Helyi Hírek

Mint már korábban felhívtuk a lakosság figyelmét rá, két áramszüneti nap is lesz a jövő héten Barcson. Kedden és csütörtökön.

Az idei évben is segít a gyermekeknek meglepetéseket készíteni a Barcsi Városi Könyvtár. Az április 27-i szombat délelőtt az apró ajándékokról szól.

Tündérkert is készült és a mozgásösztönzés is főszerepet kapott a héten a Deák-suliban. Barcs valamennyi oktatási intézménye kapcsolódott a Fenntarthatósági hét akciójához, a Kossuth Lajos utcában még az iskolarádió is része volt a programnak.

Mint arról mi is beszámoltunk, új tárlat nyílt a múlt héten a Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhelyen. A kiállításmegnyitón Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Önkormányzat elnöke, mint régi főiskolai barát úgy fogalmazott, Szilágyi György asztaltól szaunáig bármit létrehoz, de mindemellett fest is. A képzelet és a formabontás azonban minden alkotásában jelen van. A megnyitón elhangzott további gondolatok és a beszélgetés részletei itt is olvashatók.

Több éves kihagyás után az idei április újra lehetőséget adott a zeneiskoláknak kamarazenei bemutatkozásra. Az egykori megyei találkozó most Hidas Frigyes Regionális Kamarazenei Találkozó néven kelt életre.

Évek óta hagyomány, hogy a somogytarnócai településrészen májusfát állítanak a helyi férfiak és legények. Idén sem lesz ez másképp, április 30-án helyére kerül a fa.

Április 29-én, hétfőn tánccal telik meg Barcs város központja, hiszen a Tánc Világnapja alkalmából egy igazi táncfesztivált rendeznek a szervezők a Testvérvárosok terén. Színes a kínálat, több különböző tánccsoport is képviselteti magát az eseményen.

A Föld Napja alkalmából évről évre különböző programokat szerveznek a város iskolái, amik lassan már nem csak egy napot foglalnak magukban. Az Arany János Általános Iskolában és a Szivárvány EGYMI-ben is egy egész héten át a „Föld körül forgott minden”.

 

Az eredménytelenség indokolta az edzőváltást az FC Barcs férfi felnőtt labdarúgó csapatánál, az új seprű jól seper, az elmúlt hetekben jelentősen javult a barcsi darazsak teljesítménye. Androsics András a nyáron igazolt csapatunkhoz, a pár hete átvett edzői feladatokkal jól boldogul a fiatal futballista.

Sajtóközleményben tájékoztat a NAV várható üzemszünetről. 2024. április 25-én (csütörtökön) áramszünet miatt zárva lesz a Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság, és több telephely, többek között a barcsi is.

Barcson sem telik el hét Diákolimpiai verseny nélkül, ezen a héten is főszerepben a mozgás, a közösségi élmény és az egészséges életmód. Ezúttal hölgyek a főszerepben, a leány labdarúgás középdöntőjének adott otthont városunk.

Rádiós műsorszerkesztésben valamint reklám és híradó készítésben vettek részt Deákos diákok Budapesten. Az országban egyedülállóként a barcsi iskola már harmadszor nyert lehetőséget a programra.  
 

Ingyenes szűrőprogramokkal, és felvilágosító előadásokkal várta hétfőn dolgozóit a Szivárvány EGYMI. 53 fő élt az első alkalommal kínált lehetőséggel. Mint megtudtuk, lesz folytatás.

 

Szerdán nem tudja senki felkeresni a rendőrkapitányságokat ügyintézés céljából. Mindegyik zárva lesz, így a barcsi is.

Újabb rajzok díszítik a szakszolgálat falát. Ezek mind boldogságról mesélnek, egy felhívásnak köszönhetően. A Somogy Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Barcsi Tagintézménye a 2023/24-es tanévben is megrendezte hagyományos „Szakszolgálati hét” rendezvénysorozatát. A megtartott előadások mellett nyílt órákat is láthattak az érdeklődők, illetve a meghirdetett rajzpályázat alkotásait a „BOLDOG vagyok” témájában várták óvodásoktól és általános iskolásoktól. A rendezvénysorozat 2024. április 15-től -19-ig tartott, helyszíne a SVPSZ Barcsi Tagintézmény Damjanich utcai központi épülete volt.
 

A hazai pálya ismét előnyt jelentett az FC Barcs női futballistáinak, ezúttal a Kaposfüredi Párcudok elől nyert el a három pontot a csapat.  A hölgyek továbbra is a tabella élén állnak, a góllövőlista élén is két játékosuk osztozik az első helyen.

Barcson rendezték a Somogy Vármegyei Veterán labdarúgó bajnokság ötödik fordulóját. A Kaposvár mindhárom mérkőzését megnyerte, így a forduló győztese lett, Siófok, Szekszárd és Barcs előtt. A bajnokság 2024. május 12-én folytatódik, Bátaszéken.

Színvonalas programokkal várják az idei évben is a barcsi és környékbeli gyermekeket a Városi Gyereknapon. Kézműveskedés, ugrálóvár és bohócok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. 

Sikeresen zárta a bajnokság 25. fordulóját az FC Barcs, a felnőtt és az utánpótlás csapatunk is győztesként került ki a Somogysárd elleni összecsapásból. Adrosics Adnrás taktikája ismét bevált a felnőtteknél.

Április 18-án, ünnepélyes keretek között vehette át a Szent-Györyi Albert Orvosi Díjat dr. Ivánfi Ferenc, városunk gyermekorvosa Budapesten. Idén ötödik alkalommal adták át ünnepélyes keretek között az elismeréseket, a plakettet ezúttal szavazategyenlőség miatt rendhagyó módon tízen vehették át az MTA Akadémia Klub Kodály termében.

Oldalak

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!