Helyi Hírek

Az Arany János Általános Iskola diákjai is saját pólót kaptak, ezzel az aranyos diákok is beálltak a sorba, hiszen már minden iskolának van saját logóval és az iskola nevével ellátott egyen öltözéke. Horváth Edit, az intézmény vezetője szerkesztőségünknek elmondta: korábban is volt már egyenpólója az intézménynek, de az idő múlásával valahogy elkopott a szokás, és már nem rendeltek pólókat az új diákoknak.

Sajnos kézilabda mérkőzés nélkül maradnak a sportág szerelmesei a hétvégén, elmarad ugyanis a PVSE-VEMAFI összecsapása, nem tud pályára lépni a vendég csapat Barcson.

Megérkezett a szentesi Mikulás, igaz, most még csak a falu központjában található sátorba. Pavlovics Istvánné, az Ürmös István Faluház munkatársa szerkesztőségünknek elmondta: beköltözött a falu központjában található sátorba a Mikulás két kis gyermek társaságában, ahol a nagyszakállú éppen átadja a nekik szánt ajándékokat.

Adventi Igézet címmel közös versmondásra hívja a Barcsi Városi Könyvtár a versek szerelemeseit.

December negyedikén a Hangoló Színház várja a kicsiket és nagyokat a Barcsi Városi Könyvtárba, a műsor után a Mikulás lovaskocsin érkezik az intézménybe, hogy meglátogassa a gyermekeket.

Mikulás Kupán túl, háziverseny előtt a Dráva Úszók Csapata. Az elmúlt hétvégén hat úszónövendék is képviseltette magát a Marcaliban megszervezett Mikulás Kupán, a mai napon és pénteken házi versenyt szerveznek a legkisebbek részére.

Tegnap közölte a Móricz Zsigmond Művelődési Központ közösségi oldalán, hogy a Kistérségi Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége által szervezett 20 éves jubileumi találkozó elmarad. 

December elsejétől nem mehetnek be az óvodákba a szülők Barcson. A bölcsődében is csak az ajtóig vihetik a gyerekeket, ott az óvodapedagógusok átveszik őket, és a dadusok segítenek az öltözködésben.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Satelit Se U14-es fiú csapata egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a hétvégén, Barcson megrendezett bajnokság aktuális fordulóját, de nem csak ők léptek pályára az egyesület csapatai közül. Horváth Gábor, sportreferens a Dráva Hullám Vekker című műsorában kedden elmondta: az U10-es és az U12-es lányok is felemás sikerrel zárták a hétvégét.

A barcsi gyertyagyújtás alkalmával fogalmazta meg Szászfalvi László országgyűlési képviselő, hogy a karácsonyvárás olyan, mint egy zarándokút. Az adventi zarándokutat pedig a hit, a remény, az öröm, és a szeretet fénye világítja meg.

Hétfőn rendőrautók álltak meg több barcsi ingatlan előtt, majd megbilincselt fiatalembert kísértek az ingatlanokhoz. Helyszíni bejárást tartottak.

Nagycsoportos óvodások műsorával és a katolikus atya közreműködésével szentelték fel a barcsi betlehemet, mely az idei évben is a Hősök terén, a templom előtt kapott helyet.

Hétfőn délután elültették az Élet fáját Barcson, a Móricz Zsigmond Művelődési Központ mögötti parkban, amely a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkóztatási Stratégia és a Nógrád Megyei Rendőrfőkapitányság felhívásának köszönhetően. Az ünnepségen Koós Csaba, Barcs város polgármestere, Németh Gergely, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Barcsi Erdészet erdőművelési ágazatvezetője és dr. Cserti István, alezredes, rendőrségi főtanácsos közösen helyeztek a földbe egy kocsányos tölgyet.

Sütemény adománnyal érkezett a barcsi Őrláng Egyesület hétfőn az Együtt Egymásért Szociális otthon lakóihoz. Több mint 300 gesztenyés pite, gesztenyés kifli és több rúd bejgli került az asztalokra.

Hortobágyi T. Cirill, pannonhalmi főapát : a csendben megszületik mindaz, ami a zajban meghal, gondolatával köszöntötte a Szivárvány EGYMI gyertyagyújtó műsorának vendégeit Szászfalvi László országgyűlési képviselő. „Ebben a csendben pedig évről évre az első gyertyagyújtást megelőzően a iskola diákjai és pedagógusai műsorba csomagolt csodát ajándékoznak mindazoknak, akik elfogadják meghívásukat adventnyitó rendezvényükre.”

 

A Barcsi VSE Karate Szakosztálya vasárnap Budapesten, az Angyalföldi Sportközpontban járt, az idei Kodomo Kupán, ahol 20 egyesület közel 500 nevezést adott le. Erdős Zoltán, a szakosztály vezető edzője szerkesztőségünknek elmondta: a BVSE 17 versenyzővel nevezett az idei utolsó megmérettetésre, a barcsiak ismét remekül szerepeltek.

Nem volt szükség leépítésre, a teljes létszámot tartani tudta a pandémia idején a barcsi önkormányzat, az intézmények.

A szervezők döntése értelmében helyben közönség nélkül tartják meg a Bárdos Lajos Vegyeskar és a Vikár Béla Zeneiskola növendékeinek és tanárainak közös hangversenyét Barcson.

Barcson a kézisek több korosztályban is képviseltetik magukat, tavaszi idényre pedig már bizakodva készülnek a helyi csapatok. 

Idén is megrendezték a Szivárvány EGYMI adventi műsorát advent első hétvégéjén. A program a Római Katolikus Templomban rendezett hangversennyel kezdődött, a Művelődési Ház bejáratánál folytatódott kézműves vásárral, és természetesen gyertyagyújtással és ünnepi műsorral zárult a Művelődési Ház nagytermében.

 

Oldalak

További hírek