Helyi Hírek

Felöltötte szüreti gúnyáját Csokonyavisonta. A hétvégén már mindenkinek tudtára adták, hogy ünnepelni, mulatni készülnek.
 

A közelmúltban számolt be a Dráva Völgye Technikum és Gimnázium a tanerdőkben végzett szemétszedésről. A hulladékmentesítés ezúttal érintette Aranyos pusztát is.
 

A Dráva Kapu Bemutatóközpont ősszel is aktív, alkotó foglalkozásokkal várja a gyerekeket, akik akár drávai kavicsokra is festhetnek képeket, valamint jelvényeket is készíthetnek.

Nyílt napokat tartanak a Kaposvári Szakképzési Centrum Intézményeiben. A barcsi tagiskolákban október végén illetve november elején.

Az elmúlt napokban többször is találkozhattunk a Boróka Táncegyüttes tagjaival, kicsikkel, nagyokkal egyaránt, ott voltak a Zenei világnap közös éneklésén, volt a hétvégén egy gála műsoruk is, és a környező településeken is fellépnek.

Egy hetük még van a barcsiaknak, hogy összekészítsék a kidobásra szánt holmikat. Október 9-én indul az őszi lomtalanítás.

Hétfőtől új beléptető rendszert helyeznek üzembe a Kistérségi Járóbetegellátóban.

A Kaposvári SZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium diákjai építették fel a Somogyi Vadásznap sátrait. A program idén a KÁN Egyetemi Napokhoz kapcsolódik – írja a kaposvariszc.hu.

Hétfőn ismét a város aktualitásaival jelentkezik a Barcsi Krónika.

A barcsi rendőrök befejezték a 40 éves férfi ellen folytatott nyomozást.

A Magyar Diák Sport Napját hagyományosan szeptember utolsó péntekén tartják. Az idei esemény mottója az „ Öröm a sportban és testmozgásban”, amihez több barcsi oktatási intézmény is csatlakozott.

Magyarországon 2005 óta ünneplik "A népmese napját" Benedek Elek születésnapján.  Barcson a legtöbb oktatási intézményében programot szerveztek az esemény köré és a Barcsi Városi Könyvtárban is csatlakozott az országos szintű szerveződéshez.

Barcs János, Barcs költője és Barcs Város Díszpolgára 2023. szeptember 27-én, 96 éves korában elhunyt. Barcs János nívódíjas író, 1927. augusztus 18-án, Kampf János néven látta meg a napvilágot Barcson.

Október 3-án, kedden a napnyugta utáni órákban földi szúnyoggyérítés lesz Barcson, Drávaszentesen és Somogytarnócán. A mostani földi gyérítés önkormányzati megrendelésre történik, mivel a Katasztrófavédelem már lezárta a 2023. évi országos programot.

Hangversenyek és színházi produkciók után az ország egyik legnépszerűbb humoristája látogat majd Barcsra. November 14-én, kedden este 19 órakor lép fel a Móricz Zsigmond Művelődési Központban Aranyosi Péter Karinthy-gyűrűs művész, a Dumaszínház tagja.

Október 2-8. között ismét megrendezik az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatot, melyhez a barcsi bibliotéka is csatlakozik.

Négy horgász 46 pontyot fogott ki engedély nélkül egy zimonai halastóból. 

A tervek szerint szeptember 30-ig várta volna a látogatókat a Mobilitási Központ Barcson, azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel októberben is tárt kapukkal várják az érdeklődőket.

Ismét adományokat gyűjtenek az állatmenhely lakói számára Barcson.

Bár karnagycsere volt a Barcsi Városi Fúvószenekarnál, továbbra is dolgozik és készül fellépésre az együttes.

Oldalak

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2023. szeptember 25.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!