Helyi Hírek

A Barcsi Krónika hétfői adásában a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont vezető virológusa számol be a laboratóriumban folyó munkálatokról, többek között a Pécsett folyó vakcina fejlesztésről is.

 

A héten megkezdődtek a munkálatok a Drávai Szabadstrandon a fák védelme érdekében.

 

A héten minden egészségügyi dolgozó aláírta új szerződését a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központban.

 

Marad az online oktatás a Barcsi Arany János Általános Iskolában. A tervek szerint március 1-jével tértek volna vissza az osztálytermi oktatásra, a döntés szerint azonban március 5-ig biztosan marad a digitális mód – tájékoztatott közösségi oldalán az intézmény. 

 

A barcsi hivatali dolgozóktól is érkezhet az oltásra behívó telefon. A háziorvosok adminisztrációs munkájában, a telefonos megkeresésekben segítenek a Barcsi Polgármesteri Hivatal munkatársai.

Melyik életkorban mit kell figyelniük a szülőknek és a szakembereknek? A gyermekek fejlődésével, annak buktatóival foglalkozik az e heti Kopogtató, a Dráva Hullám családi magazinja vasárnap.

A hatályban lévő korlátozó intézkedések miatt kérdéses az is, hogy mikor nyithat a drávaszentesi Dráva Kapu Bemutatóközpont. 

A járványügyi szakértők és az operatív törzs javaslatára a kormány úgy döntött, hogy a november 11-e óta változatlan formában a hatályban levő korlátozó intézkedéseket március 15-ig fenntartja. Ezt szem előtt tartva a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola a jelenleg is érvényben levő szabályozás szerint folytatja az oktatást, bizonyos esetekben személyesen is bemennek iskolába a diákok.

 

Újabb üzemszünetről tájékoztat az E-On.  Március 5-én délelőtt kell áramkimaradásra számítani Barcson több pontján.

 

Nem rendezheti meg a megszokott időben a hagyományos szülők-nevelők bálját a Barcsi Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola a járvány miatti szigorítások következtében. 

 

Május 4-én és 5-én lehet beíratni a gyerekeket a barcsi óvodákba. Függetlenül attól, hogy melyik óvodába szeretné vinni a család a gyermeket, a hivatalos ügyeket május 4-én és 5-én 7 és 17 óra között a Hársfa Utcai Óvodában lehet intézni.

Az érdeklődők kérdezhetnek is a vizsgálati módszerről Barcson, a Hősök terén vasárnap. Ekkor vizsgálják meg a területen található fákat a szakértők a FAKOPP vizsgálati módszerrel, amellyel a növények roncsolása nélkül meg lehet állapítani a törzs állapotát is.

A Széchenyi utcában található volt földhivatali épületet és egy külterületi, a Dráva partján lévő terület átvételét kezdeményezte az önkormányzat – ez derült ki a város hivatalos honlapján elérhető előterjesztésből, amelyet a polgármesteri döntésekhez készít elő az apparátus. 

A X. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny döntőjébe jutott az első korcsoportban induló Antal Virág Anna, a Barcsi Vikár Béla Zeneiskola növendéke. Felkészítő tanárától, Berkicsné Vizi Krisztinától megtudtuk: immár négy darabot kell rögzíteniük majd az országos döntőre, hiszen a korábbi kötelező és szabadon választott darab újrajátszása mellett két újat is el kell küldeniük. 

Korábban a Barcsi Szociális Központ épületegyüttesében helyezték el a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot, amely június végéig új helyre költözhet. A negyvenmillió forintos felújítás során új irodákat alakítanak ki a szolgálat munkatársainak a Széchenyi utcában, a volt napközi épületében – mondta el megkeresésünkre Koós Csaba polgármester. 

Nem küld minden hónapban felszólító levelet a térítési díj elmaradások miatt a barcsi főzőkonyhákat üzemeltető Barcs Város Óvodája és Bölcsődéje. Az egyenleget akár telefonon is megkérdezhetik a szülők, de felszólítást csak a két hónapnál régebbi tartozás esetén küldik ki postai úton. 

110 millió forintos önerős beruházásként új eszközök érkeznek a Avermann-Horváth Kft-hez. Az első munkagépet a múlt héten emelték a helyére, a következőt a jövő héten szállítják le.

 

Miközben országszerte károkat okoz a belvíz, az idei hómentes, de csapadékos tél nem okozott gondot a nemzeti park Barcs környéki területein.

 

Megkezdődött a virágágyások frissítése, újak kialakítása, a gallyazás és hamarosan az ültetések is beindulnak Barcs közterein. A sort az árvácskákkal és a levendulákkal nyitották.

Egyre több helyen és egyre nagyobb hóvirágmezővel találkozhatunk a túrák során Barcs térségében. A téltemető virágot hamarosan követik a tavasz köszöntők, mint a kockás liliom vagy a tavaszi tőzike és a tavaszi csillagvirág.

Oldalak

További hírek