Helyi Hírek

Négyfordulós pergető horgászversenyt rendez a Barcs és Vidéke Horgászegyesület.

 

Folyamatosan bővül a barcsi könyvtár kínálata.

 

Szeptember 25-én 40 ország 9000 iskolájának 3 millió diákjával együtt a Deákban is megünnepelték az Európai Diáksport Napját.

 

 

Az idei évben inkább a tesztelésre fekteti a kemping tulajdonosa a hangsúlyt. Felmérik az igényeket, átgondolják az esetleges változtatási javaslatokat, így eddig nem fordítottak nagy figyelmet a reklámozásra.

I love Barcs – Rajtad is múlik! címmel több helyszínen várják az önkénteseket az első októberi hétvégén.

A koronavírus járvány miatt a társaságiadó-bevallás és az elektronikus beszámoló feltöltésének, közzétételének határideje szeptember 30-ra módosult.

 

Hálózatkorszerűsítés miatt áramszünetre számíthatnak a Nagyhíd utcában élők.

 

Szakmailag és emberileg is kiemelkedő és példamutató erdészeti szakembereket jutalmazott Nagy István agrárminiszter. Többek között a SEFAG Zrt. három munkatársa is elismerést vehetett át.

A maximumot nyerte el a Belügyminisztérium pályázatán a barcsi önkormányzat. A korábban már elkezdett Bajcsy-Zsilinszky utca burkolatfelújítását folytathatja ebből a keretből a város - mondta el megkeresésünkre Koós Csaba polgármester.

Korábban beszámoltunk róla: az időjárás miatt elmarad a mára meghirdetett kerékpárút avatás és a biciklitúra, a programokat október 10-re halasztották. A halasztással együtt az előzetes regisztráció nem törlődik, aki már jelentkezett a programra, annak ezt nem kell újra megtennie – mondta el megkeresésünkre Horváth Gábor sportreferens.

Rideg Gábor

Szappanok, mézek, kézműves portékák, sajtok is sorakoztak a barcsi piacon a pénteki Helyi Termék Napon. Egy kormányzati kezdeményezésre a barcsi önkormányzat és civil szervezetek egy foglalkoztatáspolitikai együttműködés egyik elemeként mutatják be időről-időre a helyi termelőket.

Egy osztály online folytatja a tanulást a Barcsi Széchényi Ferenc Gimnáziumban mától, mivel az osztály egy diákjának koronavírus tesztje pozitív lett. A fiú és szülei is karanténba kerültek.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága (ORFK-OBB) szervezésében az idei évben is megrendezte a „Biztonság Hete” nevet viselő programsorozat. Az eseményhez a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság is csatlakozott.

Tematikájában hagyományt követő, létszámában kicsit visszafogottabb Lovasnapot tervez Darány község, október 3-ra. A település polgármestere úgy nyilatkozott rádiónknak, hogy 6-8, maximum 10 fogatot várnak. Igaz, a versenyt követően szüreti felvonulásra és mulatságba viszik a résztvevőket.

Szombaton folytatódik idehaza, a tízévente megszervezett gazdasági összeírás. A barcsi, és Barcs környéki mezőgazdasági vállalkozók is várhatják az önkénteseket.

 

Hivatalosan is átadták a barcsi kempinget. Az elektromos leállással, közösségi mosdókkal, wifivel felszerelt  13 lakókocsi és 10 sátorhely számára kialakított táborhely jelenleg szezonálisan várja a lakókat - ami igény szerint módosulhat a jövőben - lehetőséget biztosítva szabad átjárással a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ területére. A kempingjegy jelenleg magában foglal egy fürdőbelépőt is, amellyel barmikor átmehetnek a strandra a vendégek.

A Detonic és a Bikini zenekarok koncerttel köszönik meg azoknak az önkénteseknek a munkát, akik a város szépítésére szánják az első októberi hétvégét Barcson. A helyiek szombaton Papp Lajos professzor előadását is meghallgathatják.

A meteorológiai előrejelzés szerint erős széllel és csapadékkal érkezik a hidegfront, ezért elhalasztják a Barcs-Drávatamási között megépített kerékpárút hivatalos átadását.

Új állandó rovattal jelentkezik a Barcsi Krónika KRESZ Percek címmel. A jövő héten hétfőn induló új rovatban a Barcson előforduló közlekedési problémák megoldására keressük a választ Horváth Zoltán rendőr alezredessel, a Barcsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjével.

A közösség összefogása, a roma hagyományok megőrzését és azok bemutatását szolgálja a   Kulturális és Hagyományőrző Park, melyet nemrégen adtak át Rinyaújlakon Szent Boldogasszony Ünnepén. A park megalakításának ötlete a Rinyamenti Hátrányos Helyzetű Emberek Egyesületéhez köthető.

Oldalak

További hírek