Megvédte címét a barcsi futónő

Dráva félmaraton

Bár a bolhói szökőkút frissítő vízsugarai és a pincék hűvöse sem segíthetett a futóknak lehűteni magukat, mégis rekordot jelentő számban neveztek a VII. Dráva Félmaraton szombati versenyére. A hölgyeknél a barcsi Szili-Horváth Ágnes, a férfiaknál Sipos Csaba is megvédte tavalyi elsőségét.

Barcs napsütéses idővel várt a futóverseny résztvevőit, akik már negyed kilenckor gyülekeztek a Polgármesteri hivatal előtti regisztrációnál. Mintegy 64–en érkeztek az ország minden részéről – többek között Gyöngyösről, Pécsről, Komlóról, Nagyatádról és Bolhóról – a VII. Dráva Félmaratonra, de természetesen a barcsiak is megméretették magukat. 9 órakor felsorakoztak a futók a rajtvonalon, ahonnan Horváth Gábor városi sportreferens visszaszámlálására rendőri felvezetéssel indult neki a mezőny a Barcs-Heresznye távnak.

A babócsai frissítő állomásnál még az indulási sorrend változatlan volt, s az erőnlétre jellemzően a futók még nem éltek a felkínált frissítőkkel. Bolhóra beérve a futók sorrendje még itt sem változott, ám a mezőny már szétszakadt. A főtérrel szembeni frissítő állomáson szintén vízzel, banánszeletekkel és szőlőcukorral várták a futókat, hogy a falut elhagyva fordulhassanak a hajrára, a verseny talán legjobban embert próbáló szakaszára.

Zenével, hűsítővel várták a befutókat a heresznyei polgármesteri hivatal előtt felállított célban. Mint megtudtuk, a falunap helyett futónap volt Heresznyén szombaton, de az amatőr főzőverseny nem maradt el. Az udvaron három üstben rotyogott a jóféle sertéspörkölt, amit a helyi háziasszonyok nagy gonddal, és mint később a versenyzők elmondták, kiválóan főztek meg. A gyerekeknek kézműves foglalkozás és arcfestés is volt, egy hölgy lufikat fujt formákra igazítva.

Fél egykor Horváth Gábor eredményt hirdetett:

0,6 km-es versenytáv:

1. Kocor Gabriella,

2. Gamos Patrik (Babócsa)

Rövid táv 3,8 km

Fiúk:

1. Fridrik Soma (Gyűrűfű)

2. Vittai Bálint (Kaposvár)

3. Györkös Gábor (Bolhó)

Leányok:

1. Süge Dalma (Csokonyavisonta)

2. Szép Marianna (Cserkút)

3. Kovács Diana (Nagyatád)

Félmaraton:

Férfiak:

1. Sipos Csaba (Csurgó)

2. Kővári Zoltán (Pécs)

3. Gyulai Gábor (Nagykanizsa)

A legidősebb versenyző, a 74 éves pécsi Kővári István, aki mindössze két éve kocog és fut különdíjban részesült.

Hölgyversenyzők:

1. Szili-Horváth Ágnes (Barcs)

2. Fodor Gyöngyi (Pécs) élete első félmaraton futásán szerzett ezüstérmet,

3. Horváth Katalin (Pécs)

Különdíjban részesült a legfiatalabb futó, a 16 éves nagyatádi Pintér Krisztián.

Zárszóként a heresznyei polgármester köszöntötte a résztvevőket. Kolics Gábor kiemelte: jövőre is szeretettel várják vissza a résztvevőket és új versenyzőkre is számítanak.

Ahogy hallottuk mindenkinek nagyon tetszett a verseny, nem volt nehéz a terep, kellemes volt a levegő és a táj is, így vélhetően sokan térnek vissza a VIII. Dráva Félmaratonra egy év múlva.

A cikkhez tartozó képgaléria IDE KATTINTVA tekinthető meg.

 

/P.R./

 

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!