Közeli helyeken

Egyhangúlag megszavazta a baranyai megyeszékhely képviselő-testülete a Pécsi Harmadik Színházat (PHSZ) fenntartó, teljes mértékben önkormányzati tulajdonú nonprofit társaság eladását a Moravetz Produkció részére. 

Uzsora-bűncselekménnyel gyanúsított kaposvári férfit vett őrizetbe a dombóvári rendőrkapitányság.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) több éves egyeztetéseinek köszönhetően péntektől lehetővé vált 13 magyar létesítmény számára, hogy tejet és tejtermékeket szállítson a Kínai Népköztársaság területére. 

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Járásbíróság pénteken azt a 26 éves nagykátai férfit, aki bálák felgyújtásával csaknem 49 millió forintos kárt okozott az elmúlt hetekben Baranya megyében.

Régiós központokban - többek között Kaposváron, Miskolcon, Cegléden, Győrben - készülne és versenyezne a tervek szerint a cselgáncs válogatott – közölte Tóth László, a szövetség elnöke. A szakvezető szerint a magyar cselgáncs mellett elszaladt a világ, ezért közös összefogásra van szükség. 

Az Emmi oktatásért felelős államtitkára átadta az állami felsőoktatási intézmények élére kinevezett kancellárok megbízóleveleit csütörtökön. A Kaposvári Egyetemen változatlanul Borbás Zoltán, míg a Pécsi Tudományegyetemen továbbra is Jenei Zoltán látja el a feladatot. 

Télen is közös feladatunk az emberi élet megóvása. Egy esetleges, nagy erejű vihar pusztítása után minden segítségre szükség van a hatékony kárfelszámoláshoz – mondta Wéber Antal tűzoltó dandártábornok a karitatív szervezetek vezetőinek a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon szervezett csütörtöki találkozón. 

Az Év Honlapja díjat érdemelte ki az Önkormányzatok és települések kategóriájában Kaposvár Megyei Jogú Város weboldala az online marketingkommunikációs szakma legrangosabb hazai eseményén. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által 16. alkalommal szervezett „Az Év Honlapja” pályázatra 201 nevezés érkezett különböző kategóriákban. 

Egy lőtérrel is felszerelt honvédelmi sportközponttal gazdagodhat a megyeszékhely, amennyiben csütörtökön jóváhagyja az előterjesztést a közgyűlés, amely szerint a Füzes dűlő mellett lévő egyhektáros területet az önkormányzat díjmentesen biztosítja a beruházáshoz. A Dunántúli Napló információi szerint, az ország önvédelmi képességének fenntartása és erősítése érdekében a tervek szerint a kormány csaknem kétszáz új honvédelmi sportközpontot hoz létre a következő években, összesen több mint húszmilliárd forintból.

Hat magyarországi egyetemmel – köztük a kaposvárival - kötött együttműködési megállapodást a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kedden. A dokumentum szerint a ménesbirtok kiemelt oktatási, kutatási és fejlesztési bázisként kapcsolódik be a hazai felsőoktatási rendszerbe. 

Robbanás történt kedden késő délután Pécsen, egy belvárosi lakásban. Egy ember súlyosan megsérült, őt a mentők kórházba szállították - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Több tudományterületet felölelő ingyenes országos tanulmányi versenyt szervez negyedikes általános iskolásoknak a tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium. A FIT Kaland elnevezésű versenyre december 1-jéig jelentkezhetnek magyarországi és határon túli tanulók. 

Átadták az első Távhő ökocímkéket, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége által létrehozott minőségi védjegyet hat távhőszolgáltató társaság vette át kedden Budapesten. A pályázat nyertesei között szerepel a Pétáv Pécsi Távfűtő Kft. és a Komlói Fűtőerőmű Zrt. is. 

A koraszülöttek világnapja alkalmából Pécs is csatlakozott ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, amelynek során emblematikus épületek lila színű fényfestésével hívják fel a figyelmet a probléma fontosságára. Ennek részeként november 17-én este hat órától a pécsi tv-torony is lila színben pompázik majd – tudatta a megyeszékhely önkormányzata.

Nem akármilyen koncertekre készülhetünk december 22–30. között a Winterfesten: jön az Omega, a Csík zenekar Presser Gáborral, érkeznek hiphop hírességek, horvát és délvidéki popbandák, és ezúttal is lesz előszilveszteri Neoton parti.
 

Egyre nagyobb a kereslet a házitojásokra, ugyanis rohamléptekben drágul a tojás, napok alatt kétszeresére növekedett az ára a boltokban, de karácsonyig előfordulhat még egy drágulási hullám. Jelenleg 40-60 forintért tudjuk megvenni darabját 20-30 helyett, azonban nem tudni, hogy mikorra várható az árcsökkenés.

A hatvan évnél idősebbeknek, a kétévesnél fiatalabb gyermekeknek, a krónikus betegségben szenvedőknek és a várandós nőknek különösen ajánlott az influenza elleni védőoltás. Szlávik János infektológus főorvos szerint azonban nem csak nekik érdemes az oltást beadatni.

Elvégezte a vízkár-elhárítási művek szokásos éves felülvizsgálatát a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. A már-már tradicionális vízépítő mérnöki feladat szeptemberben a helyszíni bejárásokkal indult, majd az október végi bizottsági felülvizsgálattal zárult, írta a Baranya Megyei Hírportál.

Az úgynevezett „ állat asszisztált” pedagógia eddig leggyakrabban terápiás kutyákkal dolgozott, most azonban újdonságként megjelent a nyúl. A Kaposvári Egyetem is egy kutatása során nyulakat visz terápiás céllal több általános iskolába. A kísérlet több hónapon át tart. Ez idő alatt a gyerekek megtanulhatják a felelős állattartást, az egymáshoz való pozitív kapcsolódást.

Aláírta a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezetése pénteken délelőtt azt a szerződést, melynek értelmében a cég megkezdheti a pécsi orvoskar új épületének tervezését, majd felépítését az egyetem Szigeti úti telephelyén. A beruházás mintegy 10,5 milliárd forintba kerül, de a szerződés opciós tételként tartalmazza a meglévő elméleti tömb részleges felújítását is. A forrást az egyetem a Modern Városok Programból biztosítja.
 

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselő Testületének 2017. november 16- i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!