Helyi Hírek

Gyermeknap alkalmából idén is tárt kapuval várják az érdeklődőket május huszonötödikén a tűzoltószertárak. A barcsi tűzoltóság is várja a gyerekeket.

Bojtorján koncerttel, színházi előadással is várja a családokat szombaton a Barcsi Városi Gyermeknap.

A nyugdíjas és a foglalkoztató is jól jár az új foglalkoztatási formában, amelyről tegnap tartottak tájékoztatót a művelődési házban Barcson.

Vasárnap 19 óráig várják a szavazókat Barcson is a szavazókörökben. A delegáltak nagy része már letette az esküt. A szavazatszámlálók oktatásán elhangzott: a szavazópolgár használhatja saját tollát is a szavazásnál, de ceruzát nem használhat.

Közzétette a választási bizottságok tagjainak névsorát a Helyi Választási Iroda. A dokumentumban a szavazókörök pontos címe is szerepel, az előző választáshoz képest a szavazás helyeit illetően nincs változás Barcson.

A városhét programjai előtt igazi különlegességeket főznek a Dráva partján a nemzetközi halászléfőző csapatok tagjai június 22-én. A délben startoló főzőversenyen 12 órakor foglalhatják el helyeiket a csapatok.

Újabb kerékpártúra indul a horvátországi Verőcére Barcsról. A június 1-jei 50 kilométeres útra előzetesen jelentkezni a Barcsi Polgármesteri Hivatal Sportirodájánál lehet.

Május második felében kezdődik Barcson a köztéri ágyások beültetése. 20 ezer palánta vár arra, hogy kikerüljön a melegházból.
 

Folytatódik a barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Intézmény prevenciót szolgáló szűrőprogramja. Ezúttal kistelepüléseket kerestek fel az ingyenes szűrésekkel és vizsgálatokkal.
 

Sorra érkeznek a térségben élőkhöz a vastagbélrák-szűrésre felszólító levelek. Mindez egy országos megelőző kampány része.
 

Hétfő délután megkezdődött Barcson a fitneszpark elemeinek beszerelése. A felnőtt játszótérnek is nevezett tér szabadtéri edzési lehetőséget biztosít, bárkinek, aki a városközpontban jár.
 

Kihirdették tegnap a kaposvári Együd Árpád Művelődési Központban az idei Alkotói pályázat somogyi eredményeit. A szakmai zsűri 390 szabadkézi rajz, hat kézműves alkotás, két vers és három mese közül választotta ki a három-három legötletesebb, legigényesebb művet, amelyek a tűzvédelmi szakmai szempontoknak is megfeleltek.
 

Az orvos 10 %-ban segíthet és vehet részt az egészség megőrzésében és a gyógyításban, a többit a páciens kell, hogy hozzá tegye, hangzott el hétfő este a barcsi Egészségügyi esten. A házigazda Kistérségi Járóbetegellátó Központ igazgató-főorvosának, dr. Kisimre Lászlónak állítását a két másik előadó is alátámasztotta.
 

Barcson a 10 szavazókörben a valasztas.hu vasárnapi adatai szerint mintegy 8800-an szavazhatnak, a környező településeken is megnyitnak vasárnap reggel 6 órakor a szavazókörök.

Vasárnap reggel 10 szavazókör nyitja meg kapuit Barcson, az EP-választáson a megszokott rend szerint várják a választópolgárokat. Az átjelentkezéssel szavazókat Móricz Zsigmond Művelődési Központba várják.

Drávaszentesen idén a Dráva Kapu Látogatóközpontnál tartották az előrehozott gyereknapi rendezvényt. A Barcsi Rendőrkapitányság és a Drávaszentesi Polgárőr Egyesület akadálypályát is építette a gokartosoknak és a kerekezőknek, ahol különböző feladatokat kellett végrehajtaniuk.a

Hazánk és térségünk nevesített és névtelen hőseiről is megemlékeznek az EP- választással egy napon rendezendő Hősök Napján Barcson.

Táncbemutatóval népszerűsíti munkásságát a Kapronczai Alapfokú Művészeti Iskola Barcson. A társastánc kedvelői közt nem ismeretlen az iskola tevékenysége, több barcsi versenyzővel is büszkélkedhetnek.

A Barcs környéki falvak közül több helyen előre hozták a gyermeknapot, Drávaszentes és Somogytarnóca is egy héttel korábban tartotta a rendezvényét az EP-választások miatt, amelyet május 26-ra írtak ki.

A "Zene, ami összeköt" című pályázat keretén belül a Szivárvány EGYMI színes kottával zenét tanuló tanítványai és a Vikár Béla Alapfokú Művészeti Iskola programot segítő növendékei vehettek részt két napos tanulmányi kiránduláson – tájékoztatta szerkesztőségünket Bodnárné Nagy Krisztina, a program szervezője.

Oldalak

További hírek