Közeli helyeken

Meghalt életének 97. évében Varga Imre szobrászművész, a nemzet művésze, Siófok díszpolgára. A neves művész hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után december 9-én hunyt el otthonában.

Három kategóriában adta át Lickl-díj kitüntetést a pécsi Pannon Filharmonikusok zenekar. A zenekar egykori alapítójáról, Lickl Györgyről elnevezett díjat 2016-ban hozták létre. Idén három kategóriában - művész, menedzsment tag és civil - osztották ki az elismerést.

Majdnem másfél évig vette fel egy nő az elhunyt édesanyja után járó ellátásokat, miután az asszonyt maga temette el a kertjükben - közölte a Somogy Megyei Főügyészég.

Mások mellett a DJ Mag éllovasai, a Dimitri Vegas és Like Mike duó, Martin Garrix és Kygo is fellép a jövő évi Balaton Soundon 2020. július 8-12. között Zamárdiban - közölték a szervezők.

A Magyar Motorsport Szövetség elnöksége a motokrosszos Szvoboda Bencét választotta az Év Férfi Sportolójának. A 27 éves somogyi motorversenyző idén az MX1-es kategória cseh bajnoka lett, valamint a csapatbajnoki cím mellett begyűjtötte tizedik egyéni titulusát Magyarországon.

Jóval magasabb építményadót kell fizetniük januártól Siófokon a közvetlen vízparti sávban található ingatlan-tulajdonosok zömének. Az emelés mértéke két kategóriában is közel 60 százalékos. A város új képviselő-testülete megszavazta, hogy az eddigi 2 adósáv helyett három lesz Siófokon.

Írószereket, füzeteket és ruhaneműt visznek ajándékba a jövő évi Budapest-Bamako Rallyn a Pécsi Tudományegyetem nevében. A piros Zsigulival versenyző somogyhárságyi plébános, Molnár Attila és a PTE egykori közgazdász hallgatója, Fáth Gergely hétfőn vette át a harminc csomagot.

Jelentősen csökkentek a számottevő késések a számlák kifizetésénél az idei első három negyedévben. A két hónapon túl megfizetett számlák értékének aránya 52, a három hónapon túl megfizetetteké pedig 60 százalékkal volt kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a Bisnode Magyarország negyedéves elemzése alapján hétfőn.

Elmúlt a balesetveszély, újra látogatható a pécsi Barbakán-bástya. A fából készült hidakat, lépcsőket, az építmény karéján felépített gyilokjárót - védőfolyosót - és az azt övező korlátokat újították fel, írja az MTI.
 

Komoly veszélybe került a Balaton vízminősége, ugyanis újabb és újabb környezetpusztító beruházások tervei láttak napvilágot – figyelmeztet a Balatoni Limnológiai Intézet (BLI) sajtóközleményében. A kutatók megdöbbenéssel értesültek az újabb, a környezetet veszélyeztető beruházási folyamatokról és tervekről.
 

2020 januárjától a kétüléses Fusion repülőgép család fejlesztése és gyártása mellé a négyüléses orosz Il-103 típusú repülőgép gyártásának előkészítése is megkezdődik, ezáltal a pécsi repülőgépgyár a jövő év elejétől teljes kapacitáson üzemel – írta közleményében a Magnus Aircraft Zrt.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola Facebook oldalán megjelent közlemény szerint kinyitott a Jégcsarnok. Már szombaton várták a korcsolyázni vágyókat.
 

A 100 Tagú Cigányzenekar kiváló zenészei decemberben ismét Kaposváron adnak koncertet. Ezúttal igazi nagy tömeget várnak.
 

A robbanás elleni védelem is bekerült a tűzvédelmi szakemberek javaslatai alapján módosított tűzvédelmi műszaki irányelvek közé – tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Századik helyre került a regisztrált 780 egyetem között a világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán idén a Pécsi Tudományegyetem (PTE). A tavalyi eredményhez képest ez 40 pozíciónyi előrelépést jelent a campus számára – írta a pecsma.hu.

Hétvégén több határátkelőhelyen is élénkebb forgalom várható az ünnepek közeledte miatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrségi honlapon. 

Hat országból mintegy nyolcvan kiállító kétszáz borral vesz részt ma a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin évzáró boros-társasági eseményén, a második Adventi Borszalonon a baranyai megyeszékhelyen.

Lombár Gábort, Balatonfenyves polgármesterét választották a Balaton régió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnökének.

A klímavédelem iránti elkötelezettség megerősítésére tesz javaslatot jövő heti újjáalakuló közgyűlésén a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) - tájékoztatta a szövetség elnöke csütörtökön az MTI-t.

Sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy büntetett előéletű, 27 éves férfi ellen, aki durván bántalmazta, majd meztelenül kizárta a lakhelyükből élettársát - tudatta Horváth Szilárd főügyész.

Oldalak

További hírek