Jövő szombaton rendezik a 32. Balaton-átúszást

Balaton-átúszás

Amennyiben az időjárás is kegyes lesz, július 5-én, szombaton immár 32. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távon.

Amint az eseményt felvezető csütörtöki, siófoki sajtótájékoztatón elhangzott: nevezni a révfülöpi futballpályán lehet 7 órától 13.30-ig. A rajtra 8 órától folyamatosan kerül sor a révfülöpi kikötőből.

A Pek-Snack Balaton-átúszás szervezői a Magyar Úszás Napja kapcsán történt megbetegedések miatt kérték az illetékeseket, hogy ellenőrizzék a víz minőségét, de bíznak benne, hogy meg tudják tartani a világ egyik legnépszerűbb és legnagyobb szabású szabadidősport úszórendezvényét. A vizsgálat eredményének és az időjárási előrejelzések tükrében az esemény megrendezéséről vagy halasztásáról két nappal a verseny előtt, jövő csütörtökön döntenek.

A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan több ezer amatőr úszót várnak az eseményre, melyen immáron ötödször vesz részt Erdei Zsolt korábbi világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívó.

Sok külföldi indulóra is számítanak. A tavalyi Balaton-átúszáson harminc országból voltak indulók, és összesen közel nyolcezren teljesítették a távot.

MTI

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!