Helyi Hírek

Az idei évben csúsztatott időpontban, márciusban nyit a VIROEXPO. Pár évvel ezelőtt, a sorozatos kegyetlen téli időjárás miatt új időpontot kerestek a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításnak. Először februárt célozták meg, majd márciust. Az idei időpont március 15-16-17.
 

Januárban is lesz véradás Barcson. A szokott módon ezúttal is két időpontban várják a donorokat. Nagy Gabriella, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének barcsi területi munkatársa tájékoztatója szerint, a két időpont január 23 és január 30.
 

Műsoros sváb zenés est címmel szervez könnyed szórakozást ígérő programot a Barcsi Német Nemzetiségi Önkormányzat. Az egyesület elnöke szerint kár kihagyni a Hahner duót.
 

Az elmúlt év második felében kezdődtek Barcson az artroszkópiás műtétek, heti 1-2 ortopédiai beavatkozás történt, de az idei évtől ezek száma megszokszorozódik, mondta el szerkesztőségünknek a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Intézmény igazgató főorvosa.

A Széchényi Ferenc Gimnázium újabb diákja bizonyította, hogy érdemes az álmainak élni. Szili Kitti 10.e osztályos tanuló vers és próza író versenyen indult, és szerepelt sikeresen.
 

Gazdálkodás, beruházás és betegforgalom tekintetében is jó évet tud maga mögött a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központ.
2018 is gazdaságos volt, sikeres pályázatok segítették a beruházásokat, és továbbra is ellátnak mindenkit, aki a barcsi szakrendeléseket keresi fel.

 

Rendkívüli testületi ülést tart ma Barcs Város Képviselő-testülete. Téma a gyermekek háziorvosi ellátása.
 

Ettől a héttől egészen új étlappal és kínálattal rukkol elő a Tavasz utcai főzőkonyha. Megnő a sült tészták kínálata.
 

Folytatódik a helytörténeti tájékoztatók sora Barcson. Január 23-án, „A Dráva vonzásában”címmel várja az érdeklődőket a Városi Könyvtár.
 

Megérkeztek az értesítők, két barcsi középiskola „Határtalanul!” pályázata is nyertes lett. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott program célja, hogy megismerkedjenek a határ két oldalán élő magyar ajkú diákok egymással.

Már hagyomány, hogy a Dráva parti városban kezdődik a Dél-Somogyi ulti verseny éves programja. Az első fordulóra 34-en regisztráltak. Karvalics Ottó Barcs város polgármester megnyitója után sorsolással dőlt el a három fős parti-társaság.

A hóeltakarítás kapcsán kisebb szóváltás alakult ki a BarcsMédia közösségi oldalán a kötelezettségekről.

Logopédust, pszichológust, gyógytestnevelőt és gyógypedagógust is keres a Kaposvári Tankerületi Központ Barcsra.

Az ingatlanok értékesítésére is kiírták a pályázatokat a felszámolási eljárás keretében a Dél-Dunántúli Takarék Bank vagyontárgyai kapcsán.

A forróbb napokon megduplázódott tavaly a barcsiak vízfogyasztása - derül ki a DRV statisztikájából, amelyet decemberben mutattak be a város képviselő-testületének.

A tavalyi év az eddigi tapasztalatok szerint sikeres volt a barcsi vállalkozások döntő többségénél - mondta el megkeresésünkre Iliásics Károly adótanácsadó. A kisvállalkozásra vonatkozó bevallási és könyvvezetési könnyítések jelentettek nagy előnyt 2018-ban.

Jobban járnak a saját jogú nyugdíj mellett és a nők 40 programban nyugdíj mellett munkát vállalók január 1-től, hiszen a munkabérükből kevesebb lesz a levonás, a bruttó fizetésük 85%-át vihetik haza - mondta el a Híd Televízió megkeresésére Iliásics Károly.

Barcson regisztrálták a legtöbb kerékpárt eddig Somogyban a BikeSafe akció keretén belül - számolt be róla a sonline.hu. Tavaly csaknem kétszáz, a program kezdete, 2016 óta 481 darab kerékpárt regisztráltak Somogy megyében.

Ingyenes lesz a nappali ellátás a barcsi idősek számára a Barcsi Szociális Központ új épületében - tájékoztatta szerkesztőségünket az intézmény.

Marad a tavaszi és az őszi lomtalanítás és a teljes évre vonatkozó hulladékszállítási menetrend is megtalálható a barcs.hu oldalon.

Oldalak

További hírek