Civil összefogással szépül Péterhida

A járvány és a veszélyhelyzet miatti bezártságot követően nem csak a szórakozási lehetőségek szaporodtak meg, hanem az egyesületi megmozdulások is. Péterhidán a fél falu nekilátott a település csinosításának, a közterek felújításának.

 

Első körben a játszótéri labirintust tisztították ki az önkéntesek. Az ehhez ültetett gyertyánokra és a kivitelezésre még a Péterhidáért Egyesület pályázott az Ökotárs Alapítványnál két éve. Abból a támogatásból sikerült az élő labirintust kialakítani, de a csemeték még kicsik, egyelőre még átlátni felettük. Két év kell még ahhoz, hogy a metszéseket követően az oldalágak sövénnyé zárjanak össze. Addigra, a pályázat zárását követően már a felnőtteknek is néha fejtörést okozhat a közepes erősségű pálya, mely ritkaságszámba megy a környékünkön. A nemzeti parknak volt egy hasonló élő labirintusa, de azt a területet már értékesítették, magánkézben van. Marad a péterhidai zöldpálya.
Ennél sokkal hamarabb el lehet érni látványos változást a malom környékén, ahol a hétvégén serénykedtek a falu önkéntesei. Nekik köszönhetően a kerékpáron érkezőket virágokkal díszített pihenőhely fogadja a tájékoztató táblánál. A Trianon 100 éves jubileumára állított emlékmű is megújul a 101. évfordulóra tervezett ünnepségre és a nagy- valamint a mostani Magyarország térképet ábrázoló virágágyás növényeit is frissítették.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!