Közeli helyeken

A megszokottnál több héttel korábban virágzik a tavasz hírnöke. Az állatvilág is éledezik már a tavaszias időben.
 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület minden alkalmat megragad, hogy már gyermekkorban megkezdje a természetvédelmi felkészítést. A szervezet hétvégére Kaposváron hirdetett programot az iskolás korúaknak.
 

Minden eddiginél több, 1600 maskarás űzi a telet az idei busójáráson, amely február 28-án kezdődik Mohácson. A vendégek szórakoztatásáról 60 busócsoport 1600 busója és egyéb maskarása gondoskodik, a fesztivál idejére 350 népművész, iparművész, kézműves, vendéglős kapott engedélyt a Duna-parti városban árusításra. A busójárás hat napja alatt mintegy 35 helyszínen reggeltől estig 80 programra várják az érdeklődőket.
 

Szobrot állít Balatonföldvár a település alapítójának. Gróf Széchényi Imre Radnay Béla készítette mellszobrát 1907-ben állították és avatták fel a mai Széchényi Imre utca és a Motel utca sarkán.

Verekedés tört ki pénteken az éjszakai órákban egy somi szálláshelyen. A nyomozás adatai szerint szóváltás után egy 24 éves férfi arcon vágta 46 éves ismerősét.

Szerzői esttel köszönti 75. születésnapja alkalmából az Erkel- és Kossuth-díjas pécsi zeneszerzőt, Vidovszky Lászlót a Pannon Filharmonikusok zenekar (PZF) február 23-án a Kodály Központban - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

Schild Róbert lett az észak-baranyai Mekényes polgármestere, a független jelölt egyedül indult a tisztségért a vasárnapi időközi választáson - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője, a mágocsi közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-t.

Rá sem ismernek majd a Desedára azok, akik az ősz óta nem jártak a Kaposvár melletti mesterséges tónál. A mintegy három milliárd forintnyi uniós és hazai forrásból, a Németh István Program részként fejlesztik, szépítik a kaposváriak egyik legkedveltebb kirándulóhelyét.
 

Folytatódik a strandfejlesztési program, a most induló második ütemben megújulhatnak 3 milliárd forintból a balatoni szabadstrandok - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Az igali önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesület is teljesítette pénteken az önállóan beavatkozó minősítés megszerzéséhez szükséges „vizsgafeladatokat”, így minden feltétel adott ahhoz, hogy az egyesület tűzoltói önállóan is beavatkozzanak a környező településeken.

SomFALU-2019 néven Kistelepülési Támogatói Alapot hozott létre a Somogy Megyei Közgyűlés pénteken.

Hat és fél év börtönbüntetésre ítélte a Nagyatádi Járásbíróság első fokon, nem jogerősen azt a férfit, aki halálos közlekedési balesetet okozott tavaly Lábodon - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya pénteken az MTI-t.

Két nappal tovább, február 17-ig lehet jelentkezni a felsőoktatási felvételire. Aki 2019. szeptemberben induló képzésekre jelentkezik tehát, vasárnapig még megteheti.

A Magyar Falu Program lehetőségeinek kihasználására hívja fel a megye településeinek figyelmét Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

Indulnak az állomáskorszerűsítések a Balatonnál. Az északi parton kilenc, a délin tizenhárom állomásépület korszerűsítésének terveire írt ki pályázatot az állami beruházó - írta a Magyar Nemzet.

Egy fővel csökken az idei évben a baranyai és a somogyi közgyűlésben mandátumot szerzők száma. A 2019-es helyhatósági választásokra készülve a Területi Választási Irodák is közzétették a lakosságszám alapján meghozott határozataikat, ezek még nem emelkedtek jogerőre.

Leugrott a kőröshegyi Völgyhídról egy férfi. A 24 esztendős férfi feltehetően öngyilkos lett. Hosszú Balázs, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a Veszprém megyei Szentgálról származó férfi hunyt el.

Egyetemisták segítik szeptembertől négy megyében a hátrányos helyzetű általános iskolásokat, hogy megvalósíthassák tanulási, elhelyezkedési elképzeléseiket.

Több somogyi helyszínen is a tűzoltók beavatkozására volt szükség kedden útra és vasúti sínekre dőlt fák miatt. Kálmáncsa külterületén egy 50 centiméter átmérőjű nyárfa dőlt az útra, s teljes szélességében elfoglalta azt.

Nemzetközi rendezvénnyé válik a Marcali Expo a Somogy Megyei Önkormányzat határon túli, testvérmegyei kapcsolatainak köszönhetően.

Oldalak

További hírek