Helyi Hírek

Bár elvileg megkezdődött a Deák Sportcsarnok felújítása egyelőre nem tapasztalni nagy mozgást körülötte, viszont belülről már folynak a munkálatok.

Megváltoztak a vízviszonyok az elmúlt években. Régebben augusztus végére száradtak ki a folyások, de a Komlósdi-Rinya vagy a Györgyös-patak pl. egész éves folyás volt. Mára azonban egyre korábbi időpontban jelentkezik a kiszáradás. Augusztus vége helyett elején, majd július végén, közepén. Az előző évben már június meghozta a kiszáradást, mondta Horváth Zoltán, a DDNP osztályvezetője. A Dráva azonban tartja magát.

A visszatérő kánikulát éjszakai fürdőzési lehetőséggel fogadja Barcson a rekreációs központ. A medencékből ezúttal még filmet is nézhetnek a vendégek. Ráadásul az idehaza elsőként, június 6-án bemutatott Bad Boys, mindent vagy többet című alkotást.
 

Július végén újabb szúnyoggyérítésre számíthatnak a barcsiak. A Polgármesteri Hivatal tájékoztatója szerint 2024. július 30-án, illetve rossz idő esetén 31-én vagy augusztus elsején napnyugta után kezdődik a kémiai ritkítás, de nem ködösítés, hanem egy új technológia alkalmazásával.
 

Komoly fejlesztő munka indult a héten a Vénusz Mazsorett Csoport tagjai számára, persze a jókedv sem marad el, és még egy kis versengésre is lehetőség nyílik.
 

A Magyar Református Szeretetszolgálatnak köszönhetően 8 ezer db jégkrém érkezik a térség rászorulóihoz. A kis településeken óvodások, és a szociális étkeztetés résztvevői kapják őket a napokban.

Folyamatosan azon dolgoznak a Városgazdálkodás munkatársai, hogy mihamarabb megtisztítsák a kerékpárutat a letört faágaktól. 

Barcson a Hulladékudvar 10.000 m2-es területén irtják a legyeket a hétvégén.

Barcs Város Önkormányzata 389 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával a Széchenyi Terv Plusz Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében. A projekt tárgya Barcs Város Óvodája és Bölcsődéjének fejlesztése. A beruházás során a Hársfa utcai székhely óvodája és a Széchenyi közi Tagóvodája kerül felújításra/korszerűsítésre – tájékoztatta szerkesztőségünket a Somogy Vármegyei Önkormányzat.

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet. Az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyek számára, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Vadászvizsga felkészítő tanfolyam indul Barcs-Középrigócon is a Somogy Megyei Vadászok Szövetségének szervezésében.

Idén szeptember 21-én rajtol a Virovitica – Barcs félmaratont.

Babócsa, Barcs, Bolhó, Csokonyavisonta, Heresznye, Komlósd, Péterhida, Rinyaújlak településeken holnap, az az 2024. július 23-án 09:00 - 15:00 óráig várhatóan szünetelni fog a gázszolgáltatás – tájékoztat a szolgáltató.

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, közülük nyolcan képviselték Barcs városát. 

Színvonalas programok várják az idei évben is a barcsi és környékbeli lakosokat Szent István Nap alkalmával. Délelőtt városi ünnepség és koszorúzás lesz a Szent István szobornál, délután pedig szórakoztató programok várják a látogatókat a Szabadidőközpontban.

Július 25-én tartja Barcs Város Önkormányzatának képviselő testülete soron következő ülését az önkormányzat tanácstermében, ahol ismét több fontos témát tárgyalnak meg a döntéshozók. Az ülésre ezúttal is várják a város lakosságát.

Az idei évben is emlékplakettel köszöntötték a legfiatalabb lakosokat a somogytarnócai falunapon, újszülött köszöntéssel és kiállításmegnyitóval kezdődött az esemény. A délután folyamán helyi és környékbeli elődadók szórakoztatták a közönséget, családias, jó hangulatban telt a falunap.

Barcson augusztus elején lép fel a 10 évvel ezelőtt megalakult a DDRF Symphonic Band. Az akkor 35 fős fúvószenekar mára 160-ra bővült és bebizonyították: amit ők tudnak a fúvószenéről, azért mindenkinek érdemes a koncertterembe bemenni! Nyári koncertjeiken monumentális hangzás, fergeteges hangulat várható. 

Július a gyepgazdálkodás tekintetében fontos hónap Duna Dráva Nemzeti Park életében. Ilyenkor zajlik a rétek kaszálása, a szénakészítés télire. Többek között erről is szól a HÍD Televízió nyári Terasz műsorsorozatának következő epizódja, melynek vendége Horváth Zoltán, a Drávai Tájegység vezetője.

 

Nem csak új könyvek, de egy új tárlat is várja júliustól a Barcsi Városi Könyvtár látogatóit. Stílusok találkozása címen látható Sebestyén Ildikó kiállítása.

Oldalak

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!