Harmadszor pecáznak táborban a diákok

Rinyaszentkirályi horgásztábor

Minden horgász álma egy kellemes környezetű tavon méretes halak megakasztása. Jelen esetben a kapás és az apróbb fogás is siker. A rinyaszentkirályi Fekete Gólya vendégházban táborozik 15 barcsi és környékbeli általános iskolás.

A vendégházhoz péntek reggel 9 óráig érkeztek meg a táborozó gyermekek szülői kísérettel, tanári felügyelet mellett. Gyors lepakolás, szoba kiosztás, s gyülekezés az udvaron. Közben érkezik Horváth Jenő a horgászegyesület elnöke. Megnézte, hogy rendben van-e az elhelyezkedés, nincs otthon maradt holmi, mindenki akcióra kész-e? Egy fa hűvösében rövid eligazítást tart a napok programjairól, a házirendről, a horgászattal kapcsolatos reguláról. A felszerelések felkerülnek a teherautóra, a gyerekek tanári felügyelet mellett átsétálnak a horgásztóra.

Gyors horgászhely kiosztás, s jön a kérdés, ki akar reggelizni? A horgászláz miatt kevés a jelentkező, így a készségek máris bevetésre kerülnek.

A horgásztábort július 18-21 között rendezi meg a Barcs és Vidéke Horgászegyesület és  Megyei Horgászszövetség immáron harmadik alkalommal. Idén 15 általános iskolás érkezett Barcsról és a környékről. Ez a tó 34 hektár területű, csodálatos természeti környezetben fekszik. Rendezett, tiszta a területe, büfével, előzékeny barátságos kiszolgálással és tűzrakó helyekkel várták a táborozókat. Reggelit és vacsorát a tó büféjénél kapnak a gyerekek, az ebédet egy házi kifőzde helyben készíti és kiszállítja ide a tóhoz – mondta el Horváth Jenő, népszerű nevén - ahogy a gyerekek szólítják - Jenő bácsi.

Észre sem vettük, máris elrepült a délelőtt, s ebédre hívták a táborozókat. Finom, házias Palóc leves és férfiember tenyérnyi mazsolás-túrós bukta, mit ne mondjunk, otthon sem lehet ennél finomabbat készíteni. A gyerekek gyorsan túlesnek az ebéden, s máris rohannak vissza a horgászhelyeikre. Az idő szép, kellemes szellő enyhíti a forróságot. Kapások is vannak, törpeharcsa, kisebb dévérkeszeg és ponty is akadt a horgokra. Készülnek a fotók, a halak kapnak egy puszit, aztán kíméletesen vissza a tóba.

A fiúk profi módon horgásznak, van itt pálinkás, epres csali, illatosított kötözött kukorica, etetőanyag bőven. Az egyik fiú egy számunkra újszerű etetőkosárral juttatja be ügyesen nagyobb dobótávolságra az etető anyagot. A kapások száma őt igazolta, eredményes volt szereléke.

Lassan elköszönünk, bár igazán még maradnánk, annyira kellemes a tó és környezete. Kicsit irigyeljük is a gyerekeket, akiket elbűvöltek a fogások.

A cikkhez tartozó képgalériánkat IDE KATTINTVA tekintheti meg.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!