Helyi Hírek

Aki gyógyítani akarja magát, végezzen alkotó tevékenységet. Barkácsoljon, kézimunkázzon, neveljen növényeket, vagy éljen művészi hajlamának: írjon, fessen, szobrászkodjon. Idős korban is lehet kezdeni, mondta Sziklai Gábor, barcsi kiállításának megnyitóját követően.

 

Hétfőn hagyományos húsvéti locsolkodásra, a Ziránó Színház Babszem Jankó című bábelőadására, a Násfa Együttes népzenei koncertjére, helyi termékek vásárára és kézműves foglalkozásra várják a közönséget, Szennán.
 

Élelmiszer csomagok érkeztek a barcsi nehéz helyzetű családokhoz Húsvét előtt. Tatai Ferenc,  Sass Rudolf esperesen keresztül köszönte meg az adományokat.
A Barcsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a katolikus templomban vette át a tartós élelmiszerekből álló csomagokat, melyek az elmúlt héten már ott voltak az érintett családoknál.

 

Április 26-ig még licitálhatunk arra a válogatott kapusmezre, melyet jótékony célra ajánlott fel Gulácsi Péter. A tét: segíteni a hét esztendős Szász Nílát és családját.

Állványok, védőháló, valamint az udvarban bontott belsőépítészeti elemek árulkodnak arról, hogy megkezdődtek a munkálatok a régi pálfalusi iskola épületében Barcson. Szeptemberben birtokba vehetik az új felhasználók.
 

Idén 16. alkalommal rendezte meg a Széchényi Ferenc Gimnázium angol munkaközössége az Országos Angol Nyelvi Versenyt 9.-es és 10.-es diákok részér. Cél, hogy a 11-12. évfolyam számára szóló OKTV előtt is legyen lehetősége a diákoknak összemérni angol nyelvi tudásukat.
 

Locsolóbálok sokasága közül választhatnak a mulatni vágyok vasárnap este. Azonban akik közben jó célt is szolgálnának, azoknak Szulokban a helyük, ahol jótékonysági bál várja a táncos lábúakat.
 

Április 15-16. között a Hungexpo „B” pavilonjában rendezték meg az idei Agrár Szakma Sztár Fesztivált. A záró eseményen a tanulmányi versenyek legjobbjait köszöntötték, köztük a Dráva Völgye Középiskola diákját, Farkas Márkot is.
 

Négyszáz dolgozat versengett az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, köztük egy volt barcsi diáké, aki minden babért learatott.
 

Mint arról korábban beszámoltunk, egy felajánlásnak köszönhetően, új helyet kapott a barcsi karate szakosztály. A héten már arról számoltak be a közösségi portálon, hogy elkészült a dojo. 

40 gimnazista utazott Barcs testvérvárosába, Zselízbe. A Széchényi Ferenc Gimnázium a Határtalanul program keretében nyert erre támogatást.
Csokor Réka, az intézmény vezetője, a rádiónknak egy korábban adott interjújában elmondta, hogy Comenius Gimnáziummal vették fel a kapcsolatot, ők voltak a vendéglátók. Azt is megtudtuk, hogy ez az első szlovákiai kapcsolatuk. Az elmúlt két alkalommal Székelyudvarhelyre vitték a diákokat, a Tamási Áron Líceum partnerségében.

 

Tisztelettel, de a hagyományoktól eltérően ünnepelni és főt hajtani a Dráva Völgye Középiskola egyik sajátossága. Legutóbb a holokauszt megemlékezés sikerült nagyon egyedire.
 

Nem maradt el idén sem a Barcsi Városi Könyvtár húsvéti kézműves foglalkozása, de kiállítás és színházi produkció is színesíti az ünnepi kínálatot.
 

Mérnökembernek tartja magát, Barcson mégis sokan írásairól és képzőművészeti alkotásairól ismerik. Sziklai 70 címmel eddigi munkásságát körvonalazó tárlat nyílt Sziklai Gábor munkáiból.

A BarcsMédián keresztül is segít a NAV. Idén is válaszol a kérdésekre a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense a közelgő bevallási határidőkkel kapcsolatban.

Országos elődöntőbe jutott a Dráva Völgye Középiskola csapata, miután megnyerte a megyei versengést. Az MLSZ által szervezett Fair Play Kupában két fordulóban, 19 induló csapat közül szerezték meg az első helyet Somogy megyében a DVK diákjai.

A következő hetekben is várják a véradókat Barcson a Magyar Vöröskereszt helyi munkatársai. A Művelődési Házban április 24-én, szerdán 13 és 17 óra között lehet vért adni, május 8-án ugyanitt 10 és 14 óra között várják azokat, akik az adakozás e formájával segítenének.

Tavasszal is megrendezi ingyenes szűrési szombatját a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központ. Kilenc helyszínen ingyenes szűrővizsgálatokra várják az érdeklődőket a megelőzés jegyében.

Életfa-motívumra emlékeztető alkotást álmodott a házfal-sorozat harmadik elemeként Darvas Iván. Az alkotás finanszírozásáról a képviselő-testület dönthet csütörtöki ülésén, az előterjesztéshez Darvas Iván vázlatát is mellékelték.

Válogatott hálóőr segíti a darányi kislány és testvére gyógyulását. A hét esztendős Szász Níla és családja megsegítésére ajánlotta fel dedikált mezét Gulácsi Péter. A válogatott hálóőr és felesége, Dia első szóra a darányi család mellé állt és támogatták az ügyüket.

Oldalak

További hírek