Szerszámos dobozzal is mentek iskolába a barcsi gimisek

Valódi és játék bevásárló kocsi, mosóporos doboz, kis és nagy talicska egyaránt bevált iskolatáska pótléknak hétfőn a barcsi gimiben, ahol „nehozztáskát” napot tartottak. A Dráva Hullám Kopogtató című vasárnapi műsorában beszélt a Széchényi Ferenc Gimnázium idei diákigazgatója új elképzeléseiről, és a tervek között ott szerepelt az április negyedikei, táskamentes nap is.

No backpack day kapcsán Gruber Gréta azt kérte diáktársaitól, hogy kreatív módon helyettesítsék az iskolatáskát, és mint mondta bevált az elképzelés, fantasztikus megoldások születtek. Volt aki, centrifugában hozta a felszerelését, volt aki kistestvérei játékait választotta erre a célra, minden szóba jött ami kerekes, vagy tárolórésszel bírt, pl. még egy kiszuperált tv is. Babakocsi, kenyértartó, hangszertok, kerti grill, fiók, babaház, kaspó, gyermek autósülés, kalap, szennyeskosár, csak hogy a legérdekesebbeket említsük. Az igazgatónő, Csokor Réka megkeresésünkre azt mondta, ő mindig nyitott minden kezdeményezésre, ha saját maguknak szerveznek programokat a diákok, az ilyen kreatív ötleteknek pedig kimondottan örül. A Kopogtató vendégeként Gruber Gréta azt is elmondta, hogy minden hónapra terveznek valami érdekességet, hamarosan pl. pizsinapot is rendeznek.

Gruber Gréta, az új diákigazgató beszámolójában olvasható, hogy "..  legtöbb diák által nagy izgalommal várt nap hozta az elképzeléseknek megfelelő hangulatot: mindenféle megoldás született a centrifugától kezdve a számítógépek házán át a babaházig, de hozták még bográcsban, kisállat hordozókban, felfújható gumicsónakban és szárogatókon is az iskolaszereiket a Széchényisek. Ahogy beléptünk az iskolába reggel, már érezhető volt, hogy ez egy kicsit másabb, mint a többi nap. Sokkal vidámabb volt a hangulat, érezhetően több volt a mosolygós arc, és a nevetés. A gitártokokból előkerült hangszerek hangja bezengte az aulát, miközben páran bevásárlókocsikkal szántották végig a folyosókat, és a hordozónak használt mikró csengője is hallható volt. Egyfajta könnyedség lengte be az iskolát, és talán sikerült elérni azt is, hogy egy alapból nem túl közkedvelt, hétfői reggelt várjanak a diákok. 4. szünetben egy felvonulás keretein belül mutathatták be a legötletesebb alternatívákat, melyeket egy három tagú zsűri pontozott. Az egyenként felvonuló diákok egymást tapssal biztatták, esetenként ujjongtak, közben csodálkozva nézték, milyen sokrétűen fel lehet használni például egy gyerekülést. Mindenkire ráfér, hogy kilépjen kicsit a megszokásból, és még ha őrültségnek is hangzik elsőre a leglehetetlenebb használati tárgyakat cipelni egész nap, úgy gondolom, egyszer mindent érdemes kipróbálni. A közösséget mindenképp építi az ilyen esemény, és még az olyan egyszerű tevékenységeket is izgalmasabbá tette, mint a folyosón történő átsétálás egyik teremből a másikba. Örülök neki, hogy egy olyan közösséget erősíthetek, amely fogékony az újdonságokra, a változatosságra, és ha kell, ovációval biztatja a másikat. Egy kis plusz minden napba belefér, ugyanígy a Széchényi falai közé is, és szerintem ezzel és az ehhez hasonló programokkal ennek eleget is teszünk, és fogunk is tenni a továbbiakban."

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!