Holnap véget ér a Barcsi Városi Könyvtár Kódrejtvénye

A könyvtár közösségi portálján elérhető feladványok megoldásához QR kód olvasására van szükség. A gyermekeknek szánt rejtvény már 27-én, a felnőtteké 18-án lett nyilvános, mindkét esetben magyar versekből készült a kódrejtvény. A megfejtők között október 21-én tartanak nyeremény sorsolást.
 

Októberben két hétig a kódolásé a főszerep a hazai közélet számos területén. Ilyenkor sokan dolgoznak azért, hogy minél többen kipróbálhassák a programozás alapjait, bepillantást nyerhessek a programozók mindennapjaiba, munkájukba és abba, hogyan hat a digitalizáció és az informatika a mindennapi életünkre. Az un. Code Week programhoz 4 eseménnyel csatlakozott a Barcsi Városi Könyvtár. 2 db kódrejtvényt kínáltak QR kódok megfejtésével, 2 másik programon pedig a BLOKK-programozás alapjaival ismerkedhettek meg a tanulási nehézségekkel küzdő és sajátos nevelési igényű alsós gyermekek.
A nyilvános versenyen a megadott QR kódok verseket rejtenek a MAGYAR KÖLTÉSZET KINCSESTÁRA c. könyvsorozatból. A kódfejtők a megadott kódok mögé rejtett versek címeinek az első betűjét összerakva egy informatikai fogalmat kapnak eredményként. Ezt várják üzenetben a könyvtár facebook oldalára.
A Code Week hétéves történetében először emelkedett 1000 fölé a magyarországi események száma. Világszerte pedig több mint 52.000 eseményt szerveznek immár 82 országban. Magyarország eseményeinek száma alapján a legjobb tíz között van (5-6. hely).

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!