A biztonságos életért nekünk is tenni kell

Nekünk magunknak is tennünk kell biztonságunk érdekében, ha mással nem, legalább annyival, hogy figyelünk értékeinkre, és nem teremtünk csábító alkalmakat azok elsajátítására. Így is lehetne összegezni azon a Bűnmegelőzési fórumon elhangzottakat, melyet Barcs Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata és a Dráva Menti Romákért Egyesület rendezett.
 

Tatai Ferenc elnök megkeresésünkre elmondta, hogy nagyon sok hasznos tanácsot kaptak a jelenlévők a körzeti megbízottól. Szilágyi Barna, rendőr törzszászlós beszélt arról, mit lehet tenni lakásbetörések, besurranó tolvajok esetén, illetve ezek megelőzése érdekében. Védekezési alap-tippekként hangzott el a melléképületek zárása, mozgásérzékelős világító berendezések felszerelése, idegeneket jelző háziállatok tartása, tehetősebbek esetén kamerarendszer kiépítése.             
Szó volt a becsengetős csalókról, tollat-teknőt keresőkről, szolgáltató nevében kopogtatókról, olyanokról, akik rosszul létet színlelnek, internetes csalókról, telefonos nyereményekkel kecsegtetőkről. No, és a bolti bevásárlások alkalmával kezünkben hordott, vagy nyitott táskában tartott pénztárcákról, telefonokról is.
A jelenlévőknek felhívták a figyelmét arra is, hogy értékeikről készítsenek listát, melyen a típusszámok is szerepelnek, így betörés, lopás esetén, könnyebb az azonosítás.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!