Veszíts el egy könyvet október 19-én!

Újra indul a veszíts el egy könyvet program. Az Amerikából indult és nemzetközivé nőtt mozgalom keretében könyvek cserélnek gazdát. A játék alapja, hogy az egész világ egy könyvtár, és az elvesztett könyvek kézről kézre vándorolnak, a mozgásuk pedig az interneten követhető.
 

Ron és Kaori Hornbaker[1] ötlete a könyvelvesztő játékról 2001 márciusában született meg, és hetek múlva, április 17-én indult útnak, amikor is megnyílt a weboldaluk is, ahol a könyvek mozgását (az elvesztés helyét, idejét, illetve a megtalálását és újbóli útnak eresztését) lehetett követni.
Lényege, hogy helyezzünk el könyvet közterületen valahol, benne egy kis cédulával, hogy a megtaláló tudja, viheti és olvashatja, amit talált. A Magyarországon jó 10 évvel ezelőtt indult programot most a Re-Formáló Egyesület karolta fel, az ő honlapjukra lehet feltölteni, hogy ki, hol és milyen könyvet vesztett el, és aki megtalálta, vagy tovább adta, az is rögzíti a mozgást, és így nyomon követhető az utazás. Amikor a program indulásakor Barcson is elveszett az első könyv, még csak annyi volt a kérés, hogy a megtaláló is veszítsen egy könyvet, vagy adja tovább, amit talált.
A mozgalom bár nemzetközi, Amerikában, Angliában és Németországban a legsikeresebb. Ezekben az országokban a nagyobb városokon belül forgalmasabb helyeken hivatalos zónák alakultak ki, ide éttermek, parkok, boltok és más nyilvános helyek tartoznak, ahol gyakoriak a könyvelvesztések.
Az idei évben október 19-én veszítjük el a könyveket, nyilvánosan, jól látható helyen.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!