Közeli helyeken

Elrendelte egy komlói és egy ligeti férfi letartóztatását egy hónapra jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt a Pécsi Járásbíróság.

A fűtőberendezések karbantartására figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a hivatalos fűtési szezon kezdetén.

Lehet már jelentkezni a 2020 februárjában induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy mely egyetem vagy főiskola mely képzésén szeretnének továbbtanulni - közölte az Oktatási Hivatal. 

Az anesztézia világnapja alkalmából engednek bepillantást a kulisszák mögé a Pécsi Tudományegyetem altatóorvosai a baranyai megyeszékhelyen vasárnap - tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem az MTI-t.

Műemlékvédelmi és katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak a világörökségi helyszíneknél szerdán Pécsen – tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem az MTI-t. A katasztrófavédelmi bemutatóval egybekötött műemlékvédelmi gyakorlatot a pécsi ókeresztény értékeket bemutató Cella Septichora Látogatóközpontban és annak környezetében tartja a PTE és Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Minden a mézről, a mézkészítésről szólt szombaton az V. Baranyai Mézes-Mázas Napon. Voltak ehhez kapcsolódó játékok, az árusok különféle mézeket kínálták, de még az előadásokon is az édes finomság került a középpontba. Sokan kilátogattak a rendezvényre, jól is esett abban az időben mézet kóstolni.

Az Modern Város Program keretében a Pécsi Tudományegyetemet csaknem 25 milliárd forinttal támogatja a kormányzat az intézmény versenyképességének erősítése, az oktatási és szolgáltatási portfolió fejlesztése, a külföldi hallgatói létszám jelentős növelése és az ehhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása érdekében, számolt be róla a Baranya megyei hírportál.

Stabil kormánypárti többség mellett egy kiesője és egy új pártja is van a Somogy Megyei Közgyűlésnek a szavazatok közel 100 százalékos feldolgozottsága alapján.

A negyedszázada Kaposvár élén álló Szita Károlyt választották ismét a somogyi megyeszékhely polgármesterének vasárnap.

Péterffy Attila, a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltje lett Pécs polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után.

A jövő héten fokozottan ellenőrzik a rendőrök a tehergépkocsikat és az autóbuszokat - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján. 

A rendszerváltás és a köztársaság kikiáltásának 30. évfordulója alkalmából dunántúli kerékpáros békekörútra indult pénteken az Országház elől Zelei József "békenagykövet".

Októbertől már csak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.-nél lehet 2019-re érvényes éves, országos e-matricát vásárolni, a szolgáltató viszonteladói körében, például benzinkutakon nem - közölte a társaság pénteken.

Elkészítette és hétfőn benyújtja pályázatát a pécsi önkormányzat a 2022-es Európa zöld fővárosa cím elnyerésére - jelentette be a baranyai megyeszékhely alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Ismét közös véradást szervezett a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai három helyszínen: Kaposváron, Nagyatádon és Siófokon adhatták vérüket a kialakított gyűjtőpontokon.

Elindult az influenza-figyelőszolgálat működése Magyarországon október első hetében, a 40. naptári héten, az Európai Influenza Surveillance Hálózathoz tartozó országokhoz hasonlóan. 

A jövő társadalma és munkaerőpiaci helyzete a technológiáról fog szólni, ezért fontos, hogy a nők is jelentősebb számban képviseltessék magukat a műszaki képzéseken, a műszaki pályán - jelentette ki a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön.

Lezárult a Pécsi Tudományegyetem (PTE) mintegy háromszázmillió forintos programja, amelynek köszönhetően az idegsebészeti műtéti beavatkozások során csökken a beteget érő sugárzás, továbbá részben helyettesíthetők a képalkotó vizsgálatok - közölte az intézmény csütörtökön.

Gázrobbanás volt szerda délelőtt Szekszárdon, a Herman Ottó utcában, egy többszintes épület második emeleti lakásában. Az épületből több embert tűzoltók hoztak ki, a mentők öt sérültet vittek kórházba.

Günzer Tamás vehette át villányi borászatában szerdán Az Év Pincészete Magyarországon díjat. A szakmai körök szavazatai alapján egy olyan bortermelő gazdasági társaság kollektív teljesítményét díjazzák.

Oldalak

További hírek