Közeli helyeken

40 különleges ételt kellett végig kóstolnia a Balatoni Kör szakmai előzsűrijének, hogy kiválassza azt a tíz döntős nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe. Döntő július 30. Eredményhirdetés július 31.

Július végéig még kitart az idei levendulaszüret Kőröshegyen, de országszerte találkozni lilán hömpölygő, illatozó levendulaföldekkel.

Napokon belül indul Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja. Július 30-án kezdetét veszi a 17. Ördögkatlan Fesztivál, melyen egészen augusztus 3-ig változatos programok várják az érkezőket, mentés másként jelszóval. Vagyis múlt mentés, hagyomány újrateremtéssel. Az Ördögkatlan Fesztivál 66 színházi előadást, 119 zenei programot, 36 családi és 33 irodalmi programot, valamint 48 workshopot és 26 kiállítást kínál ebben az évben.

 

Rangos nemzetközi desing díjakat nyertek a BAHART új hajói. Erről a szervezet számolt be honlapján.

A hektáronkénti hozamok és a terület alapján idén összesen közel 5 millió tonnás csak a búzatermés, ami bőven fedezi a 3 millió tonna körüli éves hazai felhasználást. A legmagasabb átlagot hozók között szerepelnek a baranyai gazdálkodók.

Elgázolt egy kerékpárost, majd házfalnak ütközött egy személyautó szerda délelőtt Nagyatádon, a Széchenyi térnél, a Hunyadi utca és a Kiszely László utca kereszteződésében. Az eseményről a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság számolt be.

 

Immár második éve több mint 90 ezren jutottak be a megújult, versenyképes magyar felsőoktatásba! - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán este, a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után az MTI-vel.

 

Ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre a kormány azok számára, akik még nem regisztráltak a Gondosórára, és az internet helyett inkább telefonon intéznék a regisztrációt - közölte a miniszterelnök főtanácsadója a Facebookon.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt. A mérések szerint július 11-étől hat napon át minden nap megdőlt az országos melegrekord: ebből hármat a Bács-Kiskun vármegyei Kelebia, hármat a Hajdú-Bihar vármegyei Körösszakál tudhat a magáénak – írja az MTI.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai július 22-én öt esetben hét személyt mentettek ki a tóból.

Pontosan egy hónap múlva, augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a MOL Nagyon Balaton programsorozat legfontosabb eseménye, a 12. STRAND Fesztivál. A szervező Weekend Event számos új helyszínt és meglepetést tartogatott az utolsó hetekre, amelyekről csak most adnak hírt: 25 helyszínen közel 200 program várja a fesztiválozókat Zamárdiban a víz partján.

 

A ponthatárok kihirdetése után T.Danny-vel bulizhattok Pécsett. 

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás, mert az az újszülöttet is védi - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) hétfőn a honlapján. 

Három tűzesethez és húsz műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvége során. Legtöbbször közúti balesetnél kellett beavatkozniuk az egységeknek.

A napenergia is lehet még zöldebb: benzinmotoros fűnyírók helyett bárányok nyírják a füvet az E.ON toponári naperőművének területén. Az öko-fűnyírás bevezetése költségcsökkenést is jelent, de sokkal többet nyom a latban a fenntarthatóság. A kaposvári városrészbe telepített bárányok közreműködésével ugyanis a napelemek által termelt megújuló energia még tisztábbá tehető. 

Az EgészségAblak applikáció fejlesztésének célja, hogy a betegek könnyebben bejuthassanak az orvoshoz - jelentette ki a Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szombaton Balatonalmádiban, az Egészségpart szűrőpontja előtt.

Összehangolt katasztrófavédelmi gyakorlat zajlik hétfőtől Pécsen, a Tettye térnél nyíló karsztaknánál. A vármegyei katasztrófavédelem és a vízszolgáltató TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. munkatársai föld alatt rekedt személy kimentését gyakorolják alpin technikával, 36 méter mélyről – olvasható a Pécsi Újság honlapján.

Pénteken Kapolcson megnyitotta kapuit a 33. Művészetek Völgye Fesztivál, amely egészen július 28-ig koncertekkel, színházi és irodalmi előadásokkal, sok-sok tánccal, alkotó- és rengeteg gyerekprogrammal tölti meg Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd udvarait – írja a veol.hu

Hányás-hasmenés veszélyre figyelmeztetik az Abaligeti-tóban fürdőzőket. A népegészségügyi hatóság szakemberei egyelőre nem ajánlják itt a fürdést, mert romlott a víz minősége az előző mintavételhez képest.

Vasárnap lesz a 42. Lidl Balaton-átúszás, olvasható a Balaton-átúszás hivatalos Facebook-oldalán. A kedvezőtlen időjárás körülményekre hivatkozva korábban elhalasztották a szombatra tervezett Balaton-átúszást. A végleges időpont péntek délben született meg.

Oldalak

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!