Öt diákot foglalkoztat a barcsi könyvtár

Barcsi könyvtár, diákmunka

A barcsi könyvtár archívumát, adatbázisát frissíti, korszerűsíti az az öt diák, akik nyári munkát vállaltak az intézményben. Vértes Gábor igazgató hasznosnak ítélte az ifjak foglalkoztatását.

Nemzetgazdasági Minisztérium és Megyei Kormányhivatalok Munkaügyi Központjai „A nyári diákmunka elősegítése 2014” elnevezéssel munkaerő-piaci programot indított. A program célja a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítése. Célcsoportja a 16-25 év közötti diákok, akik nem rendelkeznek sem vállalkozói, sem egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszonnyal.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a város intézményeiben harminc diák foglalkoztatására nyílt lehetőség.

A Munkaügyi Kirendeltség felhívására a Barcsi Városi Könyvtár 5 diák nyári foglalkoztatására jelentett be igényt, ők napi 6 órában július 14-től augusztus 08-ig dolgozhatnak az intézményben.

Vértes Gábor igazgató elmondta: nagyon örül ennek a lehetőségnek, mert több hasznos, könyvtári állomány feldolgozását el tudta így indítani, amire a könyvtár meglévő állománya csak részint tudna időt fordítani. A diákok foglalkoztatásával korszerűsödik a könyvtár archívuma, adatbázisa.

Az ifjú munkások között láthattuk, hogy egy leány az 1962-től archivált, akkor még Somogyi Néplap nyomtatott példányszámaiból gyűjtötte ki a barcsi vonatkozású híreket, cikkeket, ezeket kijelölve, sajtócikk bibliográfiához készítette elő. Egy fiú a „Barcsi Körkép” helyi lap 2003-tól 2007-ig terjedő számait dolgozta fel tárgyszavas kereső programhoz. Megint más leltározta a zenei CD, hangos könyv CD-ROM szakdolgozatok állomány részeit.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!