselőknek a tervezőcsapat, amelynek munkáját Dévényi Sándor Ybl-díjas építész vezeti. 

Körvonalazódnak a gyermeknapi programok Barcson. Május 27-én az OTP előtti teret népesítik be majd kicsik és nagyok, ahol egész nap ugrálóvár, csúszda, sumo, arcfestés és lufi hajtogatás vár a résztvevőkre. 

50 éves fennállását ünnepli 2018-ban a barcsi BA-ROCK zenekar, a kerek jubileumig Visszaszámlálás címmel három fellépést tervez a zenekar. Az első nosztalgia bál május 6-án, szombaton, este 8 órától várja majd a kikapcsolódni vágyókat. 

"Tavaszi szél vizet áraszt" címmel kórustalálkozót szervezett Eszéken a horvátországi Népkör Magyar Kultúregyesület. A rendezvényen Veres-Kimpf Mária karnagy vezetésével a barcsi Bárdos Lajos Vegyeskar is fellépett, akik mellett, székesfehérvári, kozármislenyi, horvát és erdélyi kórusok képviseltették magukat. 

Vízhiány várható Barcs egyes részein. A DRV Zrt. tájékoztatása szerint hibaelhárítás miatt április 26-án, 9 órától 11 óráig Barcson, a Bajcsy-Zsilinszky utca déli oldalán a Damjanich utcától a Nagyhíd utcáig várható a vízhiány. Kérik a lakosság szíves megértését.

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselő Testületének 2017. április 20-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!