Közeli helyeken

Megrendezték vasárnap a Miss Balaton szépségversenyt. Balogh Eleni, a verseny legutóbbi, 2019-es győztese három éven át viselte a Miss Balaton címet, hisz az elmúlt két évben, a koronavírus járvány miatt nem volt királynőválasztás a tónál.

 

Megkezdődött a KaposFest. Tizenharmadik alkalommal rendezik meg az ország egyik legjelentősebb kamarazenei ünnepét. A szombati nyitóhangversenyen fellépőket teltház fogadta a Szivárvány Kultúrpalotában, ahol többek között Baráti Kristóf, Várdai István, Kristóf Réka, Liisa Randalu és Ivan Karizna adott koncertet.

Az aktív szabadidő eltöltés mellett a láblógatós, szunyókálós programok is menők. A napokban egy egészen elképesztő kezdeményezés indult a Facebook-on, aludjuk körbe a Balatont.  Jövőre nemcsak két keréken vagy két lábon lehet a Balatonnál egy-egy kört tenni, hanem párnával és hálózsákkal is lehet kört alkotni.

 

1872. augusztus 14-én adták át a forgalomnak a duna-drávai vasútvonal Zákány és Dombóvár közti, Kaposváron is átvezető szakaszát. A 150 éves évforduló tiszteletére 2022. augusztus 13-án emlékvonat haladt át a somogyi megyeszékhelyen.

Augusztus 27-én un. Denevér estet tart a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Abaligeten. A programon szakavatott denevérkutató mutatja be a denevérek különleges és titkokkal körüllengett világát.
 

Több település már hetekkel ezelőtt jelezte, hogy a takarékosság jegyében nem rendeznek augusztus 20-án tűzijátékot, ezzel szemben a Balatonnál már 19-én csodálhatunk ilyet partról, vízről egyaránt.
 

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain - közölte MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel. A hétnapos jegy kezdőnapja augusztus 16. és augusztus 20. között tetszőlegesen választható. Kényelmesen el lehet jutni ezzel a jeggyel az augusztus 18-21-én Zamárdiban tartandó fesztiválra és onnan vissza a szállásra, mert nemcsak a nappali járatokra, hanem az éjszakai buszokra és az óránként közlekedő Bagolyvonatokra is érvényes.

 

Ahogy arról korábban a Kaposvár Most is beszámolt, felújítják a Deseda arborétum felé vezető faszerkezetű hidat.  A felújítási munkálatok miatt szükséges volt a híd lezárása, most pedig szintén a munkálatok miatt a lezárás meghosszabbítása.

 

– Az eddigi adatok alapján azt mondhatom: jó esély van rá, hogy sikeres nyarat zárjunk. Májusig nem csak elértük a 3 évvel ezelőtti számokat, de több hónapban meg is haladtuk azokat, nyilatkozta a pecsma.hu szerkesztőségének Kincses Márk, Pécs Város Önkormányzatának turizmusfejlesztési osztályának vezetője.

Idén is megszervezte vitorlás tematikájú honvédelmi táborát a Magyar Honvédség (MH) 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 31. Draganits Ferenc Területvédelmi Zászlóalj Balatonakarattyán, a MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központjában nemrég – közölte Halgató István zászlós az említett ezred képviseletében.

A Miss Balaton 12 fős finalista gárdája együttesen látogatott el a Siófoki Állatvédő Alapítvány telephelyére, hogy együtt segítsenek az árva kutyusokon – közölte a Miss Balaton sajtóirodája. A verseny szervezői idén másfél millió forinttal támogatták a Siófoki Állatvédő Alapítványt, a támogatást a 12 döntős lány és a legutóbbi győztes Balogh Eleni adta át a menhely munkatársainak.

Tizenkét méter mély, kiszáradt kútba esett egy macska Barcson, a Somogyi Béla utcában szerda reggel. A város hivatásos tűzoltóinak mentőkötél és vödör segítségével sikerült az állatot épségben kimenteni. A házi kedvencnek az ijedtségen kívül más baja nem esett.

Új gyártócsarnokot épített Komlón, és gépfejlesztést hajtott végre egymilliárd forintos fejlesztése keretében a bádogos és acélipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó, magyar családi tulajdonban lévő mindszentgodisai Caadex Kft. - tájékoztatta a vállalat az MTI-t.

Országos átlagban tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán. Sajnos már megyénkben is.

Mintegy félezer civil és hagyományőrző látogató részvételével megelevenedett a X. század egy napra augusztus hatodikán a Kassai-völgyben, Kassai Lajos lovasíjász somogyi birtokán.

Sikeresen bírálták el a pécsi önkormányzat és az önkormányzati cégek Európai uniós pályázatát: komoly víziközműrekonstrukció indulhat a városban – közölte a városvezetés. Mint írják, a pályázati siker azokat a véleményeket igazolja, amelyek szerint hiba lett volna tetemes hitelből belevágni korábban a hálózat felújításába.

Több vidéki településen, köztük az ország nagy tavainál is lesz szúnyoggyérítés a héten – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Közleményükben kiemelték: az előző hét esőzései után elsősorban biológiai módszerrel folytatódik a gyérítési program.

A hagyományokhoz híven idén is meglepetésjegyekkel kedveskedett a Magyar Tenger Produkció a fonyódi mentőállomás dolgozóinak. Így a mentősök is kivehetik részüket az idei Rock Balaton élményéből – írja a sonline.hu.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) több városban összesen négyezer hallgatónak tud kollégiumi férőhelyet biztosítani, az emelkedő rezsiárak mellett sem kell azonban a férőhelyek drágulására számítani – olvasható az ATV honlapján.

Csaknem negyven tő kannabiszból álló, öntözőrendszerrel ellátott drogültetvényt számoltak fel, majd fogták el a feltételezett termesztőt a rendőrök Pécsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Oldalak

További hírek