Közeli helyeken

Kinevezték a korábban megbízott Csongrád és a Somogy megyei rendőrfőkapitányt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn a rendőrség honlapján.

Matematika, történelem, valamint közgazdaságtan tantárgyakból mérhetik fel tudásukat a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban az érettségi előtt álló diákok február 10-én – írta a pecsiujsag.hu. Az Országos Nyílt Próbaérettségi Nap keretében közép- és emelt szinten egyaránt kitölthetik a feladatsorokat a jelentkezők. 

Karácsonykor és a két ünnep között szinte valamennyi négycsillagos balatoni szállodában telt ház volt, az előfoglalások pedig azt mutatják, idén még tovább erősödhet a belföldi turizmus – írja a kaposvarmost.hu. 

Új, közfoglalkozatási mintaprojektben is vágják a nádat a Balatonon, de mivel a tó az enyhe tél miatt nem valószínű, hogy befagy, várhatóan nem sikerül teljes egészében learatni a tervezett mennyiséget - közölte Csonki István, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-vel. 

A minőségi méz megtartásáért, a mézfogyasztás népszerűsítéséért léptek fel közösen a V4 országok szombaton a Kaposvári Egyetemen. Az immár huszadik alkalommal megrendezett Dunántúli Regionális Méhésztalálkozón erről szóló megállapodást is aláírtak az érintettek. 

Húszezredik látogatóját köszönthette a kaposvári Seuso-kincs kiállítás szombaton. Tornyos Gábor Szentbalázsról érkezett családjával, hogy megnézzék a késő római korból származó, ezüst leleteket. 

Osztályfőnöki óra keretében ismerhették meg a Munkácsy Mihály Gimnázium diákjai a Kincstár JátéKincstár nevű telefonos applikációját pénteken. Kaposvár az országos kincstári roadshow második állomása volt. 

A kaposvári, somogyi vállalkozások munkahelyteremtő, a forrásokat hatékonyan felhasználó tevékenységének is köszönhető, hogy a kormány elmondhatja magáról: a munkahelyteremtés, a vállalkozások támogatásának és a béremelések kormánya – közölte az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár pénteken Kaposváron. 

Idén is teltházzal nyitott az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. Egyre nagyobb érdeklődést tapasztalunk az agrárképzések iránt - hangsúlyozta Tossenberger János, a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karának dékánja.
 

Tizennyolc kiállítóval, szakmai és gyermekprogramokkal február 3-án és 4-én rendezik meg a hatodik Pécsi Csokoládé Karnevált a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben - hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján. 

Nemzetközi egyetemi művészeti fesztivált rendez a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) február 1-je és 4. között; az idén második alkalommal megvalósuló FACT-en (Festival Arts Cinema Theatre) hat külföldi és két magyarországi színművészeti egyetem hallgatói mutatkoznak be 16 produkcióval. 

Az idei év első napján érkezett meg a Katica Tanya legújabb lakója Bori, a kisbárány. Sajnos az állatot nem szoptatta a mamája, így a gondozója lett a pótmamája. 

A katasztrófavédelem tavaly májusban indította útjára a kéményseprőipari honlap online ügyintézési felületét, a tapasztalatok azt mutatják, hogy azóta valamelyest csökkent a központi ügyfélszolgálat leterheltsége. 

Már szervezik, az idei Ördögkatlan fesztivált, sőt azt is mondhatnánk, hogy folyamatosan, megállás nélkül azt teszik, hisz sok esetben alig ér véget a program, már szerződnek a következő nyárra.
 

bama.hu

Olyan rendhagyó film kerül a mozikba, amit egy Pécsett dolgozó mentőorvos írt és rendezett. Vámos Zoltán főállásban aneszteziológusként és intenzív-terápiás orvosként dolgozik, de az ország most mégis filmrendezőként ismerheti meg.

Meghozta a végső döntést kedden a 2018-as választás jelöltjeiről a Fidesz országos választmánya. A párt honlapján hozták nyilvánosságra, kik indulnak a 106 egyéni választókerületben. 

Polgármestert választanak vasárnap a Somogy megyei Nemeskisfaludban és az észak-baranyai Gerényesen. A nemeskisfaludi jegyző tájékoztatása szerint az időközi választásra azért van szükség, mert a képviselő-testület tavaly ősszel feloszlatta magát, tagjai nem tudtak együttműködni Molnár Zoltán polgármesterrel. 

Magyarország legnagyobb, nyilvános helyen látható holdkőzetével gyarapodott a Zselici Csillagpark meteoritgyűjteménye a közelmúltban - tájékoztatta a létesítmény fenntartója, a somogyi állami erdőket kezelő Sefag Zrt. kedden az MTI-t. 

Kiemelt az érdeklődés a Seuso-kincs iránt a somogyi megyeszékhelyen: hétfő délután a tizenötezredik látogatót köszöntötték a római kori ötvösremekeket bemutató vándorkiállítás kaposvári állomásán. 

Ingyenes tárlatvezetésekkel, ifjúsági programmal is várja a baranyai megyeszékhelyen a közönséget a magyar kultúra napja alkalmából a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK).
 

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2018. január 22.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!