Helyi Hírek

A Kaposvári SZC Barcsi Ipari és Kereskedelmi Szakképző Iskolája következik február 23-án a barcsi szalagavatós intézmények sorában. A helyszín, a Dráva Völgye Gimnázium Sportcsarnokában rendezik meg, ami egy újdonságot is hoz magával, árulta el szerkesztőségünknek Pető Zsófia, a rendezvény egyik szervezője. A nagyobb tér ebben az évben lehetőséget ad arra, hogy a diákok a produkció végén a szüleikkel is táncolhatnak.

Hétfőn kezdődött a megbocsájtás hete a Barcsi Városi Könyvtárban, erről az intézmény vezetője számolt be a Dráva Hullám pénteki Melózáró című műsorában. Sziács Lászlóné elmondta, hogy a Barcsi Városi Könyvtár is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez mely során az emberek minden következmény nélkül visszavihetik a lejárt könyvtári könyveket. A lakosok február 19 és 24-e között élhetnek ezzel a lehetőséggel. 

Az elkövetkezendő időszakban is sok számos, érdekesnek ígérkező programmal és rendezvénnyel várja látogatóit a Barcsi Városi Könyvtár. Többek közt erről is beszélt Sziács Lászlóné a könyvtár igazgatója, a hétfői Barcsi Krónika vendégeként.
 

Az ajánlóívek kiadásának első napján több mint tíz ajánlóív - csomagot adott ki a Somogy 2. számú Országos Egyéni Választókerületi és Választási Iroda. Hétfőn 16 óráig 23 indulni kívánó kérte az ajánlóívek kiállítását a választókerületben.

Döntött az óvodai beíratás időpontjairól a barcsi képviselő-testület. A barcsi intézményekben május 2-án és 3-án (azaz szerdán és csütörtökön) várják azokat a családokat, akik a barcsi óvodák valamelyikébe szeretnék íratni gyermeküket.

A barcsi rockzenekarok is jótékonysági koncerttel nyitják a tavaszt. A Detonic és a Határvidék zenekarok március 17-én lépnek fel a Gurítóban.

Eszközfejlesztésre is nyert forrást a Barcsi Városi Könyvtár, de a tavasz közeledtével több programot is meghirdetnek. Az intézmény vezetője válaszol a Híd Televízió Barcsi Krónika című műsorában.

Az idei évben a legfinomabb hurkát, kolbászt és töltött káposztát a Kálmáncsai Hagyományőrző és Böllér Egyesület készítette Darányban, a Böllér napon, és összetettben az első helyet is megszerezték. A szervezet képviselői a Kopogtató vendégeként meséltek élményeikről, és az előkészületekről. Mint a neve is árulkodik róla, ezt a civil szerveződést, a darányi Böllérverseny hívta életre.

A Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhely földszintjét jelenleg számos doboz uralja, és láthatóan kiállítás készül. Ezúttal egy egyesület kézimunkás szakköre vár bemutatásra.
 

Művészek és művek, alkotók és alkotások, vásznon, papíron, falon és köztereken, akár ez is lehetett volna Rózsás Márton helytörténész legutóbbi előadásának címe. A Barcsi Városi Könyvtár helytörténeti előadássorozatában ivó-kutak, szökőkutak, belsőépítészeti alkotások is terítékre kerültek. Olyanok, melyek már nem pótolhatók.

Újabb versenyen vannak túl a darányi dartsosok, sőt, ezúttal egy saját szervezésűn.
A hétvégén rendezték meg a Steel Darts Liga II. fordulóját Darányban. A közösségi portál beszámolója szerint igazán szép számú nevezés érkezett, 50 fő indult. Kaposvári és komlói versenyző is szerepelt a helyiek mellett. Sőt! A forduló nyertese is kaposvári, Major Nándor, aki a darányi, Kisgéczi Károlyt utasította a második helyre. A harmadik helyen a szintén darányi Darók Béla végzett.

 

A barcsi „OKTATÁSI, MŰVELŐDÉSI, SPORT BIZOTTSÁG az általa alapított különdíjat, 2017-es eredményei alapján, Otártics Enikő  karate versenyzőnek ítélte. A Közönség díjat Kiss Milán vehette át.

Mint arról mi is beszámoltunk, a csütörtöki képviselőtestületi ülésen ünnepélyes keretek között adták át Barcs Város Sportdíjait. Az Oktatási, Művelődési, Sport Bizottság a sportvezetők javaslatai alapján „ BARCS VÁROS LEGEREDMÉNYESEBB DIÁK SPORTOLÓJA” Leány kategóriában Csillingh-Molnár Anna triatlonsportoló lett, Fiú kategóriában pedig Mardegán Brúnó karatéka. A bizottság a „BARCS VÁROS LEGAKTÍVABB DIÁK SPORTOLÓJA” díjat Horváth Lara sportolónak, a Triatlon szakosztály tagjának ítélte.
 

A „ BARCS VÁROS LEGEREDMÉNYESEBB NŐI és FÉRFI SPORTOLÓJA” elismerést Balassa Laura (16)  karatéka és Opra Gergő erőemelő versenyző vehette át.
Csütörtökön a képviselő testületi ülésen vehette át a legeredményesebb felnőtt sportolóknak járó elismerést a két barcsi versenyző.

 

BARCS VÁROS LEGEREDMÉNYESEBB CSAPATA” a  Satelit SE Serdülő Fiú Kézilabda Csapata lett, míg edzőjük, Kovácsevics István, BARCS VÁROS LEGEREDMÉNYESEBB SPORT SZAKEMBERE” díjat vehette át.
 

A csütörtöki képviselőtestületi ülésen ünnepélyes keretek között adták át Barcs Város Sportdíjait.
A Sportdíjak odaítéléséről az idei évben is az Oktatási, Művelődési, Sport Bizottság döntött 7 kategóriában, egyben pedig a település lakói.

 

Barcson is volt „Kiszebáb” égetés, még pedig óvodában. A Szent István utcai Tagóvoda Katica csoportja elevenítette fel idén a régi magyar télűző hagyományt. Január 31-én kezdődtek az óvodai farsangi mulatságok Barcson, és február 15-én értek véget. 
 

Aki nem mulatott a farsangban, megteheti a következő hetekben is. Barcson két bál is várja táncos lábúakat a közeljövőben. Az első kínálkozó alkalom már most a hétvégén hívogat. A Deák Ferenc Általános Iskola szülők-nevelők bálját február 16-án tartják. A bevétel ezúttal is a Diákönkormányzat számláját növeli.
 

A munkahelyteremtő beruházások is szóba kerültek a városkörzeti találkozók nyitányán Drávaszentesen. Karvalics Ottó polgármester a fórumon úgy fogalmazott: tavaly 15-16 pályázatot nyert a város, ebből több érinti a településrészt is.

Vádat emeltek a barcsi rendőrök a februári halálos baleset ügyében – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2017. február 23-án 5 óra 49 perckor Barcson, a Bajcsy Zsilinszky utca és a Nagyhíd utca kereszteződésében egy tehergépkocsi elütött egy kerékpárral közlekedő asszonyt. A baleset következtében a kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2018. február 19.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!