Helyi Hírek

Makó és Szombathely után Barcson is bemutatja munkáit Magyarné Jámbor Rozália. A fiatal alkotónak ez a második önálló tárlata.

Január 31-én, hétfőn a Drávaszentesen kezdődnek a 2022-es év városkörzeti találkozói, melyeken Koós Csaba polgármester tájékoztatást ad az elkövetkezendő időszak feladatairól. 

Csaknem 50%-os kihasználtsággal működnek a barcsi óvodák, rengeteg a hiányzó ezekben a napokban.

Ismét jelenléti oktatás zajlik a KSZC Barcsi Szakképző Iskolában.

A tudás alapú munka magasabb béreket eredményez - mondta korábban Szita Károly, Kaposvár polgármestere egy megállapodás aláírásán. Az önkormányzat most az Óbudai Egyetemmel karöltve egy tudományos, innovációs parkot hoz létre, írta a KaposvárMost.

Meseíró pályázatot hirdetett a közelmúltban a barcsi gimnázium, eredmények, díjazottak és a nyertes művek már a honlapon is elérhetők.
 

Az E-ON Zrt. , mint áramszolgáltató, a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést végez a hálózatokon, a tervszerű fejlesztések elvégzéséhez pedig elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. A Barcsra tervezett szolgáltatás kimaradásról a cég és Barcs város honlapja is tájékoztat.
 

2022-ben is lesznek szuper szerdák a barcsi fürdőn. Ilyenkor a délelőtti kedvezményes árért egész nap fürdeni lehet.
 

Országszerte sokan keresték fel a hétvégén az oltópontokat, többek között a barcsit is, ahova november végén érkeztek meg az első vakcinák. Ma már 2340 beoltottról szól a statisztika.

Igazán hangulatos kiállításmegnyitó fogadta a Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhelyre érkezőket szombaton kora este. A Barcson felnövő Magyarné Jámbor Rozália festményekkel tért vissza gyermekkora városába, ahol a tárlatot élő zene kíséretében nézhették végig a látogatók.
 

Pályaválasztásról szól a héten a Kopogtató.

 

700 milliós pályázatból folytatná Barcs a zöldterületek rekonstrukcióját – mondta el a Barcsi Krónikában Koós Csaba, Barcs polgármestere.

Barcsi kitüntetettet is köszönt Somogy megye idén: a Megyenap alkalmából Katona Istvánné, Bea néni vehet át Somogy Polgáraiért Díjat 2022-ben. Aszállyal küzdött tavaly is a nemzeti park természetvédő gárdája, több beruházás is elkészült. Többek között erről is lesz szó hétfőn este a Barcsi Krónikában.

Pénteken 17 órától a Barcsi Városi Könyvtárban tartották meg idén a Magyar Kultúra Napját, ahol Barcs Város Polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is benyújtható az iparűzésiadó-fizetési kötelezettség kedvezmény igénybevételére irányuló nyilatkozat azoknak, akik még nem nyilatkoztak, vagy a tavalyi nyilatkozatot követően új telephelyet vagy székhelyet hoztak létre – mondta el a Dráva Hullám Vekker című műsorában a barcsiaknak Püspök-Poszovácz Gabriella, a NAV Somogy megyei munkatársa.

„Vízinudlikkal” fejlesztik a barcsi karatékák védekezőképességét, újabb kellékekkel bővült a BVSE Karateszakosztályának eszközparkja. Erdős Zoltán vezetőedző szerkesztőségünknek elmondta: a vízinudli, egy, az úszásoktatás során használt eszköz, melynek segítségével az úszok a víz felszínén tudnak maradni, ezt használva nem süllyednek el.

A koronavírus megfertőződések számának folyamatos emelkedése miatt a barcsi óvodai vezetőség arra a döntésre jutott, hogy nem tartja meg a január 29-ére szervezett Szülők-Nevelők Bálját.

„Ha igaz lenne, hogy kormányváltó hangulat van az országban, akkor nem vezetne 12 év kormányzás után a Fidesz-KDNP a mérések szerint” – mondta a Barcsi Polgári Klub rendezvényén Gajdics Ottó újságíró, televíziós műsorvezető és publicista, aki Szászfalvi László országgyűlési képviselő és Koós Csaba polgármester mellett a kormányzó pártok idei feladatairól is beszélt.

A Városgazdálkodási Igazgatóság munkatársainak köszönhetően megújultak a vasútállomás előtti park padjai. 

 

Babócsáról került a drávaszentesi madárrepatriáló állomásra egy rétisas. Az idős, hím példány fején és szárnyán látható sérülések arra engednek következtetni, hogy valószínűleg egy másik rétisassal került összetűzésbe. Ennek ellenére a madár élénk, önállóan táplálkozik – tájékoztat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság. 

Oldalak

További hírek