Új alapokon a barcsi foci

Utánpótlás

Hideget és meleget kaptak, amiért nem indult a 30 milliós adóssággal küzdő futballklub az NB II-ben. Korábban pénzért mozogtak errefelé a játékosok, a helyi fiatalok szó szerint labdába sem rúghattak – mondja az új klub elnöke. Az U15 bajnok lett, így talán van jövő...

 

A Barcsi FC vezetését el sem vállalta Kelemen Géza, hiszen újabb 30 milliós tartozás bukkant elő, amire a várostól kellett volna pénzt kérni. A fedezet nélküli foci ideje lejárt Barcson. Kelemen Gézával, az FC. Barcs elnökével beszélgettünk a másfél éves regnálás eredményeiről, tapasztalatairól, a jövő terveiről. Tizennégy taggal, három fős elnökséggel alakult meg másfél évvel ezelőtt az FC Barcs, amely alulról ugyan, de tiszta lappal kezdte meg a futballmenetelést. A barcsi és a környékbeli focistákról szól, nekik ad lehetőséget az új klub. Kelemen Géza elmondta: a labdarúgásról azt gondolja, hogy a széles tömegek sportolását, kedvtelését szolgálja a labdarúgás. Az utánpótlást sajnos az elődök elhanyagolták, amint a sportközpont létesítményeit is.

A klubelnök szerint a rövid működés alatt nagy hangsúlyt kapott az utánpótlás nevelés. Itt említette meg, a nagyon fontos alapot adó a 2011-ben alakult alapítványi működtetésű Lurkó FC -t, ahol az óvodás kortól nevelik az utánpótlást. Van U13, U15, U19, a nagy csapat és van a 60 év feletti öregfiúk csapata. És van egy 14 fős női labdarúgó csapat is, ami a feljebb jutás esetén fontos szempont lehet.

Véget ért a Dél-Dunántúli utánpótlás bajnokság, melyet a barcsi U15 csapat nyert meg. Jutalomként benevezték a 16 fő játékost és edzőjüket az öt napos Ausztriai, pünkösdi „Volsberg cupa” nemzetközi tornára, ahol a nemzetközi mezőnyben az ötödik helyet szerezték meg. Van remény tehát az utánpótlásban, csak éppen pénz nem jutott még az új rendszerből. Augusztusban azonban végre benyújthatja a kérelmet a klub a TAO pénzekre. 2014. augusztusban lesz az FC Barcsnak lehetősége a TAO- hoz támogató kérelmet benyújtani.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!