Egyre több a szociálisan éretlen gyerek a térségben

A vasárnapi Kopogtatóban hangzott el, hogy egyre több óvodás gyermek szorul fejlesztésre, egyre több a szociálisan éretlen gyermek a térségben. Az összes járási óvodába kimennek a Pedagógia Szakszolgálat munkatársai.
 

Rudán Bernadett, a Somogy Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Barcsi Tagintézményének vezetője a Dráva Hullám vendégeként elmondta, hogy sok hátrányos helyzetű gyermek él a térségben, ez teljesítményükben is meglátszik, épp ezért a korai fejlesztések és az óvodai fejlesztésben részesülők száma is nő. Azonban nem csak a hátrányos helyzetben élő családok gyermekei okoznak fejtörést a pedagógusoknak. Harapó, csípő, rugdosó, hajhúzó óvodások példái annak, hogy sok esetben a gyermek neveli a szülőt. A gyerekek a családban nem kaptak egyértelmű utalás arra, mit szabad és mit nem, mert a szülők féltek, hogy ez büntetés és korlátok közé szorítják a csemetéiket. A szociális éretlenség, a figyelem és koncentráció hiánya, a mese és közös játék hiánya egyre gyakrabban jelentkezik térségünkben.
Rudán Bernadett elmondta, hogy négy fejlesztőpedagógus járja a barcsi és a járási óvodákat, minden érintett gyermek bekerült a rendszerbe és hetente 1802 gyermekkel foglalkoznak. A műsor ismétlését kedden 18 órakor hallgathatják meg a Dráva Hullámon (102.7 MHz)

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!