Katonák gyalogolták át a Balatont

Balaton-átúszás

Több mint hétezren vettek részt az idei, sorrendben 32. Balaton-átúszáson. Katonák búvárruhában gyalogolták át a távot.

A szervezőbizottság elnöke, Szántó László a nevezések zárása után bejelentette: 7258-an vállalkoztak arra, hogy teljesítsék a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot.

A szervezők tájékoztatása szerint a kellemes, 26 fokos vízben délelőtt 10 órakor már háromezren úsztak, dél körül pedig átlépték a hatezres létszámot is a Pek-Snack Balaton-átúszáson.

Átgyalogolta búvárruhában a Balatont az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, valamint a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred egy-egy alakulata Révfülöp és Balatonboglár között szombaton - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t.

Bátyi Edina közlése szerint az erőpróbát a Balaton-átúszással egy időben, az úszók mellett és alatt tartották. A 4 párból álló csapat a tó fenekén, nehézbúvárruhában gyalogolta át a Balatont egy hajó és egy ponton kíséretében, egy-egy pár 1300 métert tett meg, majd váltották egymást. A kommunikációs altiszt elmondása szerint a búvárok 70-80 centimétert láttak előre és lábszárközépig érő iszapban gyalogoltak.

Az 5,2 kilométeres távot 3 óra 10 perc alatt teljesítették: a búvárok 7.20-kor indultak el Révfülöpről és 11.30-kor érkeztek meg Balatonboglárra.

MTI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!