Veszprém és a Balaton-régió lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban

Veszprém pályázatát támogatja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre a projekt független nemzetközi szakértői testülete, amelynek döntését pénteken jelentették be Budapesten. A címért a pályázat második fordulójában Veszprém és a Balaton térség közös pályázata mellett Győr és Debrecen versengett. A döntést Aiva Rozenberga, a független nemzetközi bírálóbizottság elnöke jelentette be, aki elmondta, a cím elnyerése a város és az ország mellett az egész kontinensre hatással van.

Aiva Rozenberga, a testület elnöke az eredményhirdetés előtt azt is hangsúlyozta: rengeteg nagyszerű kezdeményezéssel, haladó gondolattal találkoztak mindhárom döntős város pályázatban, ezért Debrecen, Győr és Veszprém is megérdemelné a címet.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta: pályázatukban nagy hangsúlyt fektettek az összefogásra és 200 balatoni, valamint bakonyi településsel működnek majd együtt az EKF 2023 programsorozat megvalósításában. A veol.hu kérdésére a polgármester kiemelte, hatalmas öröm a cím elnyerése. Hangsúlyozta, több száz civil szervezet, vállalkozó és magánszemély mellett a program kidolgozásában résztvevő önkormányzatokat és szakértőket is köszönet illeti munkájukért, amellyel a pályázatot segítették. Hangsúlyozta, a pályázatra kidolgozott program végrehajtása 2019 januárjában széles együttműködéssel kezdődik meg, hogy 2023-ra megfelelően felkészüljön a város és a térség a cím betöltésére.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!