Közeli helyeken

Az intézményt jelenleg is igazgató Fülöp Pétert bízta meg további öt évre a kaposvári Csiky Gergely Színház vezetésével a somogyi megyeszékhely közgyűlése. A posztra egyedüliként pályázó szakember 2023. augusztus 31-ig láthatja el a teátrum igazgatói feladatait.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen hívta fel a figyelmet a nyári szünet veszélyeire. A nyári szünet beköszöntével a baleset- és bűnmegelőzési szakemberek minden évben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekekben és a szülőkben is tudatosítsák, hogy a vakáció a színes programok és a tartalmas élmények mellett veszélyekkel is járhat. Ennek érdekében tartottak 2018. június 15-én a rendőrök és a katasztrófavédők prevenciós előadást a kaposvári fürdőben, tájékoztatott a Somogy megyei hírportál.

Az elmúlt hetekben nagyon sok bosszúságot okoztak a lépten-nyomon felbukkanó rovarrajok. Nem elég hogy összepöttyözik a ruhákat, rendkívül kellemetlen ahogy zizegnek-mozognak a bőrünkön, a biciklizést pedig szinte lehetetlenné teszik szemüveg hiányában, vagyis disz-komfortossá teszik a szabadban tartózkodást.

Közlekedésrendészeti ellenőrzésekre lehet számítani az M7-es autópálya Somogyi szakaszán, a hétvégén, balesetmegelőzési céllal, olvasható a somogyi megye portálon.
 

A 89. Ünnepi Könyvhét keretén belül adták át a Szép Magyar Könyv 2017 verseny díjait a napokban Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése által meghirdetett versenyen a Művészeti könyvek és albumok kategóriában oklevéllel ismerték el a Zsolnay aranykora – Gyugyi László gyűjteménye száz új tárggyal című kötetet, amit Gyugyi László, Csenkey Éva és Hárs Éva jegyez, a könyv tervezője Murányi Zsuzsa grafikusművész.

Szombattól gyorsabban járnak a vonatok, a napokban ugyanis befejeződött a dél-balatoni vasútvonal felújítása, írta a kapos.hu.
A Balaton déli partján futó vonal nyáron a második legforgalmasabb az országban, ennek ellenére évtizedekig nem történt jelentős pályakorszerűsítés. A 2010-ben kezdett felújítások révén több mint 200 kilométeren újították fel a vasúti infrastruktúrát nettó 224 milliárd forint hazai és uniós forrásból.

Nagybajomban a kilencvenes években volt olyan nyár is, hogy 29 fészekben költöttek a gólyák. Nem csoda, hogy a helység 1996-tól a gólyavédő város címet hordozza. Azóta azonban a gólya-populáció vészesen csökken, 2005-re a gólyák életterének eltűnésével huszonöt pár tűnt el Nagybajom életéből.

Június 16-tól, vagyis holnaptól két és fél hónapon át nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok a balatoni utasforgalom színvonalasabb kiszolgálása érdekében.

600 millió forintos fejlesztést hajt végre a Desedán a kaposvári önkormányzat annak érdekében, hogy még több turista válassza úticélul az eredetileg víztározónak épült tavat – írta meg az sonline.hu.

Idén mintegy 12 ezer négyzetméternyi vetített felületet keltenek életre a fényfestő csapatok június 28. és július 1. között a Zsolnay Fényfesztiválon.

Villám csapott a Kaposfői Általános Iskolába szerda délelőtt – írta meg a Katasztrófavédelem.

Két elektromos buszt rendelt meg a pécsi önkormányzat az IKARUS Egyedi Kft.-től. Az első ilyen buszok az idei év első felében érkezhettek volna, ám egy nem várt körülmény miatt elhúzódhat a leszállításuk – írta meg a bama.hu.

Az ország különböző pontjairól ötven település színvonalas vendéglátásával ünnepelte hétvégén Siófok a várossá válásának 50. évfordulóját.

Varga Péter, a Kozármislenyi Rotary Klub titkára kezdeményezte és koordinálta a Mohácsi Kórház gyermekosztálya sószobájának bővítését, ahol az elmúlt hétvégétől gyógyulhatnak a légúti betegségben szenvedő gyermekek – írta meg a bama.hu.

Egy férfi tett bejelentést a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, mert egy mezőgazdasági kisgépek javításával foglalkozó vállalkozás pécsi boltja elől valaki ellopott egy csónakmotort.

A tervek szerint június 30-án kerül sor a 36. Lidl Balaton-átúszásra, amelyen hagyományosan Révfülöpről indulnak a résztvevők és a balatonboglári Platán strandra érkeznek meg.

Óriási termálvízkincs rejtőzik Somogy alatt, most egy újabb településen élnek a természet adta lehetőséggel. Táskán termálvízre alapozott kertészetet hoznak létre pályázati forrásból – írta meg a sonline.hu.

Jövőre lesz Perényi Imre nádor, a siklósi vár reneszánsz építtetője halálának 500. évfordulója, így 2019-ben Perényi 500 – siklósi reneszánsz – címmel tematikus programsorozatot terveznek a városban – írta meg a bama.hu.

A Dunántúli Napló legeutóbbi körkérdésére válaszolók többsége, 40 százaléka úgy válaszolt, hogy nem jár Baranyában napfürdőzni. A kérdésre a válaszadók csupán 28 százaléka felelte azt, hogy megyei épített fürdőkbe jár pihenni, így például a Hullámfürdőbe, Siklósra vagy az orfűi akvaparkba.

Az operairodalom egyik legismertebb zeneszerzőjének, Wágnernek a műveiből kapunk ingyenes estet június 13-án a  pécsi Kodály Központban, írja a Baranya megyei hírportál.

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2018. június 4.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!