Hagyományos judo bemutató új köntösben

Sportág bemutatóra hívták a Deákos diákokat a Judo szakosztály tagjai. Mint megtudtuk, legtöbbjük számára már nem volt idegen a cselgáncs, de nyolc főnek pont erre az élményre volt szüksége ahhoz, hogy komolyabban foglalkozzon ezzel a japán küzdősporttal.
 

Janecsek László vezetőedző tájékoztatott bennünket arról, hogy a múlt héten, kicsit változtatva a hagyományokon, nem óvodásoknak, hanem alsó tagozatosoknak tartottak bemutatót. Még pedig a Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskola diákjainak, akik tanórai keretek között, heti egy alkalommal ismerkednek a judoval. A rendezvényen hat osztály, 189 tagja vett részt, nekik tartott a judo edzőteremben a 20 fős judoka csoport és két rutinos versenyző Tárnoki András és Radák András három, sportág népszerűsítő bemutatót. A testnevelés órán már megismerkedett alapokhoz így társultak a rendszeresen edzésre járó osztálytársaktól és a két versenyzőtől látottak is. Mint megtudtuk, ilyenkor általában csatlakoznak a szakosztályhoz páran, ezúttal 8 fő gondolta úgy, hogy ezentúl rendszeresen fog judózni. Nekik és a többieknek is jó példa a középiskolásokon és az egyetemistákon kívül a máig aktív felnőtt korosztály is. pl. Pánovics Donát, aki a múlt héten rendezett XXIII. Hungarian Open Masters Judo Championship versenyen, Győrben, M3-as kategória 81kg-os súlycsoportjában bronzérmet szerzett. Donát ugyan Budapesten edz, de a Barcsi Judo Sportegyesület felnőtt versenyzőjeként indult a nyílt magyar bajnokságon, a nemzetközi mezőnyben. A szereplés és az eredmény egyaránt meglepetés volt a sportág képviselői számára, mert sérülés miatt hosszabb ideje nem versenyzett Pánovics Donát. Most azonban bizonyította, azon a versenyen, melyen négyszer egymás után a dobogó legfelső fokára állhatott, hogy sikerült felépülnie.
Janecsek László azt is elmondta, hogy a Deák iskola után az Arany János Általános Iskolát is megszólítják, és nem hagyják ki a sorból majd az ovisokat sem.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!