Közeli helyeken

Hét jelentkező közül a keddi online konzultáció után a polgármester a korábbi szakmai vezetőt, Andricz Bertoldot nevezte ki a Pécs Állatkert NKft. igazgatójának – tájékoztatta a pecsma.hu-t a pécsi önkormányzat.

Egy 28 éves vádlott 2020 áprilisában Balatonmáriafürdőn emelő hálóval halászott, ami halászati engedélyhez kötött.

Újra bárányok sírásától hangos a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság nagydorogi hodálya. 150 bárány született eddig idén a Cikta majorban – közölet az igazgatóság.

Már tíz településen veszélyes a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt. A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

Idén is lesz strandminősítés és borverseny a Balatonnál, májusban hirdetik ki az Év Balatoni Háza verseny győztesét, június 5-én lesz a Balaton Napja – tudatta a hirbalaton.hu az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) szerdai, online megtartott elnökségi ülésén. 

A 175. jubileumi szezonkezdetre megújul a Balatoni Hajózási Zrt flottája. Több mint 200 millió forintot fordítanak korszerűsítésekre annak érdekében, hogy modern utazási feltételeket és üzembiztos működést biztosítson az utasoknak a szezonkezdetre – közölte szerdán a társaság. 

Az ország öt településén épül jelenleg honvédelmi sportközpont, és további 11 helyszínre vonatkozóan már megszületett a döntés. Térségünkben Szigetváron folyik az építkezés - közölte a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP parlamenti frakcióvezetője Balassagyarmaton. 

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. A NAV megbízása alapján február közepétől kezdte kézbesíteni a Magyar Posta az idei gépjárműadóról szóló határozatokat – közölte szerkesztőségünkkel Püspök-Poszovácz Gabriella. 

Péterffy Attila facebook-bejegyzése szerint a polgármester tegnap azonnali hatállyal visszahívta a Tüke Busz Zrt. igazgatóságának elnökét, Gelencsér Gyulát. 

Az operatív törzs tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy a következő napokban a kínai, Sinopharm vakcinát is bevetik. A Barcs környéki háziorvosok közül többen már felmérték az erre vonatkozó igényt, van olyan környékbeli orvos, aki a Facebookon keresztül is fogad jelentkezést a vakcinára.

A Fino-Food Kft.-t a Gulfood hivatalos innovációs versenyén a tejmentes termékek kategóriában díjazták Dubajban. A túróhelyettesítő termékükért a „Leginnovatívabb tejtermék” elismerést vehették át.

A „babamama tudakozó” 2019-ben indította el a kormány családbarát támogatásait kiegészítő Családbarát programot az önkormányzatok részére, melyhez idén Kaposvár is csatlakozott. A program célja az, hogy segíthessék az egyedülálló édesanyákat – számolt be a kaposvarmost.hu.

Lezárult egy újabb fejezet a Pécsi Nemzeti Színház 125 éves történetében. Február 15-ével átadta a stafétabotot a két ciklusban, tíz éven át teátrumot igazgató Rázga Miklós Lipics Zsolt színművésznek.

Frissítették az adótraffipaxot. Kereskedők a hét célpontjai Somogyban.
 

A beköszönő tavasz, zöldellő lombokat és fészket rakó madarakat jelent, vagyis az életet. Annak érdekében, hogy megvédjék a természetes környezetet és annak lakóit, a képviselőkkel egyeztetve Ambrus Tibor polgármesteri rendelettel tiltotta meg a fák kivágását a költési időszakban 2021. március 1. és augusztus 31. között. 

Kábítószer-kereskedelem, valamint kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 31 éves pécsi nő és társa, egy 35 éves enyingi férfi ellen.

Költségvetési csalás miatt feljelentette a szigetvári önkormányzat azt a vállalkozást, amely szerintük nem teljesítette megfelelően a városi látványfürdő építési munkáit – adta hírül az ATV Híradója.

A kora délelőtti órákban történt a baleset vasárnap Kéthelynél.

 

A két férfi agancsokkal a kezében sétált, amikor a vadőr és a rendőrök megállították őket. Aki elhullott agancsot visz el engedély nélkül, bűncselekményt követ el.

Többrendbeli embercsempészés, valamint annak kísérlete miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 33 éves ukrán állampolgárságú férfi ellen. A rendőrök 2020. szeptember 15-én késő este Harkányban, egy benzinkúton vonták intézkedés alá a férfit, aki egy magyar honosságú, bérelt járművet akart megtankolni.

Oldalak

További hírek