Hungarikumok nyomában a barcsi Arany diákjai

Értékek, kincsek, közösségek a Kárpát-medencében címmel pályázatot hirdetett a Lakiteleki Népfőiskola a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával a 7-8-9-10 évfolyamos diákoknak. A Barcsi Arany János Általános Iskola két csapata is elindult és túljutva két fordulón, már a döntőben is vannak a diákok.
 

Nuszplné Vágvölgyi Ágnes felkészítő tanár megkeresésünkre elmondta, hogy nagyon ügyesek voltak a gyerekek, annak ellenére, hogy csak hetedikesek beleásták magukat a háttérmunkába, kutatásba, sőt még a gyakorlatban is remekeltek. Az egyik csapat, mint bemutatandó hungarikum, valamint nemzeti kulturális érték, a lovas íjászatot és a Hévízi tavat választotta, míg a másik csapat az akácmézet és Rákóczi túróst. Ez utóbbiak a 232 induló csapat közül bekerültek a tovább jutó első 16-ba. A döntőt február 23-24 rendezik Lakitelken.
Litter Júlia, Lempel Lujza és Szilágyi Ágoston egy igazán attraktív bemutatóval készült, és remekeltek a második fordulóban, (az első forduló egy 50 kérdéses teszt volt). Lénárt Anna, Kájzer Kira és Nuszpl Panna pedig úgy lett sikeres az akácméz bemutatóval, hogy eddig egyikük sem szerette a mézet, de most minden egészségügyi hatását sorra vették, sőt, még azt is kinyomozták, hogy kerültek az egyébként nem őshonos akácfák Magyarország területére. Az Ízőrzők így saját magukat is megnyerték az ügynek, nem csupán a zsűrit. A Rákóczi túrós, mint a régió egyik sajátossága került fel a listára, amit azóta már saját maguk is elkészítettek. Most várják a döntőt, és a következő feladatot.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!