Közeli helyeken

Karbantartások miatt módosított menetrend szerint közlekednek a járatok. A Dombóvár–Gyékényes vonalon április 15-től 28-ig, Dombóvár és Kaposvár, továbbá Kaposvár és Mernye között pótlóbuszokkal kell utazni - írja szerkesztőségünknek eljuttatott tájékoztatójában a MÁV. 

A járványhelyzet miatt bezárt vidéki állatkertek számítanak támogatóikra, hogy az elmaradó bevételek ellenére is biztosítani tudják az állatok ellátását, az intézmények működését. 

Pécsváradon megismétlődött a néhány nappal ezelőtti, mohácsi eset. A polgármester "a papírokra" hivatkozott. 

A Kométa 99 Élelmiszeripari Zrt. biztonságos és zavartalan működését is Honvédelmi Irányító Törzsek segítik. A Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport döntése alapján csütörtöktől 93 vállalat munkáját segítik az irányító törzsek. 

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Somogyban változatlanul 12 fertőzöttet tartanak nyilván. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg, közülük öten 77 év felettiek. 58 főre emelkedett a gyógyultak száma is.G

A veszélyhelyzetben jelentkező feladatok kapcsán a Magyar Honvédségnek, a magyar katonáknak kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan segítsék, tájékoztassák és támogassák a magyar embereket. 

A vidéki színházak közül a kaposvári teátrum is kínál programokat az online, térben, a somogyi megyeszékhelyen "házhoz" viszik a kultúrát. Kaposváron zenés, rövid szórakoztató programsorozatot indít a Csiky Gergely Színház: a teátrum művészei csütörtöktől minden héten feltűnnek a somogyi megyeszékhely egy-egy közterén. 

Nem függesztette fel a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a kormány által támogatott strand- és csúszdafejlesztési pályázatait, a fejlesztések a járványügyi körülményekhez igazodva, meghatározott ütemterv szerint haladnak - közölte az ügynökség. 

Március végén visszavonták a kaposvári rendőrkapitány megbízatását – tájékoztatott a police.hu. G

Akár 200 ezer forintos büntetésre is számíthat az, aki megszegi a március végén kihirdetett polgármesteri rendeletet Siófokon – többek közt ezt a figyelmeztetést is tartalmazza a rendelkezés. V

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623-főre nőtt a hazánkban, Somogyban 12-re a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg és 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Pécs is ingyenes közlekedést és parkolást biztosít az egészségügyi dolgozóknak és Kaposvár is az elsők közt csatlakozott a felhíváshoz.
 

A járványügyi helyzetre való tekintettel mától azok az országos (távolsági) járatok nem fognak ideiglenesen közlekedni, melyeknél egyéb eljutási lehetőség biztosított (vasút, autóbusz) – olvasható a Volánbusz honlapján.

Újabb hat egyetem működési és finanszírozási modellváltásáról döntött a kormány.

Közösségi összefogással mentenék meg Pécs utolsó villamosát. Ha sikerrel járnak, akkor egy újabb projekt keretében járható lehet az 1960-ban felszámolt teljes pécsi villamos szakasz – virtuálisan.
 

Az új koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben a pécsi önkormányzat több vásár- és piacterét volt kénytelen bezárni, és a még nyitva tartó létesítmények látogatása is korlátozások alá esik. Annak érdekében, hogy a pécsiek hozzájussanak a helyi termelők és árusok termékeihez, és utóbbiak is plusz értékesítési felülethez jussanak, a pécsi vásártér, vásárcsarnok és piacok több értékesítője vállalta, hogy előzetes egyeztetés mellett házhoz szállítja a megrendelt termékeket, olvasható a település polgármesterének a honlapján is.
 

Eddig is tetemes kárt okozott a márciusi hideg, és miután a meteorológusok újabb fagyos reggeleket prognosztizálnak a következő napokra is, a hideg pedig további “pusztítást” végezhet a virágzó gyümölcsfákban, különösen a barackban, tüzet raktak a gazdák. Egész pontosan fáklyát gyújtottak, nem is egyet.
 

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett.

Megyékre bontva tették közzé a koronavírus.gov.hu oldalon az igazoltan fertőzöttek eloszlását. A térkép szerint a legfertőzöttebb a főváros, míg legkevésbé Heves megye.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 492-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt. Emellett 34 főről 37 főre vnőtt a gyógyultak száma is.C

Oldalak

További hírek