Végre jöhet TAO pénz az FC Barcshoz

barcsi foci

Az ifjúsági csapat indítása feltétel a megyei másodosztályban, de ezt is sikerült teljesíteni – mondta Kelemen Géza, az FC Barcs elnöke.

A klubelnök harminc éve elhivatottja a labdarúgásnak. Kelemen Géza szerint a sikeres játék alapja a jó utánpótlás. Ezzel eddig akadtak nehézségek, de a Lurkó FC remekül felkarolta a tehetségeket.

Legnagyobb hiány a 15- 19 éves korosztályoknál van, itt kevés a gyerek. A környező települések egyesületeibe is szipkáztak el Barcsról játékosokat, a falvak így oldották meg az igazolás gondokat. Az ifi keretből felkerültek játékosok a nagy csapatba, de többen nem szívesen vállalják a szintnek megfelelő követelményeket. Nehezen viselik a pszichológiai terhelést, amikor a csapat nem győz a mérkőzésen. Nélkülözi az eddigi húzó játékkosokat így az ifi keret, akik a bajnokságban III. helyezést érték el.

A nőknél a tavaly ég ötfős csapat létszáma idénre kilenc játékosra duzzadt. Mellettük küzdenek még barcsi színekben az öregfiúk is, így Barcson kilenc csapat kiépviseli nmár a labdarúgást. A pályázatokban a kiírások az utánpótlásra vonatkozóan adnak támogatást, így azt nem lehet más csapatra költeni. Lassan két éves lesz az egyesület, 5,2 millió forintot remélnek a TAO forrásokból, amelyet eddig nem vehettek igénybe. Ezt főként utánpótlásra lehet fordítani.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!