Közeli helyeken

Egy román család szenvedett halálos balesetet kedd hajnalban Balatonfenyves térségében. Olaszországból utaztak hazafelé, amikor az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán összeütköztek egy baromfikat szállító kamionnal.

86 éves korában elhunyt Rozsos István orvosprofesszor. Kaposvár díszpolgára csaknem 50 évig dolgozott a városi kórházban. A világon elsőként ő végezte el sikeresen az epehólyag endoszkópos, lézer-mikrosebészeti eltávolítását.

Biztos kezdet gyermekházat indított Mezőcsokonyán a református egyház – írja honlapján a kapos.hu. Európai Uniós támogatással a felelős szülővé válást és a gyerekek készségfejlesztését segítik a hátrányos helyzetű térségekben.

Belefulladt egy középkorú nő a gyékényesi tóba. A tragédia még vasárnap történt, a fürdőzőknek tűnt fel, hogy nem látták kijönni a vízből.

Egy 25 éves Zala megyei fiatalt gázolt halálra egy személyautó hétfőn hajnalban Balatonszentgyörgy térségében az M7-es autópálya Budapest felé vezető szakaszán.

Emelkedett a várható élettartam Magyarországon, Somogy pedig a középmezőnyben található a megyék rangsorában – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

Keresik már a hazai szőlőt a somogyi piacokon, amelynek kilója 490 forint körül mozog most a Kaposvári Nagypiacon. Leginkább a nagy szemű fehér fürtök után érdeklődnek a vásárlók.

Kábítószert találtak a rendőrök közúti ellenőrzés során még májusban egy 31 éves helyi férfinál Harkányban.

A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. munkatársai 3200 darab egynyaras példányt helyeztek ki Tihanyban a MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézet kikötőjében a helyi horgászok és nézelődők közreműködésével.

Tizenkilenc csapat, négy földrész huszonhét országának képviselői sorakoznak majd fel augusztus 14-én Siófokon, a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a 39. Tour de Hongrie prológján.

Megtalálták a vízimentők annak a 15 éves fiúnak a holttestét, aki szombaton eltűnt a Balatonban Balatonvilágosnál - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy szamár és egy zebra nem várt frigyéből született zebmár kiscsikó Balatonlellén, a Magyar Nemzeti Cirkuszban pár napja.

Vádemelést javasol a rendőrség két pécsi férfi ellen, akik idős embereket raboltak ki és loptak meg a baranyai megyeszékhelyen. 

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon, amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.

Holnaptól megkezdi működését Kaposváron a Vásártéri út melletti ideiglenes távolsági autóbusz-állomás, emiatt szombaton 22 órakor a város lezárta a gépjárműforgalom elől a dr. Kaposváry György utcát a Golf panzió és a Vásártéri út között.

 A hónap utolsó péntekén rendezik meg ugyanis az Állatkertek éjszakáját, amelyre 12 magyarországi állatbemutató hely készül változatos és izgalmas esti programokkal.

A tavalyihoz képest több mint kétszeresére nő a szállodák forgalma az augusztus 20-ai hosszú hétvégén.

A héten tíz esthez is riasztották a tűzoltókat. Leginkább Siófok, Kaposvár és Nagyatád térségében oltottak. Ságváron, Bolháson és Ádándon a száraz aljnövényzet égett, míg Siófok, Enying és a megyeszékhely térségében hulladékkupacok kaptak lángra.

A középkorú nő és családja, egy hete járt szerencsétlenül a Balaton partján, amikor a vihar elől egy fa alá menekültek.

Somogy megyében az ellenőrzött munkáltatók mindegyikénél találtak valamilyen problémát – derül ki a Pénzügyminisztérium munkaügyi főosztályának közleményéből.

Oldalak

További hírek