Diákmunka a hivatalokban

Szakos Gábor

A térségből 30 diák dolgozhat a barcsi intézményekben és az önkormányzatnál az idén nyáron. A támogatott diákmunkára 16 és 25 év közötti diákok jelentkezhettek.

 

Szakos Gábor alpolgármester (képünkön) megkeresésünkre elmondta: a program egyik célja, hogy munkatapasztalatot biztosítsanak a friss végzettségű diákok számára, akik a Polgármesteri Hivatalban adminisztratív munkákban segítenek, de ezen kívül még négy helyszínen dolgoznak.

Hárman a Móricz Zsigmond Művelődési Központban, öten a könyvtárban, tíz fő pedig a Szociális Központban kapott helyet. A bölcsődében és az óvodákban kilenc diák segíti a munkát. Napi hat órában végzik a teendőket, van ahol kerítést festenek, másutt a pakolásban avagy éppen a papírmunkában segítenek.

Sokak a diploma megszerzése előtt állnak, nekik különösen jól jöhet az önéletrajzban egy kis munkatapasztalat. Az alpolgármestertől megtudtuk: vannak a programnak összeférhetetlenségi szabályai, így például a diákok nem mehettek olyan helyre dolgozni, ahol például a hozzátartozóik munkahelye van.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!