Közeli helyeken

Május 21-ig kell kiegészíteni a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallást azoknak, akik olyan plusz jövedelemmel rendelkeztek tavaly, amelyet a tervezet nem tartalmaz. 

A kivilágítása után környezetének megújításával folytatódik a pécsi tévétorony 2019 elejéig tartó mintegy 450 millió forintos turisztikai fejlesztése – tájékoztatott közleményben Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Hoppál Péter, a város és térsége fideszes parlamenti képviselője. 

Először tart közös táncestet a Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes, amelyre május 14-én kerül sor a pécsi Kodály Központban. Az 1960-ban alapított Pécsi Balett társulata Földi Béla új, sodró lendületű Footsteps című alkotásával lép színpadra. 

A kutatók prognózisa szerint 2100-ra a Balaton vízgyűjtőjén a vízkészlet jelentős csökkenésére kell számítani, ami befolyásolja tó hasznosíthatóságát is.

 Mielőtt a kukorica kibújna, több társaság vadkár enyhítő vadászatot szervez – írta meg az sonline.hu. Így próbálják gyéríteni az állományt, ugyanis évről évre nagy gondot okoznak legfőképpen a vaddisznók a mezőgazdasági területeken. Továbbá a vadászok őrzik is a friss vetéseket.

Az online boltok tevékenységét vizsgálta az ügyészség Somogy megyében – írta meg az sonline.hu. A Somogy Megyei Főügyészség közjogi szakága 2018 első negyedévében már négy alkalommal lépett fel a fogyasztók védelme érdekében tisztességtelen általános szerződési feltételt támasztó vállalkozásokkal szemben. Egy általános szerződési feltétel általában akkor tekinthető tisztességtelennek, ha a vállalkozás egy szerződési feltételt, jellemzően az elállási és felmondási jog gyakorlását egyoldalúan és indokolatlanul a fogyasztó hátrányára állapít meg.

Rekordmennyiségű cukorrépát dolgoztak fel a kaposvári cukorgyárban.Összesen 994 ezer tonnát, naponta hétezer tonnát.
 

A görög eper mellett immár a megyében is megjelent a hazai eper, igaz az ára még csaknem kétszer annyiba kerül.

Nyílt napot tart április 26-án, csütörtökön a Kaposvári Rendőrkapitányság. Az érdeklődőket reggel kilenc órától délig várják a Szent Imre utca 12-ben.
Lesz információs pont, bűnmegelőzési és vagyonvédelmi tanácsadás, KRESZ-oktatás a Kaposvári Rendőrkapitányság nyílt napján.

Díszsírhelyben helyezték örök nyugalomra a Zsolnay család egykoron elhunyt tagjait Pécsett.
 

Többek között Szendrődyné Botka Krisztina, a balatonboglári Boglári Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola magyar tanára kapta idén a Kazinczy-díjat a szép magyar beszéd népszerűsítéséért és az anyanyelv ápolásáért. 

Szabó Pál vagy, ahogy még ismerik, Szasó kapta az idén az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított Jó ember-díjat, az elismerést vasárnap adták át Pécsváradon.

Összesen 500 kg két- és háromnyaras compót telepített a  helyi horgász egyesületek képviselőinek jelenlétében Balatonakaliban és Sajkodnál a Balatonba a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Bíróság elé állítást javasolnak a kaposvári rendőrök egy férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint egy parkolóban két személyt bántalmazott.

Konyári János, a balatonboglári Konyári Pincészet alapítója nyerte el a Borászok Borásza címet 2018-ban. A tavaly májusban elhunyt balatonboglári bortermelő életművét tehát posztumusz díjjal ismerték el borásztársai, írta a kapos.hu.
 

„Gyógynövények a természet kincsei” címmel előadást és a Helyi Termék Napot rendez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezete 2018. április 28-án (szombaton) Balatonlellén.

A régió erdei iskolái találkoztak szombaton Sziágyon, a somogyi erdőgazdaság nyílt napján. A SEFAG Zrt. 11. alkalommal rendezte meg nyílt napját, amelyen a Dél-Dunántúl valamennyi erdei tanodája bemutathatta a pedagógusoknak, milyen erdőpedagógiai és szabadidős programokkal várják a kisdiákokat, írta a kapospont.
 

Szekszárdon, a római katolikus plébánia udvarán ültetik el vasárnap a világ legősibb szőlőjeként számon tartott maribori tőke egy oltványát, amelyet a szlovén parlament elnöke adományozott Kövér László magyar házelnöknek.

Az idén elsősorban az aktív turizmusra és a gasztronómiára koncentrál a helyi vállalkozók által kilencedszer megrendezett tavaszi Nyitott Balaton programsorozat április 27. és május 27. között - mondta Fekete Tamás, a Balaton Turizmus Szövetség (BTSZ) alelnöke.

Rippl-Rónai József - a magyar modern festészet első mestere címmel kiállítás nyílt pénteken a kaposvári festőművész alkotásaiból a zágrábi Modern Galériában.

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2018. április 23.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!