Szita Károly: Nekünk kell elszenvedni a bajt, pedig nem mi okoztuk

Az orosz-ukrán háborúval összefüggő európai uniós szankciós intézkedések már fenntarthatatlanok, azok az emberek mindennapjait nehezítik meg - hangsúlyozta a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szita Károlyt, Kaposvár polgármesterét a műsorban annak kapcsán kérdezték, hogy az uniós szankciós politika megváltoztatását, a felzárkóztatási és helyreállítási alap
magyar polgárokat is megillető forrásainak elérését kérte az Európai Bizottság elnökétől. Úgy fogalmazott: "nagy a baj, azt nem mi okoztuk, mégis nekünk kell elszenvedni". Ma már világosan látszik, hogy a szankciók nem érték el a céljukat, a háborúnak nem vetettek véget, ugyanakkor mindannyian szenvedünk a súlyos következményeitől. Szita Károly hangsúlyozta: elítélik Oroszország katonai agresszióját, kiállnak Ukrajna területi épsége mellett, egyúttal arra kérte Magyarország mintegy 3200 településének polgármestereit, hogy ők is lássák el aláírásukkal az Ursula von der Leyennek írt levelet.

Fotó: Facebook

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!