Közeli helyeken

Barcs után egy nappal, a megszokott rend szerint az első adventi vasárnapon Kaposváron egyszerre kapcsolták fel az ünnepi fényeket a Kossuth téren.

Ruhaszárítóval verte fejbe volt élettársát az asszony, a férfit a mentő vitte el.

A járványhelyzet miatt nem rendezik meg a közös, didergős, balatoni fürdést 2022. január elsején Szigligeten.

Az autó vasárnap reggel gyulladt ki Balatonszabadi külterületén, a Kőrishegyi körút közelében.
 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közös sajtótájékoztatót tartott a társszervekkel pénteken. Az eseménynek az adventi időszak és az év végi ünnepek baleset-és bűnmegelőzése volt a kiemelt témája – írja a kapos.hu.

A PEAC-Pécsvárad megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés felvezetőjeként ünnepélyes keretek között adták át a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club (PEAC) teljeskörűen megújult műfüves focipályáját. A beruházás 65 millió forintba került, és társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszer (TAO-pályázat) keretében valósították meg az elmúlt hetekben.

 

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. 2021/2022. évi autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos fejlesztést és változást hoz az országos, elővárosi és regionális autóbuszjáratok közlekedésében - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.

 

Az otthontalanoknak és hajlék nélkülieknek segített pénteken az I.Kaposvári Lions Club – írja a kaosvarmost.hu. 

A lakástüzek zöme az adventi időszakban, illetve karácsonykor következik be. A katasztrófavédelem ezért mindenkitől azt kéri, hogy legyen körültekintő.

A jelenleg használaton kívül lévő katonai légibázisból kereskedelmi repülőtér lehet.

Idén a Pécsi Tudományegyetem és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász „Angyalbatyu” elnevezésű jótékonysági akciójához csatlakozik.

Az Országos Erdészeti Egyesület és Szabás Község Önkormányzata báró vizeki Tallián Béla születésének 170. és halálának 100. évfordulója alkalmából emléknapot szervezett 2021. november 24-én Somogy megye kiváló polgárának szülőhelyén, Szabáson – közölte a SEFAG Zrt. honlapján.

Egy tehervonat elé hajtott egy pótkocsit vontató traktor Kutason, a Petőfi utcai vasúti átjáróban szerda délelőtt. 

A Marcali Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a 23 éves nővel szemben, aki vágott sebének ellátását követően a kórházból való távozáskor ököllel arcon ütötte az egészségügyi dolgozót. A vád szerint a fiatal nő egy törött pohárral elvágta kezét késő este 2020 novemberében, ezért a Marcali Városi Kórházba ment.

Csaknem 2 millió forint értékben ajándékozott babafészek csomagokat a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórháznak az Alapítvány az Alapítványokért a Plüss Kommandó program keretében. Az adományt szerda kora délután adták át a kaposvári intézménynek – írja a Kaposvármost.hu.

A Kaposvári Törvényszék 12 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 41 éves férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt, továbbá kötelezte őt a közel 600 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Somogyi fenyő kerülhet a legtöbb magyar otthonába. A karácsonyi időszakra szánt fenyőfák többségét Somogy, Zala és Vas megyékben termesztik, összesen 3000 hektáron – olvasható a Kaposvármost.hu-n. Megyénkben már javában tart a fenyőfák kitermelése.

Várnagy Kinga pécsi színésznő adja elő az Anyanyelve magyar című monodrámát a Bóbita Bábszínházban a Lénárd Kata Emlékalap támogatására hétfőn este - közölte a Pécsi Közösségi Alapítvány az MTI-vel.

A tegnapi napon kezdetét vette az a háromnapos konzultációsorozat, melyet a katasztrófavédelem minden évben megszervez a társasházban élők biztonsága érdekében. A barcsi, marcali, kaposvári és siófoki katasztrófavédelmi kirendeltségek november 24. és 26. között elsősorban telefonon és emailen várják a lakástulajdonosok, bérlők, közös képviselők, lakásszövetkezeti tagok kérdéseit a témával kapcsolatban.

A Fonyódi Járási Ügyészség szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolta meg azt a budapesti 26 éves férfit, aki egy internetes oldalon álneveken eladásra hirdetett olyan fertőtlenítőszereket, amelyek nem voltak a birtokában.

Oldalak

További hírek