Helyi Hírek

Barcs nem szigorítja Nagypéntektől a kormányzati kijárási korlátozást, de ha a hétvége folyamán ez indokolttá válik, akkor kész arra, hogy jelentősen szigorítsa a kijárást a város területén – ezt jelentette be Koós Csaba polgármester. 

Az összes Barcsra vezető út mellé felújított táblákat helyeznek ki a Városgazdálkodási Igazgatóság munkatársai. A hidegebb időben saját dolgozóik újították fel az üdvözlő táblákat, amelyen a testvérvárosok neve is szerepel. 

A bödönhajók barcsi kötődése is megelevenedik a hétfői Barcsi Krónikában. Rózsás Márton helytörténet-kutató a környékbeli leletek kapcsán elmondta: a Barcs melletti hajókon működő malmok ballasztjaiként szolgáltak a bödönhajók a Dráván. 

Újabb szűrésekre tettek javaslatot gyanús tünetek miatt barcsi háziorvosok. Egy ötfős család járványügyi elkülönítését rendelték el, mert a család egyik tagjánál nem lehetett kizárni a tünetek alapján, hogy új koronavírussal fertőződött volna. 

A kormány határozatlan időre meghosszabbította a ma Magyarországon érvényben levő kijárási korlátozást. Továbbra sem lehet rokont látogatni, csak az egy háztartásban élők mozoghatnak közösen a közterületeken. 

A munkáltató nem küldheti fizetés nélküli szabadságra a dolgozót – szögezte le Hetzer Bernadett ügyvéd a Híd Televízió Barcsi Krónika című műsorában. Olyan viszont lehetséges, hogy a munkavállaló kéri a fizetés nélküli szabadságot, hiszen az iskolák és az óvodák korlátozottan fogadnak gyerekeket. 

Videóüzenetben mondott köszönetet a felajánlásokért Tatai Ferenc önkormányzati képviselő és a Barcsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. A képviselő és Szalai Csilla alpolgármester az üzenetben közölték: a rászoruló családokhoz még húsvét előtt eljuttatják a csomagokat, a többségét már ki is szállították.  

Módosul a lakossági kommunális adó befizetése Barcson a járványügyi veszélyhelyzet miatt. Sokan csekken fizetik az adót, másoknak pedig akár gondot is okozhat most a határidőre történő megfizetés, emiatt változtatnak a járvány idejére. 

A külföldről hazaköltözők vannak ismét többségben Barcson a hatósági házi karanténokban. Egy hét alatt csaknem egy tucat lakó került karanténba külföldről történt hazaérkezése után.  

Most sem veszélyes a véradás és szükség is van rá - mondta el a Híd Televízió  stábjának dr. Nuszpl Árpád. A barcsi háziorvos egyike volt a helyi donoroknak a tegnapi véradáson.

Megkezdődött a bödönhajók kihelyezésével Barcs új arculatának kialakítása. Igaz, ezek még csak kis lépések, de hamarosan bővül a paletta, és igazi Dráva menti település lesz, immár külsőségeit tekintve is a város.

Mint ahogy minden turisztikai attrakció, úgy a vízi sportesemények is elmaradnak idén a járányügyi veszélyhelyzet idején. Ettől még úszik néha hajó a Dráván.

Zöldség, gyümölcs, piaci áru és egyéb élelmiszer házhozszállítás után, kezdődik a Könyvet házhoz program is Barcson. Ezzel a Városi Könyvtár munkatársai segítik a barcsi lakosokat a következő hetekben. Húsvét után indulnak az első könyvfutárok Barcson, akik a megrendelt kiadványokat és dokumentumokat házhoz szállítják, így akár már ma is lehet levelet írni a könyvtárnak és leadni az olvasni kívánt könyvek listáját.

28 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogy megyében a hétvégén. Az egységek elsősorban kisebb tűzesetekhez vonultak. Ezúttal öt alkalommal érkezett téves jelzés a megyei műveletirányítási központba.
 

Az idei nagyböjti időszak és a Húsvét, a veszélyhelyzet miatt egészen más, mint az eddigiek voltak. Szertartások nélkül, csendes imádságokkal telik majd az ünnep és az azt megelőző készülődés.
 

Hétfőn  újabb köztéri elemmel gazdagodott Barcs. Három bödönhajó kapott helyet a városközpont körforgalmában. A Csillag-körforgalomnál a szökőkút elemeit kibontották a Városgazdálkodás munkatársai, a Házmester Bau Kft. pedig elbontotta a szökőkút beton részét, ezt követően érkeztek meg a bödönhajók, melyek így elfoglalták új helyüket.
 

Az elmúlt napokban több járványügyi megfigyelést is elrendeltek a hatóságok. Tegnap szuloki és barcsi címekre került ki újabb hatósági házi karantént jelző tábla.

Egy-egy hétvégén szinte teljesen kicserélődik a Barcsi Városi Könyvtár ablaktára. A tapasztalatok azt mutatják, jó ötlet volt a járványveszély miatt bezárt intézmény ablakába helyezni elvihető dokumentumokat.

 

Az elmúlt napokban több járványügyi megfigyelést is elrendeltek a hatóságok. Mint korábban megírtuk hat fő mutatott olyan tüneteket a városban, amely alapján háziorvosaik nem tudták kizárni az új koronavírussal történt megfertőződést. 

Tesztekkel, ebéddel, tankolási kedvezménnyel is támogatják az egészségügyi és szociális dolgozókat Barcson.

 

Oldalak

További hírek