Közeli helyeken

A világhírű dirigens, Gilbert Varga vezényli a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) orosz estjét április 6-án a pécsi Kodály Központban, amelyen Csajkovszkij ötödik szimfóniája mellett műsorra tűzik Szergej Rahmanyinov és Anatolij Ljadov egy-egy művét is. 

Somogyban született az egyik legrosszabb eredmény az országos fittségi méréseken az iskolákban. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) nemrég rendhagyó módon mutatta be a NETFIT® legutóbbi tanévi országos méréseinek eredményeit. 

Sokan már az első pillanatban felkeresték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük. 

A Kaposvári Egyetem harmad éves pénzügy és számvitel szakos hallgatói a vállalkozások indításához adnak ötleteket a gazdasági karon. A jövőben azonban egy forradalmian új oktatási módszerrel gazdagodhatnak az itt tanulók. A startup személetmódot is becsempészik a kurzusokba.

Több mint 10 ezer négyzetméternyi vetített felületet keltenek életre Pécs belvárosában a 2. Zsolnay Fényfesztivál fényfestő csapatai június 30. és július 2. között.  Pécs tavaly kísérleti jelleggel indította el a fényfesztivált, az ötvenezres közönség pedig igazolta, hogy érdemes folytatni a kezdeményezést. 

Második alkalommal szervezett Dunántúli Mandulafa Konferenciát a Kaposvári Egyetem- írja a kapos.hu . Ezúttal is mintegy 100 ifjú tehetség mutatta be tudományos kutatásait. Az általános és középiskolás diákok most még csak szóban ismertették eredményeiket, ám a szervezők azt szeretnék, ha hamarosan kötetbe gyűjtenék az előadásokat. 

A Nagyatádi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, az elkövetéstől számított három napon belül bíróság elé állított egy harminckilenc éves férfit, aki betört az inkei dohányboltba. A vádlott március 13-án az esti órákban egy féltéglával bedobta az inkei dohánybolt bejárati ajtajának üvegét és ellopott összesen 6.900 forint értékű dohányárut. 

Egy éves kortól adható a kullancs elleni védőoltás. A rendelőkben egyre többen keresik az oltóanyagot, amelynek darabja hétezer forintba kerül. Hiába volt fagyos a tél, a talajban a kullancsok átvészelték a hideg időt-írja a kapos.hu. A magyar Kullancsszövetség kutatásai szerint minden második kullancs fertőzött. 

A 21. század kihívásai és az azoknak való megfelelés – köztük a negyedik ipari forradalom és a digitalizáció – teljesen át fogja alakítani a tudományok, az ipar és az alkalmazott tudományok szerepét. 

 

 

A késdobálást és fejszehajítást sportszerűen is lehet űzni, ennek ékes bizonyítéka a Rigac-kupa, amelyet idén már harmadszor rendeznek meg Alsómocsoládon, Európa-bajnokságként.
 

A hétvégén átfogó közlekedésbiztonsági ellenőrzést szervezett a rendőrség, a március 17-től 19-ig tartó akció során kiemelt figyelem irányult a passzív biztonsági eszközök, azon belül is különösen a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

A közönséget a kulisszák mögé kalauzoló új kamarakoncert-sorozatot indít a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) - közölte az együttes az MTI-vel annak kapcsán, hogy az első alkalmat március 30-án tartják a pécsi Kodály Központban.  

A szerzetesek étkezési kultúráját bemutató kiállítások láthatók a tihanyi apátságban. A két gasztronómiai tárlat az apátság pincéjében kialakított látogatótérben várja az érdeklődőket november közepéig - mondta az MTI-nek Barkó Ágoston bencés szerzetes, a Tihanyi Bencés Apátság gyűjteményének gondozója. 

Húsvét előtt hagyományosan megnő a bárány iránti kereslet: a somogyi birkahús külföldön népszerűbb, mint idehaza: az olasz, osztrák, svájci, sőt még a japán piacra is eljut a megyénkben nevelt jószág húsa. Hóbár János, a hetesi vágóhíd operatív igazgatója elmondta: tárgyalnak Szerbiával és Horvátországgal is az exportlehetőségekről. 

Örömteli fejlemény, hogy a tengerentúlra is eljutott az idei busójárás híre. Nem kisebb nívójú lap, mint az amerikai The New York Times internetes oldala közölt cikket a mohácsi télűző fesztiválról, amit többek között a varázslatos, a családbarát és a túlvilági jelzőkkel jellemzett az olvasóknak-írja a bama.hu.  

Hatalmas sikert aratott Szigetváron a Városi Könyvtár és a Várbaráti Kör közös bemutatója, melyen a közönség a Mecseki láthatatlanok című dokumentumfilmet ismerhette meg, a megyében elsőként.

 

Bogdán László, a kis baranyai falu, Cserdi polgármestere mint nagykövet, Szemerkényi Réka és Kumin Ferenc New York-i főkonzul meghívására Amerikába utazott, ahol több mint egy tucat városban vesz részt fórumokon, 20-án pedig az ENSZ-ben is felszólal.

Akkora pofont kapott Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója március 13-án társulata egyik színművészétől, Götz Attilától, hogy a direktor kiköpte egyik metszőfogát, a színésznek pedig ízületi sérülések miatt be kellett gipszelni a jobb kézfejét. 

Tiltott adatszerzés bűntette miatt 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélt a Pécsi Járásbíróság egy rendőrt, aki nevelt gyermekének táskájába tett egy kép- és hangfelvétel rögzítésére alkalmas tollat, hogy kihallgassa az édesapjával és a nagyszüleivel folytatott beszélgetéseit - közölte a Pécsi Törvényszék. 

A kisszerszámos halászattal ismerteti meg az érdeklődőket a Rippl-Rónai Múzeum legújabb időszaki kiállítása, amely március 22-én nyílik a kaposvári Fekete István Látogatóközpontban. 

Oldalak

További hírek

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselő Testületének 2017. március 16-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!