Helyi Hírek

A különleges helyzetek különleges összefogást kovácsolnak, ezt bizonyítják azok is, akik valamiben úttörők, mint pl. a hatosztályos gimnáziumi képzés első barcsi résztvevői. Az első osztályfőnök úgy fogalmazott a 25 éves jubileum alkalmából, hogy a diákok, 1993-ban érezték, egy induló képzés részeként ők valamilyen szinten speciális helyzetben vannak, ezért az átlagnál nagyobb volt az összetartás.

A kerékpáros túrák zárásaként egy szomszédolós, láncreakciós kerekezés zajlott a barcsi térségben szombaton. Horváth Gábor sportreferens elmondta, az önkormányzatok bevonásával bicajos kört terveztek, Barcs, Drávaszentes, Komlósd, Babócsa, Somogyaracs, Csokonyavisonta és Somogytarnóca érintésével.
Minden településen frissítő pontok várták a bicajosokat, és minden helyszínen megtekintették az adott település nevezettességeit, vagyis honismereti kerékpártúra részesei lettek. Olyan helyekre is eljutottak, amelyek egymás megismerését szolgálják.

 

A hatosztályos gimnázium 1993-as barcsi indulását és az óta tartó töretlen sikerét ünnepelte a hétvégén a Dráva Völgye Középiskola. Az igazgatónő az ünnep alkalmával úgy fogalmazott, ez a képzés alappillére az iskola képzési struktúrájának.
 

7. alkalommal rendezték meg a „Van beleszólásod! – Parlamenti Ifjúsági Nap”-ot az Országházban, melyen a Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium 30 diákja is vitázhatott, miután a szakmai zsűri kisfilmjük alapján beválasztotta őket a 10 résztvevő középiskola közé. A programot az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, a Tempus Közalapítvány, és az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága szervezte, tájékoztatta szerkesztőségünket az intézmény igazgatója.
 

Könnyes szemmel emlékeztek a város legrégebbi általános iskolájában

Egykori iskolaigazgatók és a jelenlegi vezetés ünnepelte közösen a hajdani I. Számú Általános Iskola névfelvételének 25 éves évfordulóját a Barcsi Deák Ferenc Általános Iskolában, amely máig a Haza Bölcsének nevét viseli.

Remekelt a Szivárvány EGYMI versenyzője a kaposvári atlétikai bajnokságon.

Középfokú végzettséggel rendelkező, jó fizikumú munkatársakat toboroz Barcsról is a Büntetés-végrehajtás. Az szigorú orvosi alkalmassági vizsgálathoz szükséges dokumentumok listája a barcs.hu oldalról is letölthető.

199 esetben riasztották tavaly a barcsi tűzoltókat - derül ki az éves statisztikából, amelyet munkarend szerinti ülésén vitatott meg a barcsi képviselő-testület.

Barcson 16 órakor kezdődik a városi megemlékezés és ünnepség az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a köztársaság kikiáltásának évfordulóján.

Nem javasol változtatást az beiskolázásra vonatkozó körzethatárok tekintetében a barcsi önkormányzat, így a testület véleménye szerint a korábban is érvényes besorolás alapján szükséges az iskoláknak felvenniük a diákokat.

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején - hívta fel a figyelmet a MÁV csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében. Október 21-én (vasárnap) és 22-én (hétfőn ) ünnepnapi, 23-án (kedden) vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.
 

A Barcsi Járási Hivatalban is összeült a Helyi Védelmi Bizottság 2018. október 10-én, ahol megvitatták a bizottság éves feladatait, meghallgatták az elnök beszámolóját a védelmi igazgatási tevékenységről, valamint a bizottság pénzügyi teljesítését is.

Tanácsadással, hasznos információkat tartalmazó kiadványokkal és díjmentes kerékpár regisztrációval várja a rendőrség az érdeklődőket október 24-én, Barcson. A Szociális Központ előtti infopontnál bárki megállhat tanácsért, információért egyaránt.
 

Folytatódnak az E-ON fejlesztések Barcson, így a várható áramszünetek is. Ezúttal a Virág utca környéke érintett.
 

Tegnap 600 fő kereste fel a Dráva Völgye Középiskola telephelyét Középrigócon, hogy részt vegyen az Erdők Hete programsorozatban, mára újabb 300 fő jelezte részvételét. Pécs, Szigetvár térsége, Vízvár, Kálmáncsa iskolái mellett a helyi általános iskolák és óvodák is jelentkeztek a barcsi programsorozatra.

Egyre népszerűbbek, és egyre több helyen elérhetők a Kastélyosdombón készült tejtermékek. Az elmúlt hónapokban több bemutatón is részt vettek, pl a Budafoki Pezsgő és Borfesztiválon vagy épp a szigetvári Zrínyi Napokon.
 

Hallás, látás, beszédkészség, vagy mozgás probléma esetén a Pedagógiai Szakszolgálathoz irányítják a szülőket, akik ők maguk is kérhetnek itt segítséget, ha rendellenességet tapasztalnak.
 

Nem csak a nőket betegíti meg a HPV vírus. A vírus okozta méhnyak-rák egyértelműen csak a nőknél jelentkezhet, de a vírusos szemölcs a férfiaknál is egyre gyakrabban jelenik meg, a megváltozott szexuális szokások következtében.

A Barcsi Városi SE. Karate Szakosztálya tájékoztatása szerint, az utánpótlás sikeresen szerepelt a hétvégi budapesti versenyen.

 

Példaértékűnek nevezte a barcsi városvezetés és a képviselőtestület munkáját a fejlesztések kapcsán Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke azon a projektnyitón, amelyben öt ország kerékpáros turizmusának fejlesztési terveit ismertették.

Oldalak

További hírek