Drávamenti közösségi est Potonyban

Szászfalvi László

Potonyban pályavilágítást avattak szombaton kulturális műsorokkal és labdarúgó mérkőzésekkel.

Reiz Tamással, Potony polgármesterével foglaltuk össze a június 28-i Potonyi Dráva menti Közösségi Est eseményeit, mely bővelkedett sporteseményekben is. Mint mondta, Potonyban azért mindig történik valami

A polgármester elképzelése alapján kerekedett ki egy koncepció, hova is fejlődjön a helyi sportlétesítmény. Gondolta, kell egy kispálya, legyen világítása is, hadd focizzanak a késő délutánba, estébe nyúlóan a helyi fiatalok, s talán még az idősebbek is rászánják magukat, ha már a napok hosszabbak lettek. A jóleső mozgás, a felnőtt labdarúgó mérkőzések után a fürdés, az öltözködés is legyen európai. Így jött a gondolat, hogy a volt tűzoltó szertárt átalakítják erre a célra.

2011-ben kezdtek építeni egy labdarúgó kispályát, hogy legyen lehetőség a focit kedvelő potonyiaknak barátságosan rúgni a bőrt, a kisebb pályaméretből adódó, könnyített módon. Mostanra érett be a pálya építgetése, szépítgetése. Palánkkal van körülvéve, így a labda általában a küzdőtéren belül marad. Kis túlzással olyan, mint egy műfüves pálya. Négy reflektortartó oszlopon nyolc korszerű, energiatakarékos reflektort helyeztek el, ez kellő esti megvilágítást ad a pályának. Kivitelező a Kétújfalui Geo Épker Kft. volt,a világítást este nyolc órakor Szászfalvi László országgyűlési képviselő kapcsolta fel.Az eseményt megtisztelte jelenlétével Ruzica Ivankovic Horvát konzul.

A pálya felavatása nem is történhetett volna másként, mint hét meghívott hazai, és két horvátországi focicsapat nevezett be a labdarúgó tornára, mely a csoportmérkőzésekkel hajnali három óráig tartott, s ekkor hirdettek eredményt.

I.helyezett a Horvátországi Gorje Bazije .

II.    „           Darány

III.   „           Lakócsa focicsapata lett.

Egy másik küzdőtéren a 16 órára meghirdetett főzőverseny résztvevői küzdöttek a „Dráva mente legszebb szakácsa” címért.

A derekas helytállás végeredménye az lett, hogy győzött a darányi horvát nemzetiségi önkormányzat főző csapatából Gorjanácz Gyula, a fődíj egy sodrófa volt. Lehet, hogy a késő éjszakába nyúló távollét miatt erre otthon szükség is lehetett. A focicsapatok ellátásáról a főzőverseny csapatai gondoskodtak.

Este hét órától a 30 tagú tambura zenekar koncertjét hallgatta a közönség. A zenekarnak barcsi tagja is van.

Horvát nemzetiségi kulturális műsor is szórakoztatta a résztvevőket, ezen a KUD Dráva és a KUD Podravina együttesek szerepeltek.

Már megszokhattuk, a Dráva mentén a horvátoknál valóban mindig történik valami szép, jó.

/P.R./

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!