Közeli helyeken

Diákok segítségével hívja fel a lakosság figyelmét értékeik fokozottabb védelmére, az áldozattá válás elkerülésére a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

Több százan emlékeztek az elhunyt gyermekekre vasárnap este Kaposváron a Csillagtestvérek éjszakáján – írta a kapos.hu.

A mai napra Pécsre hirdetett útlezárásokat a szervezet legutóbbi demonstrációján Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Megjelent az ajánlattételi felhívás a mohácsi Duna-híd, valamint a csatlakozó utak tervezésére. Szekó József, Mohács polgármestere szerint mindez ékes bizonyíték arra, hogy a kormány igenis komolyan gondolja a híd megépítését – írja a Mohácsi Újság.hu.

 

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség Magyarország közútjain. Az akció egy hétig tart.

Megalakult az új képviselő-testület Barcs testvértelepülésén, Zselízben. A választások eredményeként a mandátumok felével rendelkezik a magyar párt.

Rendkívüli támogatásban részesíti a nágocsi Árvácska Anya- és Csecsemőotthont a Somogy Megyei Közgyűlés a grémium pénteki döntése értelmében.

Letették pénteken a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar (PTE-ÁOK) új oktatási és kutatási épületének alapkövét, amely a Modern városok program keretében, 10,7 milliárd forintos beruházással valósul meg.

Vádat emeltek a lányrablókkal szemben Pécsett. Személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség három férfi ellen, mert egyikük volt barátnőjét erőszakkal próbálták elvinni magukkal.

Csütörtök reggeli tűzesetek adtak munkát a kaposvári tűzoltóknak. Hajnali fél háromkor érkezett segélykérő hívás Bárdudvarnok-Olajhegyről, ahol kigyulladt egy körülbelül harminc négyzetméter alapterületű garázs.

Ismét Mikulás-sapkák kerültek a pécsi köztéri szobrok fejére Mikulás napjára virradó éjszaka.

Baleset történt csütörtök reggel Szigetvár határában, többen megsérültek – tudósított a pecsma.hu hírportál.

A Balaton Fejlesztési Tanács minden évben elismeri a Balaton régió közbiztonságának javítása érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek munkáját.

Annak a tavasszal, nyár elején végzett diáknak, akinek diákigazolványa október végén lejárt, és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, mondta el szerkesztőségünknek Poszovácz Gabriella, a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense.
 

December elsején elindult a 2019-es éves e-matricák értékesítése, de a 2018-ra váltott országos és megyei változatok 2019. január 31-ig még érvényesek - mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.

A közelmúltban Orbán Viktor miniszterelnök és Budapest főpolgármestere aláírta azt a megállapodást, amelyben Budapest hosszú távú fejlesztésére Közfejlesztési Tanács létrehozásáról döntöttek. Pécs ebben a témában már megelőzte Budapestet azzal, hogy hasonló célok megvalósítására már közel egy éve működik az Origó-Házban a Bölcsek Tanácsa, írta a Baranya megyei hírportál.
 

Jövőre a horgászengedélyek kiváltásához is szükség lesz az adóazonosító jelet igazoló okmányra - közölte szerkesztőségünkkel kedden Poszovácz Gabriella, a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense. 

Olyan gyermekgyógyászati ellátórendszer épül ki Magyarországon 2020-2021-re, amely Európa számára példa lehet - közölte az emberi erőforrások minisztere kedden a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermeksürgősségi részlegének átadásán.

Az Európai Bizottság Access City-különdíját kapta Kaposvár az akadálymentesítés iránti elkötelezettségéért, az e téren végzett munkájáért.

Ebben az évben is Pécsnek van a világ talán legnagyobb adventi koszorúja, a székesegyház, amelynek négy tornyának díszvilágítása az adventi koszorú gyertyáit formázza, <rta a pčcsi h<rportćl.
 

Oldalak

További hírek