Helyi Hírek

Rajzpályázatra érkező alkotások díszítik a somogytarnócai faluház ablakait.

 

Az idén online adventi kalendáriummal hozzák el az ünnepi hangulatot a Barcsiókia tagjai. 

 

Megszokhattuk az évek során, hogy advent első vasárnapja előtti pénteken a Szivárvány EGYMI diákjai és tanárai gyújtják lángra lelkünkben a karácsony fényét.

Az interneten közvetítették a csokonyavisontai adventi áhítatot a falu önkormányzatának Facebook oldalán, a korlátozó intézkedések miatt egyelőre sehol nem ünnepelhették nagy közösségben az első adventi gyertya meggyújtását.

A Kaposvári Liszt Ferenc zeneiskola három évente rendez regionális fafúvós versenyt, Somogyi, Tolnai és Baranyai zeneiskolásoknak. A tavaszra tervezett esemény sajnos idén elmaradt, ám a szervezők megtalálták a módját annak, hogy az ifjú zenészpalánták felkészülésbe fektetett ideje ne vesszen kárba.

forrás:pontvelem.hu

A Barcsi Arany János Általános Iskola is csatlakozott a Segíts Velem Karácsonykor – Segíts Velem - PontVelem – Okos Programhoz, melyben használt, de jó állapotú játékokat gyűjthetnek karácsonyra a rászoruló gyermekek részére a részvevők.

A Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulóján Somogy megye legjobbjai közé kerültek a Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola diákjai.

Minden pénteken reggel 8 órától 13 óráig várják a helyi termékek kedvelőit a barcsi termelői piacon. A kormány vásárlási idősávra vonatkozó döntése nem érinti a barcsi termelői piac rendjét.

forrás:mta.hu

A pedagógusokat és néhány intézményben a technikai dolgozókat is szűrték az állami finanszírozásban kezdődött programban. Információink szerint a legtöbben éltek a koronavírus kimutatására szolgáló gyorsteszt lehetőségével.

Hetente egyszer járnak be a barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ dolgozói a strand körüli teendők elvégzése céljából. Lipics István, a fürdő vezetője szerkesztőségünknek elmondta, az elmúlt időszakban lombhúzási munkálatokat végeztek el, megtörtént a beltéri uszoda vízcseréje, a medence körüli járórészt vízkőmentesítették

Pénteken minden munkálatot befejeztek a Városgazdálkodási Igazgatóság munkatársai, a fényfüzéreket már a hét első felében kihelyezték, az adventi koszorút és a betlehemet pénteken állították fel.

Jótékonysági lánc indult Barcson a fenyők felajánlása kapcsán. Újabb lakossági adományok révén kerülnek karácsonyfák a város intézményeibe. Idén Kovacsics József ajánlott fel egy fenyőt a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központ részére, amelynek szállításában az Avermann Kft segédkezett és az Őrláng Egyesület önkéntesei állították azt fel.

Közeledik a középiskolai írásbeli felvételire való jelentkezés határideje. Barcson a Dráva Völgye Technikum és a Széchényi Ferenc Gimnázium leendő diákjainak is kell jelentkezniük központi írásbelire.

November 25-én zárult az őszi érettségi vizsgaidőszak a Barcsi Széchényi Ferenc Gimnáziumban. Az iskola diákjai nagyrészt előrehozott érettségi vizsgát tettek az engedélyezett tantárgyakból: idegen nyelvből és informatikából.

Egyszerre három adventi ajándék is elkészült tegnap Somogytarnócán. Az önkéntesek fát díszítettek, koszorút készítettek és a betlehemi sátor is benépesült.
 

Elkészült és a hétvégén már teljes pompájában világít a több mint kétezer égővel díszített barcsi lakóház.
 

Mindhárom barcsi középiskola igazgatóját várja hétfőn a Barcsi Krónika.

Üzembe helyezték a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ parkolójában Barcs első elektromos töltőpontját.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság egy rövid kérdőív segítségével kívánja felmérni bemutatóhelyeinek, programjainak ismertségét, népszerűségét.

Barcsi lakos ajánlotta fel az Arany János Általános Iskola idei karácsonyfáját, az Őrláng Egyesület segített annak felállításában, és egy helyi vállalkozó, Belső Árpád biztosította a fa átszállítását.

Oldalak

További hírek