A Zrínyi Vár az ország minden tájáról érdekes

A koronavírus miatti korlátozások feloldása után rohamszerűen érkeztek a látogatók a szigetvári Zrínyi Várba. Az érdeklődök száma júliusban 5500, augusztusban 6000 feletti volt idén nyáron – idézte a bama.hu Salamon Ferenc várkapitányt.
 

A dr. Hóvári János által szervezett türk tábor záróeseménye és az augusztusi alkotótábor mellett a vár szolgált az országos szervezésű, folyamatosan zajló kerékpáros vándortáborok záró helyszínéül is.
Az egyik legnépszerűbb látványosság a vár börtönpincéje, mely a korabeli rabok büntetésének valódi helyszínét idézi meg a látogatóknak. Kedvelt program a gyermekek hőspróbája is, ahol a vitézjelölteknek sárkányokat kell legyőzniük és törökkel is megküzdhetnek. A várkapitány beszámolt arról is, hogy a számos látogató között még kevés a külföldi. Ám hazai vendégek az ország minden tájáról érkeztek: sokan kíváncsiak Zrínyi hőstettének helyszínére Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyékből is. Az élet ősszel sem áll meg, a vár szeptember 11–12-én a Zrínyi Napok okán ingyenesen látogatható.
Fotó:Löffler Péter

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!