Közeli helyeken

Egy tárolóépületben ütött ki tűz Kaposvár külterületén, Új-Zaranypusztán szerda délután.

Az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak orvoshoz. A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint január 7. és 13. között 19 300 ember betegedett meg.

 Szombaton tartják a központi felvételi vizsgákat a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokba és a 9. évfolyamra jelentkezők számára. Az írásbeli vizsga országszerte 2019. január 19-én, délelőtt 10 órakor kezdődik – mindenhol ugyanazokat a tesztlapokat kapják meg a diákok.

Január első hétvégéjén zajlott a nemzetközi vörös kánya számlálás. Ezen esemény alkalmával egy időben számolják a szakemberek a kányákat Európa szerte.

Még nincs influenzajárvány Somogyban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Még most sem késő oltatni.
 

Jól halad Kaposvár vaddisznógyérítési programja. A zöldövezeti részeken eddig hat vadat lőttek ki. A szakemberek minden bejelentést kivizsgálnak. Vagyis eredményes a vaddisznók kilövése Kaposvár kertvárosi, illetve város széli részeiben, írta a kapos.hu.

A patcai Katica Tanyán nemcsak beszélnek a fenntarthatóságról, a megvalósítás is zajlik. A környezet- és a természetvédelem fontosságára nem lehet elég korán felhívni a figyelmet. A leginkább a kisgyermekeknek időtöltést biztosító patcai Katica Tanya működésében is az öko szemléletet részesíti előnyben.
 

Megkezdődött a GYOD kérelmek elbírálása. A jogosultság megállapítása a járási hivatal hatásköre.
 

Vezető karmesterként első alkalommal dirigálja Gilbert Varga a Pannon Filharmonikusokat január 25-én a Müpában a Könnyed elegancia című koncerten. 

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy helyi férfi ellen, aki ismerősét károsította meg.

A doni katasztrófa 76. évfordulójára emlékeztek vasárnap Kaposváron a Hősök temploma előtt a Mindszenty téren.

Úszás közben a tó jege alá szorult és életét vesztette egy férfi Bárdudvarnokon vasárnap, a holttestét búvárok és tűzoltók emelték ki.

Érdemes lesz ellátogatni a színházbarátoknak idén is a Pécsi Nemzeti Színházba. A debütáló nagyszínpadi darabok mellett a Pécsi Balett is a teátrumba érkezik egy izgalmas mesefeldolgozással.

A Kaposvári Rendőrkapitányság garázdaság és könnyű testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy helyi lakos ellen.

260 feljelentés, 11 bűncselekmény, két kilométernyi felszedett halászháló, több mint 5 millió forint halvédelmi bírság, 87 évnyi eltiltás – ez a 2018. év halőri mérlege számokban a Balatonnál.

Tavasszal munkába állhat a Balatonon az az új technológiával dolgozó, mobil lágyiszap-eltávolító és -víztelenítő berendezés, amelyet több mint két év alatt fejlesztett ki a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. 

Egy pécsi ház padláson találtak rá a több ezer fotográfiai üvegnegatívra, amik a két világháború közötti Pécs hétköznapjai láthatók.

A Csokonyavisonta futballcsapata is feljebb lépésre készülne a tavaszi forduló végén.

Az önkormányzati bérlakásoknál is ingyenes a kéményseprés.

Télen nem csak Barcs környéke, hanem a Dráva más szakaszai is várják a túrázókat.

Oldalak

További hírek