Helyi Hírek

A Barcsi Városi Sportegyesület Karate Szakosztálya részt vett a 2017. október 14-én horvátországi Daruváron megrendezett „XVII. Karate Darfest Croatia 2017. elnevezésű Nemzetközi Karate versenyen, ahol 4 ország 49 sportegyesületének 418 versenyzője mérte össze tudását, 7 évesektől a felnőtt korosztályig. A BVSE 3 versenyzővel nevezett, Somogyból más csapat nem volt, de közülük mindenki dobogón végzett.

 

 

Október 22-én a Missziók vasárnapja lesz, aznapi perselygyűjtéseket a missziók javára továbbítják a plébániák.
A világmisszió megünneplését – 1926-ban vezették be. A Hitterjesztés Művének kezdeményezésére október lett a világmisszió hónapja, a hónap harmadik vasárnapja pedig II. János Pál pápa rendeletére a világmisszió vasárnapja.

Hétfőn, október 16-án, az Újraélesztés világnapján országszerte ingyenesen oktattak a mentősök, a barcsi mentőállomásra is bárki bemehetett 8 és16 óra között. Sajnos gyér volt az érdeklődés.
 

Új programot tesztelnek az egészségügyi intézmények, többek között a barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Intézmény is. Ez már az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel kapcsolatos indulás része. Türelmet kérnek a betegektől.

Fáklyás menettel emlékeznek Darányban október 23-án. A magyar történelem utolsó forradalmának és szabadságharcának hőseire emlékező menet 18 órakor indul a hősi emlékműtől a Milleneumi Parkba, ahol mécsesgyújtással tisztelegnek a hősök és áldozatok emléke előtt. 

Szoríthatnak a jó tavaszi vízállásért a madárvédők. Az új mérési eredmények szerint ugyanis a Barcsnál tapasztalható vízállás nagyban befolyásolja a csérek szaporulatát a folyón- ismertette a Madártávlat magazinban Fenyősi László. 

Folyamatosan próbál a Barcsi Városi Fúvószenekar. Az együttes már az év végi nagykoncertekre készül, teljesen új repertoárral, mely komolyabb és könnyedebb hangvételű darabokat egyaránt felvonultat majd. 

Változott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ingyenesen hívható általános tájékoztató rendszerének telefonszáma – mondta el a Dráva Hullám megkeresésére Poszovácz Gabriella, a NAV Somogy Megyei Adóigazgatóságának sajtóreferense. 

Jól szerepeltek a Dráva Völgye diákjai a XXVI. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedőn. A Csongrád városában tartott versenyen háromfős csapattal és egyéniben is versenyeztek a KSZC Dráva Völgye Szakgimnáziumának 11. és 13. évfolyamos diákjai. 

A Dráva Hullám zenéivel zajlik az október 20-i éjszakai fürdőzés Barcson. A hosszú hétvége nyitónapjára eső programra ezúttal is minden korosztályt várnak a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ munkatársai. 

A gyerekbajnokságban bizonyíthattak a barcsi ifjak szombaton. A reggel tíztől egészen délután négyig tartó tornán hat csapat szállt versenybe a pontokért a Dráva Völgye Középiskola sportcsarnokában. 

A mai Ismerős Arcok koncert után, október 21-én újabb zenés darabbal hívogat a Móricz Zsigmond Művelődési Központ és Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhely. A vendég előadó:Roxinház.
 

Az idei évben is középiskolások közreműködésével rendezik meg az október 23-i megemlékezést Barcson. A városi ünnepségen és koszorúzáson, az idei évben a Kaposvári SZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma diákjai szerepelnek az oktatási intézmény pedagógusai által összeállított műsorban, melyben közreműködik a Városi Fúvószenekar is. 

A hideg időjárás közeledtével a virágzó kerti növények visszahúzódása is megkezdődik,  ideje sort keríteni a kertek téli felkészítésére. A nagytakarítás első lépéseként gyűjtsük össze a kertből a különböző növények mellé támaszként leszúrt pálcákat, karókat. Valamennyit tisztítsuk le és fertőtlenítsük víz és hypo 2:1 arányú keverékével.

Nem kellet sokat várniuk a helytörténet iránt érdeklődőknek az egykori Barcstelep utcáinak bejárását követően a következő sétára. Rózsás Márton ezúttal „Két világ határán” tart helyszíni tájékoztatót.

Új, az olaszos diákok által készített bemutatkozó videót tett közzé a Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium, hiszen szeptembertől olasz nyelvre épülő képzést is indít ötéves rendszerben az iskola. 

Nemzetközi kávézóvá válik holnap a KSZC Dráva Völgye Szakgimnáziuma. A nyelvi nyílt nap keretében ugyanis nem csak az idegen nyelveket, hanem a külföldi ízeket is becsempészi repertoárjába az intézmény. 

Milyen legyen Barcs arculata? Melyek a város megőrzendő értékei az itt lakók szerint? A település képét tekintve min változtatnának a városukat szerető barcsiak? 

A barcsi mentőállomás is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt az Újraélesztés Világnapján, október 16-án. Hétfő reggel 8 órától 16 óráig bárki akár az utcáról belépve is elsajátíthatja az újraélesztés alapszintű lépéseit az állomás dolgozóinak jóvoltából. 

Tanulmányi útra indulnak a deákos diákok októberben. Cél: Nagyszalonta. A Deák Ferenc Általános Iskola 40 tanulója vehet részt a Határtalanul Program részeként egy időutazáson. Az Arany emlékév kapcsán Arany János életének és munkásságának helyszíneit járják be, élményeket gyűjtenek, eddigi ismereteiket bővítik, így a tanórákon szerzett történelmi és irodalmi ismereteiket is elmélyíthetik.

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2017. október 9.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!