A Zselici kilátó lett az év kilátója

Izgalmas hajrá után, pár szavazatnyi különbséggel a Kardosfai-kilátó szerezte meg az Év kilátója címet 2023-ban. Nagyon szoros verseny folyt az első helyért. Az utolsó pillanatban, az október másodikai határidő utolsó óráiban vette át a vezetést a Kardosfai-kilátó a mogyoródi Szent László-kilátótól, és nyerte meg a közönségszavazást csupán 36 kedvelés előnnyel.

 

Az ország legizgalmasabb kilátóját és a legkényelmesebb turistaházát kereste negyedik alkalommal az Aktív Magyarország. A nagyközönség által megszavazott építmények az Év Kilátója és az Év Turistaháza címet tudhatják magukénak. Több mint 17 ezer kedvelés érkezett a Facebook-oldalon közzétett 20 képre. Ebből a legtöbbet, 2038-at a Zselici Csillagpark közvetlen szomszédságában található Kardosfai-kilátó kapta, és nyerte meg a pályázatot. Az Év Turistaháza 1005 szavazattal a zempléni Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ lett. A pályázat célja, hogy minél többen ismerjék fel az aktívan eltöltött szabadidő fontosságát, és induljanak el, fedezzék fel az ország legszebb panorámáit, illetve leghangulatosabb turistaszállásait.

A zselici Kardosfa és a Ropolyi-tó kedvelt célpontja a természetjáróknak, teljesítménytúrázóknak, futóknak, kerékpárosoknak. Természetesen, aki ellátogat a Csillagparkba, az biztosan kíváncsi nem csak a Szaturnusz gyűrűire, de a Föld bolygó szabad szemmel látható részeire is. Érdemes körbekémlelni, mert a zselici tájon túl a Badacsony vulkanikus hegye, a Mecsek vonulata is látható, sőt a horvátországi Papuk-hegységet is ki lehet venni tiszta időben. A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. által 2015-ben épített kilátó 125 lépcsőfokát megmászva 25 méterrel a földfelszín fölött „repülhet” a látogató.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2023. december 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!