Egyidős városok a pályán

Barcsi torna győztes csapata

A négy település 35 évvel ezelőtt kapott városi rangot. Azóta felváltva rúgják minden évben a bőrt, hogy együtt szórakozzanak és emlékezzenek. A labdarúgó tornát 1980-ban Barcson indították útjára.

Barcs csapata 15 alkalommal győzedelmeskedett, de az idei évben valahogy nem kedvezett a szerencse a focistáinknak. Igaz, minden csapat pusztán felkészülésként kezelte ezt a tornát. Szombaton két mérkőzést játszottak a csapatok, vasárnap aztán eljött a döntő ideje. A barcsiak és a lentiek a pálya széléről drukkolhattak az elsőségért játszó Körmend és a Celldömölk tizenegyének. Az idén a Celldömölk hódította el a serleget, de jövőre Lentiben revansot vehetnek a csapatok.

A Négy város tornájának eddigi történetében 1980-tól 162 mérkőzést játszottak az együtt várossá váló településekés 624-szer sikerült hálóba juttatniuk a labdát. 2014-ben Celldömölk lett a négy város közül a legjobb. A vasi tizenegynek a jövő évi házigazda Lenti polgármestere, Horváth László, és az idei házigazda Barcs részéről Karvalics Ottó adta át a trófeát. Lenti a harmadik, a Barcs pedig a negyedik helyen végzett. A legeredményesebb játékosnak Pál Dávidot (FC Barcs) választották, a legjobb kapus pedig Balogh Balázs (Lenti) lett. Gólkirály 7 találattal Horváth Péter (Lenti), a legjobb játékos pedig Szupp Ferenc (Celldömölk).

/P.R./

 

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!