Júliusban ismét át lehet úszni a Balatont

Ha az időjárás is úgy akarja, július 5-én, szombaton rendezik az idei, sorrendben immár 32. Pek-Snack Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között.

A világ egyik legnépszerűbb szabadidős sporteseményének szervezői már várják azokat a sportembereket, akik teljesíteni szeretnék a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot. Ahogy már megszokhattuk: ezúttal is híres emberek, művészek, sportolók és politikusok is vállalják a kihívást. 

A Balaton-átúszás ma már egy nagyon várt, teljesítmény-orientált szabadidős sportesemény. A magyar tenger az úszók igazi zarándokhelye: évről évre több ezren készülnek arra, hogy teljesítsék az 5,2 kilométeres távot. A magyarok mellett egyre többen jönnek külföldről is. Az idei átúszást július 5-én tartják, nevezni reggel 7 órától délután fél 2-ig lehet a révfülöpi futballpályán. A rajt 8 órától 14 óráig folyamatos lesz, ha az időjárás is úgy akarja.A jó előkészítő munka és a remek időjárás minden évben meghozza az eredményt: a jubileumi 30. rendezvényen több mint tízezren vettek részt, 2013-ban pedig 7740-en tempóztak a 25 fokos vízben. A népes mezőnyben válogatott vízilabdázók és úszók is feltűntek. Akik szeretnék legyőzni a magyar tengert 2014-ben is, lassan megkezdhetik a végső ráhangolódást...

Forrás: somogysportja.hu/MTI fotó

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!