Közeli helyeken

Hábetler András, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (PTE-MK) végzős operaszakos hallgatójának humorral átitatott Händel-átirata kerül műsorra a pécsi Kodály Központban május 3-án - tájékoztatta az esten közreműködő Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) az MTI-t.    

A tavasz egyik csalhatatlan jele, hogy hosszabb ideig élvezhetjük a napsütést, esténként később sötétedik. Ehhez a változáshoz igazodik a balatoni kompközlekedés is. A mostani hétvégétől 20:20 órakor indul az utolsó átkelőhajó Tihanyból Szántódra.

Változik a vasúti és a távolsági autóbuszok menetrendje a hosszú hétvégén. Április 30-án az ünnepnapi, május elsején vasárnapi, május másodikán a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, az autóbuszok pedig vasárnap és hétfőn a munkaszüneti menetrend szerint indulnak.

Január óta végzik a Csiky Gergely Színház szecessziós épületének felújítását. A teátrumot mintegy 9 milliárd forintból újítják meg, s jövőre már ismét várja a színházlátogatókat. Az elmúlt hetekben elbontották a műemléki épületrészbe beékelődött 1988-ban elkészült részeket és az előlépcsőt is. L. Balogh Krisztina, Kaposvár főépítésze arról tájékoztatta a sonline-t, hogy jelenleg egy restaurátor is dolgozik az építkezésen. 

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. évi munkájáról, a közbiztonság helyzetéről, a megye bűnügyi helyzetképéről dr. Piros Attila (képünkön) számolt be a megyei közgyűlésnek. 

Hét Domb Filmfesztivál néven rendeznek nemzetközi filmes seregszemlét Komlón, az eseményre szeptember 18. és 24. között kerül sor a baranyai városban. 

A somogyi útfelújításokról Németh Zsolt (képünkön), a Magyar Közút Somogy megyei igazgatója számolt be a Somogy megyei Közgyűlésnek. A megye úthálózatának elemzésekor kiemelte: azok nagy része a 60-70-es években épült, amikor még nem voltak felkészülve a jelenlegi mértékű forgalomra. 

Felső tagozatos, középiskolás diákokat és leendő egyetemista hallgatókat vár a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Az iskolaidőn túli ingyenes, lexikális tudást átadó és készségfejlesztő képzésekre, korosztálytól függően június közepéig jelentkezhetnek a fiatalok. 

Két összeroncsolódott és egy kigyulladt jármű, szivárgó veszélyes anyag, sérültek ellátása – ez mind a mai katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlat része volt, amelynek célja az együttműködő szervezeteket érintő feladatok gyors és precíz összehangolása volt. 

Csaknem harminc neves baranyai vendéglátóegység, pincészet és termelő részvételével először rendeznek május elsején megyei "gourmet pikniket" a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

Míg országosan csökkent, Somogy megyében stagnált a munkahelyi balesetek száma, 2015-ben és 2016-ban is 5-en vesztették életüket – hangzott el Kaposváron, a Somogy Megyei Kormányhivatal nyílt napján. 

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Év Munkáltatója Díjában részesült a somogyi erdőgazdaság csütörtök délután. - Olyan céget kerestünk, ahol emberi módon bánnak a munkavállalókkal, rendezettek a munkaügyi kapcsolatok, vannak különböző juttatások, megfelelő bérek, jövedelmek - mondta Svajda József, a Magyar Szakszervezeti Szövetség megyei elnöke.

Ünnepélyes keretek között szerdán letették a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia több mint 2,5 milliárd forintos beruházással megvalósuló sportkomplexumának alapkövét. Rátgéber László kosárlabda-mesteredző az alapkőletételt mérföldkőnek nevezte. 

Megduplázza dolgozói létszámát két éven belül és 10 millió eurót költ fejlesztésekre öt éven belül a Metyx Hungary Kft. Kaposváron - tájékoztatott a városháza. A társaság 12 hektáros területet szeretne vásárolni a gyártócsarnokai mellett, ahol két új csarnokot építene.

Vádat emeltek a ladi emberölés gyanúsítottjával szemben. A Somogy Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki ladi lakóházában agyonverte egy korábbi osztálytársát. 

A Nyitott Balaton tavaszi programsorozatában 128 vendéglátóhely, 108 program, 156 szálláshely, új tókerülő kerékpáros akció, és több kutyás program is várja azokat, akik április 28. és május 14. között látogatnak el az üdülőrégióba – hangzott el a szervezők sajtótájékoztatóján kedden Siófokon.     

A mozgásművészet eszközeit használva hozza közelebb a komolyzenét a gyermekekhez a Filharmónia Magyarország Korunk Zenéje – Zene lábainknak! elnevezésű oktatási programja, amelyet kedden mutattak be a sajtó képviselőinek Pécsen. 

Az ország valamennyi megyei katasztrófavédelmi igazgatóságáról érkeztek a csapatok, akik a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kismotorfecskendő-szerelési versenyén álltak rajthoz. A viadalt április 21-én tartották a Fejér megyei Móron, a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban. 

Tovább bővítenék a kamerarendszerüket a somogyi települések- írja a sonline.hu. Az eddigi tapasztalatok szerint ugyanis beváltották a köztéri kamerarendszerek a hozzájuk fűzött reményeket. Azokon a településeken ahol felszerelték, számottevően csökkent a bűncselekmények száma. 

2017 Szent László királyunk emlékéve. A lovagkirálynak is hívott uralkodó nemcsak a katonák, hanem a lövész fegyvernem védőszentje is. Az emlékév alkalmából rendez katonai zarándoklatot a HM Katolikus Tábori Püspökség június 27-én, Szent László napján Somogyváron, a nemzeti emlékhelyen, tájékoztat a honvédelem internetes portál Berta Tibor ezredes, általános helynökre hivatkozva.

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselő Testületének 2017. április 20-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!