Közeli helyeken

Az egészségügyi karantén idejére alapesetben a munkavállalót nem illeti meg díjazás, mert ez nem minősül fizetett távollétnek - mondta Viszló László munkajogász. A munkajogi szakértő hozzátette: ugyanakkor ez egy vis maior helyzet, hiszen a munkavállaló önhibáján kívül nem tud munkába állni.

Jelentős mennyiségű kábítószert és ahhoz szükséges alapanyagot foglaltak le, több tucatnyi gyanúsítottat hallgattak ki, valamint több száz gépkocsit és embert ellenőriztek a rendőrök Zala, Vas, Veszprém és Somogy megyében egy összehangolt kábítószer-ellenes akció során - közölte a rendőrség.

Bár egyes tartós élelmiszerek iránt megnőtt a kereslet, nem kell áruhiányra számítani, és indokolatlan a lakossági felhalmozás - hívja fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség közleményében.

A Somogy megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2020. február 25-én éjszaka Berzence térségében tizenhat illegális migránst tartóztattak fel.
 

A hétvégén sokan tartózkodtak Észak-Olaszországban a hagyományos velencei karnevál miatt, valamint többen síelni is voltak a koronavírussal érintett területen, köztük iskolások is. Ezért közleményt adott ki kedden a Kaposvári Tankerületi Központ a helyzettel kapcsolatos megelőző intézményi feladatokról.

Jó hírünk van a nyugalomra, relaxációra és kitűnő zenére vágyó kisgyermekes pécsi családoknak: február 28-án 16 órakor rendezik meg a következő Akváriumi Keringőt.

Pécs sosem volt a biciklis közlekedés fellegvára: amellett, hogy kevés a kerékpárút, a város domborzata sem túl kedvező. 2021-re viszont egy teljes úthálózat létesülhet az önkormányzati fejlesztéseknek köszönhetően. A város három uniós projekt keretében fejleszti a kerékpáros közlekedést.

A kora tavasz legszebb megnyilvánulása a Balatonnál évről évre a mandulafák virágzása. Ilyenkor még csend honol a csodálatos magyar vidéken, az amúgy is magával ragadó hangulatot teszik még szebbé a mandulavirágok.      

Kaposváron már javában folyik az a nagyszabású faültetési program, amely révén mintegy 6000 facsemete kerül a földbe. Az Agrárminisztérium által most meghirdetett országos fásítási program egyik fő célterülete is Somogy megye.
 

Rangos elismerést kapott Kassai Lajos. A kaposmérői lovasíjászt az etno-sportok világfórumán tüntették ki.
 

 2014-2020 közötti európai uniós fejlesztési időszakban jelentős kerékpárút fejlesztési projektek valósulnak meg összesen 200 milliárd forint értékben, ami 2100 kilométernyi önálló kerékpárút kiépítését, további 2100 kilométer kijelölését jelenti táblázással, felfestéssel a kisforgalmú közutakon - jelezte egy hétfői összesítő sajtótájékoztatón Schanda Tamás.

Nagy hatékonyságú és környezettudatos textil-impregnálási technológia kifejlesztésébe kezd a pécsi Rovitex Hungária Kft. egy több mint 425 millió forintos projekt keretében – tájékoztatta a vállalat az MTI-t.

A kaposvári nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást.

Felgyorsulhat a betegellátás a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Urológiai Klinikáján a nemrégiben üzembehelyezett új minden igényeket kielégítő röntgenberendezésnek köszönhetően – közölte az egyetem.

A legjobb 200 egyetem közé került a Pécsi Tudományegyetem – egyedüli magyar vidéki felsőoktatási intézményként – a Times Higher Education legfrissebb nemzetközi rangsorában.

Pénteken ülésezett Siófokon, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT). A tanácskozáson szó volt a területrendezési elképzelésekről, a térség klímastratégiájáról, és a biciklikörút tovább fejlesztéséről.
 

Ünnepséget szervezett az ápolók napja alkalmából a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara. A szervezetnél azt mondják: a szakdolgozók megbecsülése minden téren nagyon fontos.
 

A Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén egyhangúlag elfogadták a Balaton Kiemelt Térségi Klímastratégiáját. Molnár Gábor, a BFT munkaszervezetének igazgatója ismertette: ennek célja, hogy a Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiára és a megyei klímastratégiákra épülve összegezze és meghatározza azokat az intézkedéseket, amelyek elősegítik a balatoni térség aktív szerepvállalását a klímaváltozás csökkentése, illetve az ahhoz való alkalmazkodás területén.

A következő hetekben megkezdik az egyeztetéseket a 44 Balaton-parti településsel külön-külön az új vízparti tervekről - mondta Füleki Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára pénteken Siófokon, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT)  ülésén.
 

Szerdán este a szervezők hivatalosan is meghirdették a május 16-án, Pécs belvárosában rendezendő Pécs Pride felvonulást.

Oldalak

További hírek