Vadászverseny –erdész technikusoknak

Az elméleti vizsgafeladatokkal ér ma véget XXVIII. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedő, melynek az idei évben a Dráva Völgye Középiskola Középrigóci erdészeti gyakorlati bázisa ad otthont.
 

A rangos versenyt felváltva rendezik a képző helyek, Barcs sem első rendező, viszont a fiatalok mindig az adott évi technikus hallgatók közül érkeznek, iskolánként egy-egy három fős csapat járja végig az állomásokat. Szerdán lövészettel kezdődtek a feladatok, kispuskával bukócélra lőttek, majd sörétes fegyverrel is bizonyíthattak a koronglövészet során.
Az egyik legösszetettebb feladatot a tegnapi nap tartogatta, amikor egy őz, illetve gím- és dámszarvas trófeáját kellett megbecsülni távcső segítségével. Kérdés volt a kihelyezés távolsága, az agancs kora, súlya, és, hogy mindezek alapján kilőhetőnek ítélik-e az állatot. A nyolc, háromfős csapatnak ezen túl menően rendkívül széleskörű ismeretekről kellett számot adniuk a három nap során. Részletek a HÍD TV hétfői Barcsi Krónikájában láthatók és hallhatók.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!