Virágzik a mogyoró

Az elmúlt napok enyhe időjárása beindította a természet nedveit, egyre több virág bontja szirmait. Az ország szinte minden részén nyílik a hóvirág. A sárga virágú téltemető, falusi és városi kiskertekben, temetőkben sokfelé megtalálható, főképp, mióta kerti virágként is árusítják. Aki látni, fényképezni akarja, arra legalkalmasabb és legkönnyebben megközelíthető a keszthelyi Festetics-kastély kertjében lévő állománya.
 

Az illatos hunyor (Helleborus odorus) a bükkösök és a gyertyán-erdők lakója is kidugta fejét. Pécs közelében, a Mecsekben már virágot bontott.
 Az idén február 2-án készült az első fotó a virágzó mogyoróbokorról a Baranya megyei Mánfán, ma már az ÁNTSZ oldalán is megjelent, hogy az elkövetkező napokban elsősorban a mogyoró pollenje lehet jelen országszerte tüneteket okozó közepes koncentrációban. Úgy tűnik, hogy korán indul az allergiaszezon.
Virágoznak a füzesek is. A barka még az igazi virágzás előtt, a megnyúlási szakaszt megelőzően mutatós, amikor a rügypikkely már többnyire lehullott róla, vagy legalább megpattant.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!