Helyi Hírek

Advent harmadik hétvégéjén már 10 órakor munkához látnak a falusi disznóvágás résztvevői szombaton.

Népszerűek voltak az életmódváltással kapcsolatos lehetőségek is a járóbetegellátó nyílt napján. Dr. Illyés Editet a vitaminok és az életmódváltás kapcsán kérdezték az érdeklődők, 11-en fordultak hozzá a délelőtt folyamán.

Barcsi támogatottja van az idei Kerekítő heti rendezvénysorozatnak. A Kerekítő foglalkozások egy heti bevételével a korai fejlesztésre hívja fel a figyelmet a Jótékonysági Ünnepi Kerekítő Hét.

Tizenegyedik alkalommal rendezett Mikulás Kupa néven úszóverseny a BVSE Úszószakosztálya. Az idei évben 12 egyesület, 162 versenyzője állt kőre.

December 13-14-15-én várják az önkéntesek, hogy a Spar vásárlói az ő kosaraikba tegyenek élelmiszereket. László Jenőné, a csoport vezetője megkeresésünkre elmondta, kb 140 családhoz szeretnének az idei évben is eljutni.

Megnyílott az első barcsi Adventi Vásár és Programsorozat. Tegnap délután benépesült a Sétáló utca. Vidám felnőttekkel és boldog gyermekekkel találkozott, aki kilátogatott a második gyertyagyújtásra.

Újra megnyitotta kapuit szombaton is a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Intézmény. A cél ezúttal is a prevenció, hisz mint mondják a helyi szakemberek: a megelőzés, maga az egészség.
 

Téli táj, karácsony és persze rengeteg hó került azokra a képeslapokra, amelyeket a Szivárvány EGYMI idei pályázatára adtak be az ügyes kezűek.

A sinsheimi gyerekek ajándékozták meg a barcsi diákokat karácsony előtt.

A Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium csapata csapata nyerte a Van beleszólásod! Parlamenti Vitajátékot, így 24 diák utazhat a franciaországi Strasbourgba, hogy ott Euroscola játékon vegyen részt sok más európai iskola diákjával együtt - tájékoztatott az intézmény.

Barcs és Sinsheim testvérvárosi kapcsolatának megálmodója és oszlopa, a Barcs Baráti Kör alapítója, majd évtizedeken át elnöke, Barcs Város Díszpolgára, Werkmann György, 88. évében elhunyt.

Németül is köszöntötték a Mikulást Barcson. A német tagozatos diákok az Arany János, a Deák Ferenc iskolákból és a szuloki tagintézményből műsorral is készültek a Nikolaus fogadására.

Holnap reggel is kinyitja kapuit a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Intézet. Nyolc és dél között nyílt nap keretében, beutaló nélkül várják azokat, akik ingyenes szűrővizsgálatokon szeretnének részt venni.

Klasszikus zenegéppel, a Pál Utcai Fiúkból ismert hangszerrel, a verklivel is megismerkedhetnek a Barcsi Advent második szombatján a vendégek.

Végső nyugalomra helyezték Nagyatád rendőrkapitányát Barcson. Kovacsics Csaba alezredes múlt héten tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Közmeghallgatást követően a katolikus templomban találkoztak a barcsi horvát nemzetiséghez tartozók. A Podravina Együttes szolgált a szertartáson énekkel és tamburások kísérték őket. Majd karácsonyi énekekből egy kis hangversenyt is tartottak.
 

103 éves lett Barcs legidősebb lakósa, aki egyben Somogy legidősebb polgára, és a legidősebb ludovikás is. Koós Ottó rehabilitált alezredest Barcson, születésnapján, december 3-án köszöntötték a kaposvári központ munkatársai is.
 

A korabeli betyárokról, betyár világról tartott előadást Rózsás Márton helytörténész szerdán, barcson a Városi Könyvtárban. A helytörténeti előadássorozatban már egyszer volt téma a betyárság a településrészek története kapcsán, ám most eddig nem ismert részletek is elhangzottak.
 

A barcsi gimnázium is a Pécsi Tudomány Egyetem Társintézménye lett. Ennek értelmében pedagógusjelöltek érkeznek majd, akik itt kapnak szakmai támogatást, segítséget a kijelölt mentoroktól.
 

Somogyból is várja a jelöléseket év végéig a MOL Alapítvány a MESTER-M Díjra, melyet azok a kiemelkedő szakmai és emberi kvalitású pedagógusok, utánpótlásedzők kaphatnak meg, akik sokat tesznek a mindennapokban a gyermekekért, az ifjúságért. 

Oldalak

További hírek