„Az új kenyér megszegése valami új kezdete”

A LOGOSZ Egyesület Mustármag zenekara

Karvalics Ottó a városi ünnepségen hangsúlyozta: „Az új kenyér megszegése valami újnak a kezdete is egyben. Megerősíti, hogy a barcsi föld mindenkinek egyformán terem. Amíg a közösség létezik és mindenkié, addig baj nem lehet.”

A Szent István szobornál a polgármester számba vette az államalapító törvényeit és párhuzamot vont a mai korral. Mint mondta, ma nem kell a lányokat az ország érdekei szerint kiházasítani és nem kötelezi a törvény a népet a tized fizetésére és templom építésére. Az 1922-es helyi rendelet történetéről is megemlékezett, amelyben újra magyar város lett Barcs. Karvalics Ottó utalt az első világháború utáni szerb megszállásra is. Úgy fogalmazott: „Ha ennyi népnek fontos volt a barcsi föld, éppen nekünk ne lenne az?” A polgármester szerint az elmúlt évek munkája is jelzi, hogy „Nekünk Barcs a fő város”. Sokan tervezik itt a jövőt.

A hazáról és Szent Istvánról szólt a vers, a dal is a LOGOSZ Egyesület Mustármag zenekarának összeállításában. A Katona Istvánné vezette zenekar a népszerű István, a király című rockopera betétdala mellett több népszerű szerzeménnyel teremtette meg az ünnep hangulatát. A megemlékezés zárásaként az önkormányzat, a járási hivatal, a politikai és civil szervezetek helyezték el virágaikat Szent István szobránál.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!