600 millió forintos kutatás indul az élelmiszerbiztonságért a Kaposvári Egyetemen

Közel 620 millió forintból újabb kutatási programot indít az élelmiszerbiztonságért a Kaposvári Egyetem. A vissza nem térítendő uniós forrásból a kukoricát egyik leggyakrabban szennyező fumonizin mikotoxin kockázatát mérik majd fel. Elsősorban azt vizsgálják majd, hogy a hazai lakosság egészségét veszélyezteti –e ez a toxin és ha igen, akkor milyen mértékben. A projektbe a nemzetközileg elismert szakemberek mellett fiatal kutatókat, doktoranduszokat és hallgatókat is bevonnak.

Emellett az új vizsgálati módszerek bevezetéséhez és a kutatási kapacitás bővítéséhez szükséges laboratóriumi fejlesztéseket is megvalósítanak. A projektben elért eredmények hozzájárulnak az élelmiszerlánc fumonizin terheltségének felméréséhez, és az esetleges humán egészségi kockázat tudományosan megalapozott értékeléséhez. A konstrukcióban a Kaposvári Egyetem együttműködik a Kaposi Mór Oktató Kórházzal. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!