Közeli helyeken

Magyarország egynegyede természetközeli állapotban megmaradt terület, amire közösen kell vigyáznunk – jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Béda-Karapancsa Tájegységi Iroda átadóján, Kölkeden. Rácz András a rendezvényen arra emlékeztetett, hogy a természet megóvására önmagában az állami erőforrás kevés, éppen ezért szükség van a helyben élő emberek segítségére és támogatására is.

Nemzetközi szemlét és borkóstolót tartanak újra a portugieser népszerűsítésére április 25. és 28. között Pécsett és Villányban – közölték a szervezők az MTI-vel. Mint írták, a hetedik megmérettetésre hat országból küldtek mintákat, így ez alkalommal német, osztrák, szlovák, horvát, szerb és magyar borok között dől el, melyek lesznek a verseny legjobbjai.
 

Drasztikusan megnőtt a nyaralók iránt érdeklődők száma: a Balaton melletti megyék közül Veszprémben 100 százalékos növekedés következett be – derül ki az Ingatlan.com elemzéséből. Somogyban átlagosan 70 százalékkal többen érdeklődtek egy-egy nyaraló vagy lakóingatlan hirdetésére.

Drasztikusan megnőtt a nyaralók iránt érdeklődők száma: a Balaton melletti megyék közül Veszprémben 100 százalékos növekedés következett be – derül ki az Ingatlan.com elemzéséből. Somogyban átlagosan 70 százalékkal többen érdeklődtek egy-egy nyaraló vagy lakóingatlan hirdetésére.

„Mennyit ér egy nő?” – címmel rendeztek Cserháti Zsuzsa emlékestet a PTE dr. Romhányi György Aulájában, vagy ahogy beépült a köztudatba: a POTE Aulában.
Mohácsi és pécsváradi zenészek immár a második legendás hazai énekes dalaival álltak elő, Máté Péter-programjuk ugyanis az egész régiót nagy sikerrel járta be, most pedig Cserháti Zsuzsa olyan közkedvelt számaival jelentkeztek, mint a Hamu és gyémánt, vagy a Száguldás, Porsche, szerelem.

Itt a tavasz és a kullancsok is megjelentek. Ha kimegyünk a szabadba, már sehol sem lehetünk tőlük biztonságban: nem csak erdőkben, de városi környezetben parkokban, játszótereken, sportpályákon, strandokon, kutyafuttatókon, kiskertekben egyaránt támadnak.
 

Aki szeretne egy kellemes kirándulást szervezni a Balaton mellé, és ezt kiegészítené tulipánszedéssel, az remekül fogja magát érezni Kőröshegyen, ahol tulipánszüret hívogat.
 

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar tornatermében tartották a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Asztalitenisz Bajnokság döntőjét.
Az esemény egy bemutatójátékkal indult, Jónyer István négyszeres, és Klampár Tibort kétszeres világbajnok asztaliteniszező, valamint Miseta Attila rektor és Betlehem József rektorhelyettes részvételével. A rendezvényen érdekességképpen az is elhangzott, a pingpongot életünk végig űzhetjük, a játékosok között egy 72 éves egyetemista úr is volt.

Mától megpezsdül az élet Szennán a falumúzeumban. A Húsvéti népszokások felelevenítése az egyik legnagyobb éves látogatottságú program.
 

Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében április 30-án a pécsi Kodály Központban.

Mégsem volt kacsa a baranyai bántalmazássorozat? Súlyos bántalmazás történhetett a Baranya megyei Dél-Zselic Egyesített Szociális Intézmény mozsgói otthonában - mondta az Emberi Erőforrás Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Nem várta meg a brazil vendéget a taxis, inkább eladta a telefonját, amit biztosítékként adott át. A Siófoki Járási Ügyészség sikkasztás vétsége miatt emelt vádat egy 28 éves budapesti taxissal szemben.

Változik a közösségi közlekedési rendje a húsvéti, ünnepi hétvégén, a MÁV, a Volánbusz és a Budapesti Közlekedési Központ egyes járatai is módosított menetrend szerint közlekednek.

Súlyosan bántalmazhatta öt hónapos kisfiát egy ötvöskónyi férfi, a bíróság a Somogy Megyei Főügyészség ügyészének indítványára letartóztatta a gyanúsítottat - tájékoztatott a főügyészség.

Több mint a négyszeresére nő a belföldi turizmus forgalma a húsvéti hosszú hétvégén az áprilisban szokásos adatokhoz képest, a tavalyi húsvéti időszakhoz viszonyítva pedig 87 százalékos a bővülés.

Csaknem háromezer darabos érmegyűjteményre, továbbá ékszerekre és emléktárgyakra bukkantak még februárban egy keszthelyi ház pincéjében, ahová valószínűleg a második világháború idején, a deportálás előtt ásták el zsidó tulajdonosai.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található a legtöbb, 329 olyan település, ahol igénybe vehető lesz a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) - derül ki a Duna House elemzéséből.

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilisban és májusban egy kaposvári hipermarketbe települnek ki, hogy az ügyfeleknek segítsenek a személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatban – tájékoztatta szerkesztőségünket a NAV Somogy megyei Igazgatóságának sajtóreferense.

Átadták a Pécsi Tudományegyetem (PTE) nemzetközi oktatási és idegennyelvi központjának - a Modern városok program (MVP) részeként - több mint 900 millió forintból fejújított épületét hétfőn a baranyai megyeszékhelyen.

Emberölés miatt jogerősen kilenc év börtönre ítélt hétfőn a Pécsi Ítélőtábla egy Tolna megyei nőt, aki tavaly októberben halálosan megsebesítette a szeretőjét. A táblabíróság közleménye szerint a 30 éves vádlott házassága alatt létesített kapcsolatot a sértettel.

Oldalak

További hírek