Közeli helyeken

Éjszakai tárlatvezetések, koncertek, varázslény-keresés, légiakrobatikás tűzshow és számos más izgalmas esti program szerepel a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed (ZSKN) esti, éjszakai kínálatában szeptember 18-án.

Különleges műalkotásokat mutatnak be a szombaton nyíló 13. Pelso Országos Kerámia és Gobelin Biennálén Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban. A tárlaton több mint 60 textil- és kerámiaművész a hal és a halászat jegyében készült alkotása lesz látható - mondta el az MTI-nek Pannonhalmi Zsuzsa kurátor. 

Külföldi egyetemek hallgatóit is megcélzó online nyári és téli egyetemek, workshopok, tréningek, kurzusok szervezéséért kapott rangos nemzetköz elismerést a Pécsi Tudományegyetem (PTE) - tájékoztatta az intézmény csütörtökön az MTI-t.

Megyei ellenőrző gyakorlaton bizonyították szakmai felkészültségüket a barcsi, a nagyatádi és a szigetvári hivatásos tűzoltók kedd este. A gyakorlat során, egy olyan esetet feltételeztek, ahol a városi gyógyfürdő gépházában tűz keletkezett, ami gyorsan terjedt.

175. évfordulóját ünnepli a Balatoni Hajózási Zrt., ennek apropóján szeptember 18-án díszbe öltöznek a balatoni személyszállító hajók. A kivételes eseményt a balatonfüredi Tagore sétányról követhetik az érdeklődők figyelemmel, írja a likebalaton.hu.
 

A család fontosságára hívja fel a kormányhivatal a figyelmet egy családi rendezvény, és egy rekordkísérlet keretén belül. Gyermekemelési rekordot kíván létrehozni a Somogy Megyei Kormányhivatal.

Ünnepi rendezvénysorozatra készül a Kaposi Mór Oktató Kórház jövő héten, keddtől szombatig. Az intézmény, fennállásának 175. évfordulóját ünnepli.

A továbbtanulás előtt álló fiataloknak nyújt segítséget a következő napokban a Pályaválasztási Kiállítás és Szakbemutató a Kaposvár Arénában. A háromnapos rendezvényt 20. alkalommal rendezték meg Kaposváron, idén új helyszínen, a Kaposvár Arénában, ahol 53. kiállító várja az érdeklődő diákokat, írta a KaposvárMost. A standokon a barcsi középiskolák kínálata is megjelenik.

Az akkor még ismeretlen tettes hétfőn kora délután, 13 óra körül egy ablakon keresztül bemászott egy kaposhomoki házba, ahonnan készpénzt tulajdonított el.

Jogerősen egy év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetést kapott csalás és csalási kísérlet miatt egy baranyai nagyközség - az MTI információja szerint Beremend - korábbi jegyzője, mert meg akarta szerezni egy végrendelkező örökségét.

A Fonyódi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt állította bíróság elé azt az őrizetbe vett 28 éves férfit, aki gyermekei anyját úgy megverte az utcán, hogy a sértett 8 napon túli sérülést szenvedett.

Lezajlott múlt héten a közútkezelők legnagyobb hazai eseménye, a nagy múlttal rendelkező nemzetközi V4 rodeó verseny országos döntője, melyben a Magyar Közút legjobb gépkezelői mérték össze tudásukat szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárműveikkel egy kiépített akadálypályán.

Összesen mintegy 380 millió forint európai uniós támogatással elindult egy új egynapos sebészeti egység kialakítása a Kaposi Mór Oktató Kórházban – írja az intézmény a Facebook-oldalán. Az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinációjában megvalósuló projekt keretében a kaposvári kórházban hagyományos és laparoszkópiás műtővel felszerelt egynapos sebészeti egységet alakítanak ki a Sebészeti Épület 2. emeletén.

A Pecaverzum ír arról, hogy a nyári, Velencei tavi halpusztulás 110 mázsánál tart. A  Mohosz főigazgatója elmondta ezt a mennyiséget június második felében és augusztusban gyűjtötték be.
 

Az eredményes közbeszerzést követően a napokban kötik meg a kivitelezői szerződést a balatoni tókerülő kerékpárút egyetlen még kiépítetlen elemének kivitelezőjével, a nettó 420 millió forintos beruházásban jövő őszre elkészül a mintegy 200 kilométeres Bringakört tényleg összezáró balatonrendesi szakasz.

A Pécsi Tudományegyetem bizonyos helyein hétfőtől kötelező az orvosi maszk használata. Az intézmény a döntést az aktuális járványügyi adatok miatt hozta meg.

Somogy, Tolna, Baranya, Fejér és Zala megyei katasztrófavédelmi mobil laborjának állománya számára szervezett regionális radiológiai továbbképzést a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szüreti bemutatót tartott a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet.

A kajakos kiválóság Szerafin Zsófia több számban is szép eredményt ért el a világversenyen.

 

Bejutott a Bajnokok Ligájába a PTE-PEAC Asztalitenisz szakosztály.

Oldalak

További hírek