Közeli helyeken

Jó minőségű, de közepes vagy annál kisebb mennyiségű szőlőre számítanak a szekszárdi borvidéken, ahol a szüret felénél tartanak a termelők.

 

Ahogy arról a rendőrség már korábban beszámolt, 2020. szeptember 5-én éjszaka keveredett szóváltásba egymással két férfi Kaposváron, a Petőfi utcában.

Mintegy száz köbméter szemét gyulladt ki egy kétezer négyzetméteres, nyílt hulladékválogató csarnokban Marcali külterületén, péntek hajnalban.

 

A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott interjúban Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.

Szeptember 28-tól őszi menetrenddel közlekednek a balatoni hajók. A járványügyi helyzet alakulása, illetve a hatályban lévő kormányrendelet alapján a BAHART személyhajóin és kompjain is kiegészítő utazási feltételek kerültek bevezetésre.

Szeptember végén sem állnak meg a NAV baranyai munkatársai: Pécsen és Mohácson is komoly ellenőrzések várhatóak.

Garázdaság miatt indítottak eljárást a nagyatádi rendőrök egy görgetegi verekedés miatt.

Kétmillió forintot adományozott a pécsi Szolgálat az Életért Alapítvány részére az Indotek Group, amely által lehetővé vált, hogy egy, a mentődolgozók mindennapos feladatellátásához szükséges mellkas-kompressziós eszközt vásároljon az alapítvány az Országos Mentőszolgálat pécsi mentőállomása számára. A több mint ötmillió forintos eszköz megvásárlásához szükséges összeg másik részét, több mint kétmillió forintot a budapesti Országos Mentőszolgálat Alapítvány biztosította. Az ingatlanpiaci társaság felelős nagyvállalatként elhivatott az iránt, hogy országszerte segítse azokat a közösségeket és alapítványokat, amelyek életeket mentenek vagy jobbá teszik azokat. 

 

forrás:bama.hu

A hagyományokhoz hűen idén is részt vesz az Erdők Hete országos rendezvénysorozatban a Mecsekerdő Zrt. Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett Erdők Hete rendezvénysorozat 1996-ban indult útjára, azóta minden ősszel országszerte helyi programokkal hívják az erdőt szerető embereket a természetbe.

forrás: bama.hu

A Pécsi Tudományegyetemen (PTE) megnyílt a Virológiai Nemzeti Laboratórium és a Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium.

Etikai kódex készült a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal köztisztviselői számára, a Projektiroda pedig bővítheti tevékenységi körét a Somogy Megyei Közgyűlés pénteki döntése értelmében.

forrás:kaposvármost.hu

Több mint tízmilliárd forint ékezett az elmúlt években a Kaposvár környéki falvakba a Széchenyi 2020 programban. A forrásokról és a felhasználásról Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője tájékoztatta a médiát pénteken Kaposszerdahelyen – számolt be a kaposvarmost.hu.

A hosszú, eseménytelen hetek után ezen a hétvégén két rendezvény is várja a Péterhidán élőket. Családi nap lesz az önkormányzat szervezésében, és halsütéssel párosított lövészverseny civil kezdeményezésre.
 

Szeptember 23-tól látogatható a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park legújabb bemutatóhelye, a Kis-Balaton Látogatóközpont a Keszthelyhez tartozó Fenékpusztán, olvasható a park honlapján.

Csütörtök délután birtokba vehették a kaposváriak a felújított Színház parkot. A teátrum kibővítését követően több mint 200 millió forintot fordított a város a csaknem 90 éves közterületre.

forrás:agrarszektor.hu

Megyeszerte megkezdődött az almaszüret. Somogyban mintegy háromszáz hektáron foglalkoznak a gyümölcs termesztésével, legtöbben Nagybajom és Kutas térségében.

forrás:zoldegyetem.pte.hu

Online konferenciát tartottak a Pécsi Tudományegyetem szervezésében. A klímavédelem témájú eseményen mintegy harminc országból vettek részt – olvasható a bama.hu-n. A Nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott V4GU projektet a PTE a Zöld Egyetem program támogatása érdekében dolgozta ki.

Kaposvár mellett Szombathelyen, Zalaegerszegen, Veszprémben, Szekszárdon, Pécsett, Békéscsabán és Egerben is növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a szennyvíz vizsgálatakor - olvasható a Nemzeti Népegészségügyi központ 38. heti jelentésében.

A Szent István Egyetem Kaposvári Campusán szerda délelőtt online gazdaságfejlesztési konferenciát rendezett a régiós összefogás az innováció jegyében – olvasható a kaposvarmost.hu-n..

A bama.hu olvasói közül is többeknek feltűnt, hogy nem világít a pécsi tv-torony. Azt tudakolták, hogy felújítás miatt van-e „adásszünet”, vagy „mostantól ezzel a látvánnyal kell beérnünk?”
 

Oldalak

További hírek