Helyi Hírek

Szerdán nem csak új könyvekkel várja a barcsiakat a könyvtár, hanem az olvasás mellett bringázásra és bringás kölcsönzésre is buzdít.
Az idei évben ötödik alkalommal kapcsolódik a Barcsi Városi Könyvtár a Magyar Kerékpárosklub felhívásához, és vár minden arra kerekezőt reggeli csomaggal szeptember 22-én.

 

Nem csak hangulatosra, de igazán népesre is sikeredett a Szüreti felvonulás és mulatság Vízváron. Sőt, információink szerint hosszúra is, hisz hajnalig szólt a talpalávaló a bálon.

 

Elmaradt, de nem marad el, csak későbbi időpontra csúszik a Gárdonyi Géza utca aszfaltozása Barcson. a munkálatok csütörtökön és pénteken lesznek.
 

Bár már egy kicsit emelkedett a vízszint, de még mindig nagyon alacsony a Dráva. Tegnap -120-as volt, egy nappal korábban – 143-as, a múlt héten szerdán még 10 centiméterrel kisebb. A jó hír, hogy a szem elé került tuskók száma is ennek köszönhetően csökkent.
 

A hétvégi műszaki hiba után ma folytatódhat az előválasztás a barcsi központú Somogy 2. választókerületben is. A hat ellenzéki párt által szervezett előválasztáson két előválasztási képviselőjelöltre lehet szavazni. 

Idén a Vadászati Világkiállításhoz kapcsolódva Egy a Természettel címmel nyílt tárlat Kaposváron. A Vadászati és Természeti Kiállítás kaposvári megnyitóján adták át a vadászati díjakat. 

Ma és holnap útlezárásra kell számítani Barcson, a Gárdonyi utcát aszfaltozzák. A kivitelező tájékoztatása szerint ma 16 óráig és holnap 7:30 és 16 óra között nem lehet sem áthaladni, sem parkolni a Gárdonyi Géza utcában Barcson.  

Idén szeptember 16. és 22. között húszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Ehhez a programhoz csatlakozik a barcsi Városi Könyvtár is, szeptember 22-én, szerdán Bringás Reggelire várják a lakosságot a könyvtár dolgozói.

Jól működik a Barcsi Futball Klub, az újonnan igazolt játékosok tovább emelik a csapat összetételének színvonalát, nagy esélyekkel indul a bajnoki címért a csapat. Laklia Tamás, az FC Barcs elnöke, az utánpótlás csapatok edzője szerkesztőségünknek elmondta: a bajnokság eddigi mérkőzései igazolják a játékosok fókuszált felkészültségét, és az utánpótlás játékosai is felzárkóztak a sorba, hétről hétre eredményes pontokat szereznek a klubnak

Egy új kerékpárral gazdagodhatott egy a barcsi kerékpárút bebarangolásán részt vevő kerékpározó, a 11,5 km-es távot teljesítő 84 résztvevő között egy új kétkerekűt sorsoltak ki a szervezők.

Bár az égiek nem voltak kegyesek, a rossz idő ellenére péntek estére, a P.Mobil zenekar koncertjére megtelt a barcsi szabadidőközpont. A Lesz Programod – Őszi Hacacáré programsorozat keretin belül rocklegendák és helyi néptáncegyüttesek szórakoztatták a központba látogatókat.

Vízi varázs vetélkedőt tartottak a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központban, de ezúttal nem szakosztályok úszói játszottak és versenyeztek egymással, hanem a barcsi úszók családtagjai. Négy csapat jelentkezett a családi vetélkedőre, az összeállításban mindenhol szerepelt felnőtt és diák is.

A KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnáziumban a magyar nyelv szépsége, kiejtése kapta a főszerepet egy rövid időre. Ezt az intézményt kérte fel idén az Anyanyelvápolók Szövetsége a nyelvhasználati verseny Somogy megyei döntőjének lebonyolítására.
 

Bár január hatodika Somogy megye címeradományozásának évfordulója, azaz a Megyenap, az idei évben a koronavírus járvány miatt elmaradt év eleji ünnepséget tegnap tartották meg Barcson, a gimnázium épületében.

A pecsétjog és a megyecímer adományozásának 523. évfordulóján, január hatodikán, csendben ünnepelt Somogy megye, tegnap viszont megtartották a megemlékezést és az elismeréseket is átadták Barcson, a Széchényi Ferenc Gimnáziumban megtartott ünnepi közgyűlésen.
 

Közel 300 költemény közül, a barcsi Sebestyén Csenge Téli Ajándék című verse érdemelte el a legjobbnak járó díjat a negyedik osztályosok korcsoportjában.

Idén szeptember 16. és 22. között húszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Barcson, szeptember 18-án, szombaton barangolhatják be a városi kerékpárutakat a programhoz csatlakozók.

A Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola sportcsarnokáról is tárgyaltak a képviselő testület tagjai munkaterv szerinti csütörtöki ülésükön. Koós Csaba, Barcs Város polgármestere elmondta: szeptemberben kerül a kormányzat elé az a pályázat, mely a 173,5 millió forintos támogatás igénybevételéről szól, amely a felújítás egy részét fedezi.

Szeptember 16-án, csütörtökön tartotta meg soros ülését Barcs Város képviselő testülete, akik egyhangúlag fogadták el az összes napirendi pontot.

A júniusi zenés sváb délután, és az augusztusi sörfesztivál után előadások és kirándulás vár a barcsi német közösségre. Az első program szeptember 24.
 

Oldalak

További hírek