Helyi Hírek

Keddenként is várja a gyermek szakrendelésen szakorvos a barcsi családokat. Dr. Shubail Mohamed Eisa Ali Szigetváron is dolgozik, emellett keddenként látja el a barcsi gyerekeket.

Vasárnap reggel Barcsról indultak tovább az országhatárt körbeölelő Jerikó zarándoklat résztvevői. „Amelyik nép nem akarja tudomásul venni, hogy minden népnek megvan a maga erkölcsi szabálya, az elpusztul.

A barcsi gazdasági életet érintő idei legnagyobb fejlesztést adták át a napokban a Seres Kft-nél – erről is beszámol a hétfői Barcsi Krónika a Híd Televízióban.

Öt európai országból érkeznek megrendelések a SERES Gépipari és Kereskedelmi Kft.-hez, mondta el szerkesztőségünknek a cég ügyvezető tulajdonosa az új, 800 négyzetméteres üzemcsarnok átadása alkalmával. A barcsi és pécsi telephelyeken készülő kommunális gépjármű felépítmények valamint hidraulika és gépszerviz szolgáltatások iránt Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia és Horvátország piacán érdeklődnek.

Az elmúlt évben kezdődött, és jövőre ér véget annak a kerékpárútvonalnak a kialakítása, szolgáltatásokkal bővítése, mely végig halad az öt országon átívelő Mura–Dráva–Duna Bioszféra-rezervátumon. Ennek egy szakaszára szervezett kerékpártúrát a Barcsi Városi Szabadidő Sportegyesület és a Somogy Megyei Vállalkozói Központ. Szombaton Križnicára kerekeztek a vállalkozó szelleműek.

430 millió Ft-os fejlesztés ért véget a Seres Kft-nél, melyhez 50%-os uniós támogatás társult, de már egy újabb beruházás kezdődik. Egy éven belül a régi épületek is megújulnak.
 

A függetlenként induló jelöltek is delegálhatnak szavazatszámlálási bizottsági tagokat október 4-ig, de az eddig megszokottak szerint a jelölőszervezetek is küldhetnek tagokat mind a szavazatszámlálási bizottságokba, mind pedig a Helyi Választási Bizottságba.

Jövő héten indul az Európai Mobilitási Hét Barcson is. Egy hetes rendezvénysorozattal készülnek a város oktatási és nevelési intézményei is a mozgásra ösztönző sorozatra.

A függetlenként induló barcsi jelöltek is bemutatkoznak a BarcsMédia felületein. A független képviselőjelölteknek és a jelölőszervezeti indulóknak is biztosít lehetőséget a bemutatkozásra a BarcsMédia.

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el mától Barcs területére a Somogy Megyei Kormányhivatal Nagyatádi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya. Mától október 5-ig a rókák veszettség elleni immunizálása miatt.

Az eddigiektől eltérően egy szavazókörben leadhatják az összes voksukat a nemzetiségi szavazók is október 13-án – hívta fel a figyelmet Balázsné dr. Vástyán Krisztina, a Helyi Választási Iroda vezetője.

Több településen már a választás előtt eldőlhetett a polgármesteri szék sorsa, vannak ugyanis ellenfél nélküli jelöltek a Barcsi Járásban is. Bolhón egyedüli polgármesterjelölt Horváth Csaba, Darányban Villányi László, mindketten függetlenként indulnak.

2007-es rekordot döntött meg az idei nyáron a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ. A szezonban 64 793 fő volt a strandon. Utoljára a 2007-es főszezonban strandoltak ilyen sokan Barcson, a vendéglétszám 8,4 %-kal volt több mint tavaly.

Nagy mérföldkő ez a cég életében, mely közel 30 éves, 1990-ben alapította Seres László az egyszemélyes vállalkozását, ma több mint 100 fő dolgozik a három telephelyen – emlékezett vissza a kezdetekre az új üzemcsarnok átadásán Seres László.  

A félsorompó sem tudta megállítani azt a mikei férfit, aki még júliusban vezette kamionját a darányi vasúti átkelő felé. Csak a szerencsén múlt hogy nem lett nagyobb baj, mivel a sofőr a tilos jelzés ellenére áthajtott a síneken és letörte a félsorompót is, majd megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A tízezres városok fejlesztése lesz a következő évek kiemelt feladata, így nem mindegy, hogy mekkora számban vesznek részt ezek a települések a megyei közgyűlés munkájában – mondta a BarcsMédiának adott interjújában Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, a Fidesz-KDNP megyei listájának listavezetője.

Már dolgoznak a Seres Kft-nél abban a közelmúltban elkészült üzemcsarnokban, melyhez másfél éve írták alá a támogatási szerződést. A 433 millió Ft-os beruházás ünnepélyes átadását kedden tartották.
 

Bővült a EGYMI szakembergárdája. Az intézmény idén 136 diákkal kezdte a tanévet.
 

Több barcsi érintett is szerepel a megyei közgyűlési listákon, amelyet tegnap délutánig adhattak le a jelölőszervezetek. Somogyban a leadott listák mindegyikét nyilvántartásba vette a Területi Választási Bizottság.

Tegnap megkezdődtek a belterületi kerékpárút építéséhez tartozó parkoló kialakítási földmunkák, ám a munkagépek, és a kiemelt vízelvezetők miatt kihelyezett forgalomterelők jelentősen akadályozták a délutáni forgalmat, ezért a rendőrség, a közútkezelővel történt egyeztetést követően a mai naptól forgalomrend változást léptet életbe.

Oldalak

További hírek