Közeli helyeken

Bő másfél nap alatt közel 60 milliméter csapadék hullott Somogyban, emiatt félbeszakadtak a szántóföldi munkák. 

A héten véleményezheti a Balaton partvonalát szabályozó tervezetet a tóparti 44 önkormányzat. A munkában a Balatoni Szövetség is segítségükre van. – A terveket péntekig kell véleményezni, és visszaküldeni az észrevételeket a Miniszterelnökségnek – mondta a sonline.hu megkeresésére Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke. – Kértük az önkormányzatokat, hogy amennyiben olyan problémát látnak, amely térségi szintű, azt jelezzék felénk és egységesen próbálunk fellépni a megoldás érdekében.

 

A tavalyi elsöprő siker után idén ismét díjat vehetett át a Pécsi Tudományegyetem az OFA Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázaton a Családok Éve program folytatásáért.

 

Második alkalommal szerveztek Baranya megyében méznépszerűsítő rendezvényt, ahol a kilátogatók különféle mézkülönlegességeket is megkóstolhattak. A nagyszabású mézpromóció célja arra buzdítani a fogyasztókat, hogy közvetlenül a termelőktől vásárolják meg a mézet. A világ méztermésének majdnem az egyharmada, mintegy 550 ezer tonna méz fogy évente az Európai Unióban.

A Pécs-Normandia Lions Club 1994-től kezdve biztosít ingyenes szálláshelyet azoknak a szülőknek, akiknek a PTE Gyermekgyógyászati Klinika osztályain kezelik gyermeküket. 25 év alatt közel 60 ezer éjszakát töltöttek a szülőszálláson a kis betegek hozzátartozói, akik így a nehéz idők alatt is közel lehettek a kicsikhez. Az adományok segítségével folyamatosan bővülő, ma már 28 férőhelyes szálláson a klubtagok mindenfajta ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak.

Az utolsó utáni simításokat végzik a Csiky Gergely Színházon az ünnepélyes átadás előtt. A színházi dolgozók már korábban, míg a színészek és az első bemutató díszletei a hét elején vehették birtokba az épületet.

 

Két darab, teljesen ép állapotú rézedény – egy kiöntőcsöves kanna és egy talpas tál – került elő a pécsi Janus Pannonius utca 10. alatti telken, az egykori Rózsakert területén folyó ásatáson.

Szombat délelőtt a "10 millió fa mozgalom" kaposvári szervezete 33 új fásszárú növénnyel gazdagította Kaposvárt az Élet Napja alkalmából, ezzel fellépve a klímaváltozás következményei ellen.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi és felderítő osztályának nyomozói elfogták a feltételezett elkövetőket, akik az eddigi adatok szerint november elején betörtek egy balatonszentgyörgyi házba, ahonnan eltulajdonítottak egy széfet, benne több százezer forint zsákmánnyal.

Újra az urnákhoz járulhatnak a választópolgárok Somogy megye két településén vasárnap: jogszabálysértés miatt Kisberényben a polgármester- és a képviselő-választást, Tarany 1-es szavazókörében a polgármester-választást kell megismételni - adta hírül honlapján a Nemzeti Választási Iroda.

Huszti Gábort és Szajcz Adriánt választotta alelnökének a Somogy Megyei Közgyűlés pénteki soron kívüli ülésén. A képviselők döntöttek a bizottságok létszámáról és összetételéről is.

Az Európai Bizottság hivatalosan is elindította az Európai Egyetemek Szövetsége (EUA) elnevezésű új programját, hogy átjárhatóbb, globális értelemben is versenyképesebb felsőoktatási tér jöjjön létre Európa-szerte - közölte az egyik konzorciumban részt vevő Pécsi Tudományegyetem (PTE) pénteken.

Folytatódik az október 9-én gázrobbanásban megsérült szekszárdi társasház szerkezetének megerősítése, a munka januárban fejeződhet be - mondta a kivitelező cég vezetője csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Elkezdődött az észak-balatoni vasútvonal villamosítása Szabadbattyán és Balatonfüred között, az érintett szakaszon emellett több állomás is átépül - közölte a Vasútvill Kft. csütörtökön. 

Egyeztetést sürgetnek a balatoni önkormányzatok a Balaton-partvonal rendezési tervéről, és szeretnék a terv véleményezésére rendelkezésre álló határidő kitolását is - közölte Balassa Balázs a balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke az MTI-vel csütörtökön.

Több mint egymillió családos ember figyelmét hívta fel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az egészséges étkezésre, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának fontosságára az Európai Friss Kalandok elnevezésű kampány második évében - közölte a NAK csütörtökön.

Újabb látványos tűzvédelmi gyakorlatot tartott tegnap a Balatoni Hajózási Zrt. a katasztrófavédelemmel és a balatoni vízimentőkkel közösen.

15 rendbeli csalás miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 42 éves budapesti nővel szemben, aki külföldi munkavégzés ígéretével csalt ki különböző összegeket az ország különböző pontjain élő sértettektől.

Eredményes volt az idei kempingszezon, 2021-től pedig hálózata bővítését tervezi a Balatontourist Kft., amelynek idei szállásdíj-bevétele várhatóan 8 százalékkal emelkedik és meghaladja a 2 milliárd forintot - mondta Nagy Gábor, a tíz balatoni kempingből álló hálózattal rendelkező cég ügyvezetője az MTI-nek, miután októberben az utolsó egysége is bezárt.

Tizennégy dél-balatoni borászat mutatkozott be kereskedők, vendéglátósok valamint a média képviselői előtt szerda délután a kaposvári Vármegyeháza Dísztermében.

Oldalak

További hírek