Egyre többen keresik a somogysárdi piacot

Egyre nő a termelői piac népszerűsége Somogysárdon – írja a sonline. A Start Közmunkaprogramban megtermelt zöldségeket tizenegy közmunkás gondozza reggeltől estig. 1500 négyzetméternyi fóliázott területen paprikát, paradicsomot és uborkát termelnek.

Két hektárnyi szabadföldön pedig krumplit, hagymát, almapaprikát és levendulát gondoznak. Fentős Zoltán a település polgármestere a lapnak elmondta, a friss zöldségekért még a szomszéd településekről is érkeznek vásárlók. Prioritás élvez azonban a helyi konyha, rászorultsági alapon pedig a helyi lakosságnak is adnak a leszedett termésből. Kifejtette, nem használnak vegyszereket, csepegtető öntözéssel és ásványi anyagok visszapótlásával állítják elő a primőr termékeket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!