Közeli helyeken

Visszavonták Szigetváron a körforgalom építés miatt hozott megváltozott, ideiglenes forgalmi rendet, augusztus 10-e, reggel 8 órától. Vagyis hivatalosan is véget ért a kivitelezés.
 

Öt turnusban csaknem ezer hátrányos helyzetű fiatal részvételével rendezi meg a Magyarországi Református Egyház a Bárka táborokat a Balatonnál; a megnyitó Balatonfenyvesen volt. Rácz Zsófia, az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott: jó látni, hogy a Magyarországi Református Egyház mekkora hangsúlyt fektet az élménypedagógiai módszerekre és az esélyteremtésre. Ez a kormány számára is prioritás, ezért is támogatja 800 millió forinttal a programsorozatot - fűzte hozzá.

Több kutatás is azt bizonyítja, hogy azok, akik kedvelik a hajós sportokat, az átlagnál jóval boldogabbak, sőt egyes amerikai felmérések azt is állítják, hogy a hajótulajdonosok egészségesebbek, nagyobb az önértékelésük és aktívabb életet élnek mint azok, akik még sosem gondoltak arra, hogy mondjuk vitorlázzanak, írta a Hírbalaton.

Tizenhét magyar táncegyüttes művészeinek gálája, a Recirquel újcirkusz-társulat előadása, mesék táncadaptációja és flamenco-előadás is szerepel a XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó műsorán, amelyet szeptember 12. és 15. között rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen.

Nincs év, hogy ne okozna problémát a magyar tengerben elszaporodó alga, már most is megjelentek az első hírek miszerint már van, ahol átlépte az emberre is veszélyes mértéket az algásodás, sőt vannak akik egyenesen a balatoni fürdőzés betiltását prognosztizálják. .

Badar Gergő, a Tiszakécske VSE versenyzője lett a magyar bajnok az eXtremeMan Nagyatádi Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokságon. Badar Gergő 8 óra 30 perc 40 másodperces idővel futott át a célkapun. 

A Kaposvári Egyetemen tartotta szombaton 50., jubileumi vándorgyűlését a Magyar Érmegyűjtők Egyesülete, ahová az ország minden részéből érkeztek numizmatikával foglalkozó gyűjtők, szakemberek – írta a kaposvarmost.hu. 

Utcaszínházi fesztivált rendeznek Kapolcson augusztus végén. A háromnapos előadássorozaton utcaszínházi műsorok, családi- és gyermekprogramok, koncertek várják majd a látogatókat.

A legkorábbi érésű szőlőfajta, a Csabagyöngye szedésével szombaton megkezdődött a szüret Magyarországon és ezzel az északi féltekén is - mondta Varga Máté, a Varga Pincészet Kft. társtulajdonos-ügyvezetője a Somogy megyei Ordacsehiben. 

A drónok, a mesterséges intelligencia és az építészet területén alakulhat ki leginkább együttműködés a Pécsi Tudományegyetem és a zalaegerszegi ZalaZone Járműipari Tesztpálya között.

A mozgás fejlesztésére is alapoznak abban a kaposvári táborban, amelyet a Kaposvári Gyermekfejlesztési Központban rendeztek. A központ projektje az oktatási innovációra épül, ami bármely korosztály számára lehetővé teszi mozgásos fejlesztést – számolt be a kaposvarmost.hu. 

Augusztus első két napja volt az idei szezon eddigi legforgalmasabb hétvégéje, ami a második északi parti Retró hétvégének és a Balaton-átúszásnak volt köszönhető. 

Elhunyt Toldi Miklós viperakutató, természetfotós, a Dráva Szövetség elnöke. Toldi Miklós csaknem húsz éven át vezette a természeti értékek megőrzéséért munkálkodó szervezetet, a 2003-ban alapított Dráva Szövetséget. 

Folytatódik az állami autóbuszpark megújulása: augusztustól szállítja az utasokat az a 29 új, magas komfortfokozatú, Neoplan Tourliner típusú autóbusz, amelyek vásárlásáról még februárban kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel – közölte a Volánbusz Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

Idén nyáron is abszolút sláger a Balaton: a főszezonban a belföldi foglalások 34 százaléka szól ide, így nagyjából 12 százalékpontot nőtt az átlagos foglalási érték az előző évhez képest a Szállás.hu legfrissebb adatai szerint.

Rekordot jelentő, több mint 2000 nevezés érkezett a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre.

Szerdától látogatási tilalmat vezettek be a Siófoki kórházban.

 

Iskolai és óvodai felújításokra is nyíltak pályázatok szerdán a Magyar falu programban - tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t szerdán. 

Árhullámok alakultak ki több magyarországi folyón is az elmúlt napokban lehullott jelentős mennyiségű csapadék hatására - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán.

Későbbi időpontra halasztják a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), amelyet június helyett szeptemberben szerettek volna megtartani - közölte a rendezvényt szervező társaság szerdán az MTI-vel. 

Oldalak

További hírek