Helyi Hírek

A barcsi középiskolák gimnáziumi tagozataira csak felvételeivel kerülhetnek be a diákok a következő tanévre. A Dráva Völgye Középiskola hatosztályos gimnáziumi képzésére és a Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium két tanítási nyelvű és emelt informatika-angol tagozataira jelentkezőknek is meg kellett írniuk a matematika és magyar felvételit.
 

Az Arany Dániel Matematikaverseny második fordulójába jutott a Dráva Völgye Középiskola két diákja. Molnár Róza és Paluska Péter Madarász Katalin tanárnő 10. gimnáziumi osztályos tanulói.
 

Varga László kaposvári megyéspüspök a kaposvári Keresztény Értelmiségiek Szövetségének év eleji találkozóján meghívott előadóként pontos diagnózist adott a világ történéseiről. A katolikus főpásztor semmit nem rejtett véka alá, lekerekítésnek, óvatosságból történő puhításnak még csak nyoma sem fedezhető fel elmondott szavaiban. Ezt jelzi az előadás első mondata: „Háború van. A tőkés társaságok és a bankszektor háborúja a világuralom megszerzéséért”, írta a vasarnap.hu.
 

Automata Életmentő Defibrillátort helyezett üzembe a Seres Gépipari és Kereskedelmi Kft. munkavállalói számára. Barcson ez az első, kimondottan munkahelyi, üzemi életmentő készülék.
 

Barcs Város Óvodája és Bölcsődéje közleményben hívja fel a diákok és gondviselőik figyelmét, hogy február 1-től megváltoznak az iskolai étkezésre vonatkozó szabályozások.

 

Február 28-án szombaton szervezik a Nyugdíjasok Dalostalálkozóját Barcson, melyre fellépők jelentkezését várják. 

 

A hagyományokhoz híven idén is számos elismerést és kitüntetést adnak át a Magyar Kultúra Napja alkalmából a városi ünnepségen 22-én szerdán.

 

A CSOK és a babaváró támogatás volt a legnépszerűbb a barcsi kormányablakban a Családvédelmi Akcióterv intézkedései közül. A tavaly júliustól igényelhető támogatások egy része igényelhető a kormányablakban, egyes támogatásokhoz pedig a szükséges igazolásokat lehet itt kérvényezni.

Új kiállításon mutatkozik be Darvas Iván. Ezúttal Balatonkeresztúr ad otthont alkotásainak.
 

Kaposváron rendezték a Torna Diákolimpia első fordulóját, ahol sikeres megyei szereplésükkel továbbjutást hoztak össze a barcsi lányok.
 

Egy-egy véradás alkalmával lehetőség nyílik embertársainkon más formában is segíteni. pl. jelentkezhetünk csontvelő donornak is. A csontvelő donornak semmiféle fájdalmas beavatkozáson vagy operáción nem kell átesnie, semmiféle egészségkárosodást nem szenved el, néhány tűszúráson kívül sokkal többre nem kell számítani.
 

Technikai okok miatt elmaradt a szerdára tervezett barcsi véradás, de a jövő héten, szerdán, ismét érkeznek a véradóállomás munkatársai és várják a donorokat.
 

Ander Balázs barcsi politikus alelnöksége mellett kampányol Facebook-oldalán a tisztújításra készülő Jobbik elnökjelöltje. Jakab Péter szerint Ander Balázs „a nép embere” és „a Fidesz nagyon nem szeretné, ha én és a csapatom vezetné neki a pártot a 2022-es választásnak.”

A Himnusz születésnapjához, azaz a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan idén is helyi alkotó tárlatával tiszteleg a képzőművészet előtt a Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhely. Január 25-én, szombaton 15 órakor nyílik Fucskár József kiállítása.

Zene és tánc is várja január 22-én, szerdán a Magyar Kultúra Napján a barcsiakat a Móricz Zsigmond Művelődési Központban.

A Drávamenti erdőket tilos lesz látogatni péntek délelőtt. Vadászatot tartanak.
 

10-15 százalékos áremelést valószínűsítenek a szakértők a péktermékek esetén. Az alapanyag-, energia- és munkabérköltségek emelkedése mellett az afrikai sertéspestis is oka annak, hogy 3-5 forinttal növelik a liszt átadási árát a malmok január végétől - írta a vg.hu.
 

Az elmúlt évek tapasztalata alapján, igyekezni kell az asztalfoglalással a sváb bálra.
 

Január 23-án lesz, a Széchényi Ferenc Gimnázium szervezésben, az országos angol verseny első fordulója. A barcsi oktatási intézményhez folyamatosan érkeznek a nevezések.
 

Létszámleépítés és ügyintézés áthelyezés nélkül alakult meg és működik a Csokonyavisontai Közös Önkormányzati Hivatal. A két héttel az őszi helyhatósági változásokat követően újjá alakult Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke a Barcsmédia vendégeként elmondta, a társulás eddig is a térség önkormányzatainak, falusi testületeinek a munkáját segítette, az átszervezésnél is így történt.
 

Oldalak

További hírek