Dobjatok sokat lányok!

Csapatkép

Októberben indul a bajnokság, az NB III-as kézilabdában startolhatnak majd a barcsi lányok. Kiírás még nincs, mert a két megye szövetsége válik.

Korábban a Zala-Somogy megye egy szövetséget alkotott, mely szervezés során szétválik az idén, ebből következően még nincs versenykiírás – tudtuk meg Nagy Lászlótól. Tornaszerűen bonyolítják majd a bajnokságot, amelyen a jelenlegi négy gárda   Barcs, Kadarkút, Csurgó és Fonyód csapatai mérkőznek meg,. Barcson mintegy húsz éve indult a férfi, női kézilabda játék, időközben a férfiak elkoptak a pályáról. 2010-ben kérték fel Nagy Lászlót a szakosztály vezetésére. Edzőnek Vörös Attilát kérték fel, aki azóta bizonyította: jó volt a döntés. A csapat már az újjászerveződést követően II - III. helyezést ért el, 2013-ban a III - IV. helyen szerepelt.

Gondot jelent, hogy nem tudták helyi játékosokkal feltölteni a keretet, így vannak Nagyatádról, Szigetvárról, Szentlőrincről és még Pécsről is játékosok. Kiemelt fontosságú feladatnak éppen ezért az utánpótlás kinevelése. Ebben nagy segítségükre lehetnének az általános és középiskolák testnevelő tanárai, akik látva a sportolni szerető gyerekek rátermettségét, erőnlétét, segítenének e sport felé irányítani őket. Ez a korábbi években jobban működött, az utóbbi években ez nem gyakorlat. Igyekeznek ezen azzal is segíteni, hogy az iskolákban kézilabda foglalkozásokat tartanak. Az utánpótlás biztosítását az is segítheti, hogy az elérhető TAO pályázatokból érkezhet pénz az utánpótlásra.

A női kézilabda csapat 16 játékosból áll, így bármilyen helyzetben a csapat teljes létszámát tudják biztosítani mérkőzések közben. A csapat életkori összetétele jó, átlagéletkor 22-23 év. 2010-ben a költségvetésük 200-300 ezer forint volt, ez bizony szűkös volt. Az eredményeket látva a BVSE-n keresztül segíti jobban a városvezetés a gazdálkodást. Költségvetésük 10%-t teszi ki a szponzori támogatás. A játékosok és a vezetés sem kap honoráriumot. Mérkőzéseiket plakátokon hirdetik, érdemes lesz figyelni majd. Lelkesítsük együtt ezt a szerethető barcsi alakulatot. Hajrá lányok! 

/P.R./

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!