Közeli helyeken

41. alkalommal rendezték meg az ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvényét, a Boglári Szüreti Fesztivált. A Boglári Napok 2 színpadon rengeteg fellépővel, BB Aréna bulisátorral, BB bor- és pezsgőudvarral, a Balatonboglári Borvidék boraival, kézműves és kirakodóvásárral, szüreti felvonulással és vidámparkkal várta a látogatókat.

Négy hektáron égett a csemetés Rinyabesenyő és Lad között péntek délután - írja a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzesethez a barcsi, a kaposvári, a nagyatádi és a szigetvári hivatásos, valamint a kadarkúti önkormányzati tűzoltókat riasztották. Így is egy napig tartottak a munkálatok.

Az Alma együttes a következő fellépője a Nagyon Balaton rendezvénysorozat kompkoncertjeinek, az esemény augusztus 25-én lesz a Balaton vizén, Tihany és Szántód között. A felújított Kossuth komp délelőtt tíz órakor fut ki a tihanyi révből a gyermekek körében népszerű zenekarral és közönségével a fedélzetén.

Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe alkalmából már szombattól – augusztus 19-étől – szeptember közepéig a JPM Csontváry Múzeumban tekinthető meg egy magángyűjtő jóvoltából a Szent Korona, a jogar és az országalma másolata.

 

Plusz vonatokat állít forgalomba a MÁV augusztus 20-án. Az utasforgalmi igényekhez igazodva az InterCityk több kocsival közlekednek majd, illetve a tűzijáték után plusz vonatokat indítanak a déli part több településére is, többek között Fonyódra és Keszthelyre.

Hétvégén rendezik az ország egyik legnagyobb gyermekfesztiválját Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben. A Szamárfül Családi Fesztiválon nyílik meg a Magyarországon egyedülállónak számító és a legnagyobb játékparkot felvonultató játéktörténeti kiállítás.
 

A Balaton Kör a We Love Balatonnal összefogva harmadik éve hirdeti meg az év strandétele díjat. Az elismerést 2017-ben a füstölt pontyból készült Pulled Ponty (Húzott Ponty) fantázianevű bagel szendvics nyerte.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetése a héten köszönetet mondott és elismerést adott át azon önkéntes és önkormányzati tűzoltók részére, akik megfeszített munkával számolták fel a nyár legpusztítóbb vihara által okozott károkat.
A július 10-i vihart követően összesen 746 jelzés érkezett a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányító központjába, amelyből 432 beavatkozást a Siófokra, Balatonvilágosra és Karádra vezényelt tíz hivatásos tűzoltó-parancsnokság, három önkormányzati tűzoltóság, tizenegy önkéntes tűzoltó egyesület egységei hajtottak végre, a társszervekkel szorosan együttműködve.

 

Az egyik legnagyobb magyar festőművészre, Vaszary Jánosra emlékeztek Kaposváron. Az alkotó születésének 150. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás kedden nyílt az Együd Árpád Kulturális Központ Vaszary Képtárában. 

Ezen a héten a Duna mentén, illetve a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékén végez szúnyogirtást a katasztrófavédelem. Ha az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten mintegy 95 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen. 

Hat helyszínt, köztük Mohácsot is érinti az Itt élned, halnod kell című történelmi rockmusical országos turnéja, amely augusztus 19. és október 14. között zajlik. A történelmi játékot tavaly nyáron mutatták be a budapesti Hősök terén, melyet követően nagy közönségigény mutatkozott arra, hogy a darabot az ország más pontjain is élőben lehessen megtekinteni. 

Nyárbúcsúztató hajókirándulásokat szervez a Gemenc Zrt. augusztus 20-án, amelyeken a természetkedvelők az ártéri erdő madárvilágával ismerkedhetnek meg. Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint az ünnepen három sétahajójáratot indítanak a Gemenc Duna-parti kikötőből, amelyet a gemenci erdei vasúton, a keselyűsi fogadó épülettől közelíthet meg az utazó közönség. 

A Nagyatádi Fotókör egyik tagja,  Gerlecz László felvétele a National Geographic Magyarország honlapján a "Nap képe" lett.  Az ng.hu nem első ízben választotta a nagyatádi fotós képét a nap legérdekesebb felvételének. 

A vihar következtében 13 jelzés érkezett a Somogy megyei tevékenység irányítási központba, főként leszakadt faágak miatt, de nagyobb fennakadások nem voltak a megyében. Szombat hajnalban szalagkorlátnak ütközött egy kisteherautó az M7-es autópályán, Balatonszemesnél. 

Második helyen végzett a Magyar Turisztikai Ügynökség legvirágosabb úti céloknak kiírt versenyén.  A Virágos Magyarország mozgalom keretében meghirdetett versenyben Pécs az ötvenezer lélekszámot meghaladó települések között mérettette meg magát Szolnok, Veszprém, Zalaegerszeg, Eger és Nagykanizsa mellett. 

Hatodik alkalommal rendezi meg a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed a Szamárfül Családi Fesztivált augusztus 18-20. között. Az eseményen több mint 100 program várja a gyerekeket, köztük Palya Bea és a Kolompos együttes koncertje. 

A dél-balatoni, illetve Kaposvár és Fonyód közötti vasútvonalon egész nyáron menetrend szerint közlekednek a vonatok, s ha elkészül a beruházás, a megyeszékhelyről a Balaton partra a mostani nagyjából 80 perc helyett 55 perc alatt lehet eljutni. 

Először ünnepelték meg magyar cirkuszban az Elefántok Nemzetközi Napját szombaton Zamárdiban, amelyen a tisztességes állattartás, a trénerek és állataik közti harmónia fontosságára hívta fel a figyelmet a Richter Flórián Cirkusz. A társulathoz 40 éve csatlakozott indiai elefánt, Szandra festőművészeti képességeit a nézők szeme láttára mutatta be. 

Augusztusban tizenhat városban 28 koncerttel várja a közönséget a Filharmónia Magyarország OrgonaPont sorozata, amelynek különböző állomásait számos hangszerpárosítás és az orgona-énekhang együttese teszi különlegessé. A koncertsorozat augusztus 22-én ér el a balatonlellei Római Katolikus Plébániatemplomba. 

A Magyarok kenyere programban már több mint 500 tonna búza gyűlt össze az ország valamennyi megyéjéből és a határon túlról - jelentette be Korinek László, a program elindítója a Veszprém megyei Nemeshanyban, ahol összeöntötték az ünnepi kenyérhez a felajánlott gabonát. 

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2017. augusztus 14.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!