Erdős Martin újabb karate sikere

Erdős Martin

Első helyen végzett a BVSE Karate Szakosztályának versenyzője Erdős Martin a horvátországi Rijekában.

A Barcsi Városi Sportegyesület Karate Szakosztályának válogatott versenyzője részt vett 2014. október 4-5-én a horvátországi Rijekában megrendezett 14. CROATIA OPEN Nemzetközi Karate versenyen, ahol 21 ország válogatott sportolói mérték össze tudásukat.

A teljes magyar válogatott szerepelt a versenyen, amely a jövő évi felnőtt és korosztályos Európa-bajnokságok egyik kvalifikációs állomása volt. Hét arany-, hét ezüst- és 16 bronzérem volt a magyar érmek eloszlása Rijekában. 75 magyar karatés lépett tatamira a Croatia Openen, amelynek első napján a hivatalos WKF kategóriák (amelyekben rendeznek világversenyeket is) kerültek sorra, míg vasárnap az utánpótláskorúak bizonyíthatnak. A szombati versenynapon erős mezőnyök gyűltek össze a különböző kategóriákban és súlycsoportokban a horvát tengerparti városban, úgyhogy a dobogóra eljutni egyáltalán nem volt könnyű feladat

BVSE válogatott versenyzője ismét kiemelkedő formában versenyzett.

Erdős Martin               14-15 évesek (kadet)  (-70 kg)                       kumite 1. hely

A szlovák versenyzőt (aki a szeptemberi zágrábi versenyen 1:0-val elütötte a továbbjutástól) 6:1-es, majd horvát versenyzőt 5:0-ás, ezután egy újabb horvát kitűnőséget 2:0-ás, legyőzése után a döntőben 1:0-s győzelmet aratott a verseny esélyese egy bolgár kiválósággal szemben.

Martin egy hét pihenő után, október 18-án utazik a Mogyoródon megrendezésre kerülő HUNGARIAN OPEN elnevezésű nemzetközi karate versenyre, mely ismét kvalifikációs versenyállomása a jövő év februári svájci Karate EB-nek. Martin eddig vezeti a korosztályának és súlycsoportjának ranglistáját.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!