Helyi Hírek

Ismét érdekes téma került terítékre a Dráva Hullám Kopogtató című családi magazinjában. 

 

Mától ismét fogadja személyesen is az ügyfeleket a Dél-Kom barcsi irodája is. 

 

Óvodai és iskolai nyitások, vásárlói létszámkorlátozás és a szakképzés átalakulása. Többek között ezekkel a témákkal jelentkezik az esti Barcsi Krónika a Híd Televízióban.

 

Április 19-én, azaz a mai napon ismét kezdetét veszi az alsó évfolyamokon a hagyományos, tantermi oktatás, így a ezeken az évfolyamokon véget ér a digitális oktatás. 

 

A Barcsi Szakképző folyamatosan indít felnőttképzéseket, és lehetőséget biztosít a már érettségizett diákok számára is egy új szakma elsajátításához. 

 

Újra igénybe vehetőek a könyvtári szolgáltatások a járványhelyzetnek megfelelően.

 

Hétfőn reggel veszi kezdetét a lomtalanítás Barcson. A nagydarabos hulladékot a szolgáltató adott menetrend szerint reggel 6 órától szállítja, így kérik, hogy a szállítási napon reggel hatig készítsék ki a lim-lomot az ingatlanok elé úgy, hogy az ne akadályozza a forgalmat. 

Elkészült a Darány felé vezető útszakasz felújítása.

 

Megosztja az orvostársadalmat a várandósok oltakozásának kérdése, az elmúlt hónapokban több mellette és ellene szóló vélemény is napvilágot látott.

13 területre összesen 210 tanuló jelentkezett a Barcsi Szakképző Iskolába. Csonka Zoltán, az intézmény vezetője szerkesztőségünknek elmondta, a legnagyobb érdeklődés a cukrász és kereskedelmi értékesítő szakmák iránt volt.

Barcs Város Óvodáinak mind a négy tagintézményébe szinte az összes óvodás visszatér hétfőn. Henéziné Balaskó Edit, Barcs Város Óvodáinak és Bölcsődéjének vezetője szerkesztőségünknek elmondta, a pénteki összesített adatok alapján a beíratott óvodások 75 %-a visszatér hétfőn az óvodákba, kevés szülő élt annak lehetőségével, hogy otthon biztosítsa a továbbiakban gyermeke felügyeletét.

Sok szülő él az otthontartás lehetőségével, van olyan intézmény, ahol az alsó tagozatosok fele nem kezdi meg április 19-én a jelenléti oktatást.

Járványügyi szempontból továbbra is a teljes intézményi zárlat lenne a legjobb a gyermekek és a pedagógusok védelmében, de nem elhanyagolható a járvány lélektani hatása sem, ha a nyitás kérdéséről van szó.

Óvodai játékokat veszélyeztető fákat vágtak ki az Őrláng Egyesület tagjai Barcson. Rácz Csaba, az egyesület elnöke szerkesztőségünknek elmondta, a Széchenyi közi tagóvoda vezetősége kereste fel őket, hogy ártalmatlanítsák az intézmény területén található veszélyes fákat, hogy a jövőben biztonságosan lehessen használni a telken lévő játékokat.

Április 19-ével újra kezdetét veszi a felkészülési időszak a barcsi karatékák életében.

Térítés nélküli háztartási veszélyes hulladékgyűjtési akciót szervez Barcson a DÉL-KOM Nonprofit Kft.

Térítés nélküli háztartási veszélyes hulladékgyűjtési akciót szervez Barcson a DÉL-KOM Nonprofit Kft.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. december 10-én késő este segélyhívás érkezett egy nőtől, mert a volt élettársa kitörte a ház egyik ablakát, majd azon keresztül bement hozzá, ahonnan nem volt hajlandó távozni.

Csak az alsó tagozatosoknak indul újra a tantermi oktatás jövő héttől. 

 

Jövő kedden kezdődik az óvodai beiratkozás országszerte, de Barcson május elején várják a családokat. A város óvodáiba május 4-én és 5-én lehet beíratni a gyerekeket, a szülőket a Hársfa utcai intézményben várják majd ezeken a napokon. 

 

Oldalak

További hírek