Helyi Hírek

A Tündérszarvas után újabb festmény díszítheti Barcson a postával szemközti társasházak homlokzatát. Az önkormányzat már megkezdte az előkészületeket.

Elballagtak szombaton a barcsi általános iskolák végzősei is. Volt ahol a tanévzárót is egyben tartották a ballagással, és volt ahol az igazgató is búcsúzott.

Már 15 éves diák is dolgozhat nyáron, de mindenképpen kössön szerződét. Részletek és tanácsok a NAV sajtóreferensétől a Barcsi Krónikában.
Hétfőn újra jelentkezik a HÍD TV hírmagazinja, a Barcsi Krónika, melynek vendége ezúttal a NAV Somogy megyei Igazgatóságának sajtóreferense. Poszovácz Gabriella részletesen tájékoztat arról, mire kell figyelni a diákok nyári munkavállalásánál.

Megkezdődött az előkészítést követően a Barcson épülő napelemes erőmű beruházás második üteme. Ez már a kivitelezésről és az üzembe helyezésről szól.
 

A 2017/2018-as tanévben számos elismerést könyvelhettek el a csokonyavisontai általános iskola tanulói művészetoktatás terén. Egyes kompetenciaterületeken az alacsony óraszámok mellett nem lehet megfelelő fejlődést elérni, így többféle tanórán kívüli és szabadidős tevékenységet biztosít az iskola a fejlesztő hatások érdekében, mondta el szerkesztőségünknek az iskola rajztanára.
 

Lakócsai diákok is neveztek az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyre. Mindketten döntősök lettek.
 

Tanévzáró családi pikniket tartott a BVSE judo szakosztálya. A hagyományos egész napos rendezvényt a szokásos helyszínen,Drávatamásiban, a „Selymes Durbincs” ifjúsági szálló és foci pálya területén szervezte a szakosztály és az őt támogató egyesület, tájékoztatta szerkesztőségünket a szakosztályvezető. Mint fogalmazott ez a nap kitűnő alkalom arra, hogy megköszönjék mindenkinek a részvételt, és a segítő szülőknek az önzetlen munkát.
 

Hétfőn kezdték meg a munkálatokat a barcsi Deák Ferenc utcai Tagóvodában. A felújításra 85,77 millió forintot nyert az önkormányzat a Terület- és településfejlesztési Operatív Program keretében.

A barcsi Deák Ferenc utcai Tagóvodára nyert Széchenyi 2020 pályázat magába foglal számos új benti eszközt és berendezést is.

Kicsit több mint egy hét múlva, szinte már hagyományként, kerékpártúra indul Viroviticára a Halastavakhoz.

A következő évek programjaiba fogja javasolni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 6-os főút darányi szakaszának teljes körű felújítását.

Demonstrációt szerveztek Darányban a rossz útminőség miatt. A rendezvényen nagyjából ötvenen jelentek meg a községből, hogy felhívják a figyelmet problémáikra.

Jótékonysági koncertet szerveznek a Móricz Zsigmond Művelődési Központban. A koncertet a Barcsi Szociális Központ támogatására rendezik meg.

Idén is megrendezik Barcs Város Napját. Az eseményen ebben az évben is számos programra és fellépőre lehet számítani.

Új ruhákban léphetnek fel a barcsi nyugdíjas kórus énekesei egy pályázatnak köszönhetően.

Az egészséges étkezés és életmód jegyében alakítja át a menzai étkezést és mozgáskultúrát is a Szivárvány EGYMI egy közel 20 millió forintos nyertes pályázatának köszönhetően.

A szigetvári szervezők nem hagyják elsorvadni azt a rockfesztivált, amely évek óta amatőr zenekaroknak biztosít fellépési lehetőséget. Az ingyenes koncertekre nyolc zenekart várnak a két nap során.

Hét elejére végeztek az aszfaltozási munkálatokkal a körforgalom - Gárdonyi utca szakaszon a kivitelező szakemberei, így kedd reggelre átadták a forgalomnak a felújított útszakaszt.

Folyamatosan utaznak az iskolai csoportok. A térség szinte minden oktatási intézményében egymást érik az osztálykirándulások. Barcson a Deák Ferenc Általános Iskolában tudatosan időzítik a kirándulásokat a legmelegebb hétre.
 

Ma sportnap, holnap diáknap, csütörtökön tanítási szünet pénteken tanévzáró szombaton pedig ballagás szerepel a barcsi Arany János Általános Iskola diákjainak programsorában. Az intézmény igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, hogy az osztálykirándulásokat követően az utolsó héten vidám, az idei tanítási évet humorral záró rendezvények várják a tanulókat.

Oldalak

További hírek