VB beharangozó Barcson

Úszásra jelentkezés

2021-ben hazánk rendezi az Úszó Világbajnokságot. A települések ehhez csatlakozva június 21-én szerveztek rendezvényeket, így tett Barcs is.

Szombat reggel kilenckor többen az ágyban forgolódás helyett már a strandon gyülekeztek,  hogy a leússzák a 2021-es távot. Horváth Gábor sportreferenssel beszélgettünk a rendezvény előzményéről, céljáról, és lebonyolításáról.

 Mint mondta a Magyar Úszó Szövetség kiírására ma Balatonfüreden rendezik a Magyar Úszás napját. Ennek célja, a figyelem ráirányítása a sportágra, az úszás népszerűsítése. 2021-ben hazánk rendezi meg a felnőtt Úszó Világbajnokságot. Horváth Gábor egyeztetett az Úszó Szövetséggel s felvetette, hogy Barcs város is csatlakozni szándékozik a nap rendezvényeihez. A szövetség jól fogadta, s így került sor a Barcsi Úszás Napjának lebonyolítására. A barcsi Úszó Szakosztály a zászlóvivője ennek a rendezvénynek.

Indulhatott életkortól és nemtől függetlenül bárki, aki egészségügyileg megfelelt az igénybevételnek és vállalta a 2021 méter táv leúszását. Bár időt is mértek, de nem az idő számít, hanem a rekreációs mozgás és a részvétel a fontos. A gyerekeknek könnyítést is tettek, náluk kedvezmény, hogy váltót úsznak, 400 métert. A bátor vállalkozókkal az úszó szakosztály elnöke, Domahidi István beszélgetett, s adott taktikai tanácsokat.

A csupasz karokra speciális filccel felkerültek a rajtszámok, majd az elmaradhatatlan bemelegítés következett

A rajtkőről aztán csobbanás (szabad módszerrel, nem volt kikötés hogy feltétlenül mindenki bajnoki rajtot produkáljon). A kitartás nem veszett kárba annál sem, aki kissé túltempózta az első néhány hosszt – dicséretesen értek el a célig a csapatok.

Hogy milyen eredmények születtek? Az az összesítésből derül majd ki, amit a szervezők hétfőn tesznek közzé.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!