Végigkóstolta a menüket a NÉBIH a somogyi menzákon

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal mintegy 110 somogyi közétkeztetési konyhát vizsgált meg az elmúlt hónapokban, a megyei közétkeztetésben részt vevők csaknem 70 százalékát. A program keretében egy ötös skálán minősítik a konyhákat, élelmiszerbiztonsági és élelmiszer minőségi szempontok szerint. Somogy megyében 7 konyha, a nagyobb adagszámot ellátók kiváló minősítést kaptak.

Az ételek minősége mellett a konyhákat és az infrastruktúrát is vizsgálták a NÉBIH munkatársai. Zoltai Anna, a NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyelet vezetője elmondta: az épület adottságait, a közműellátottságot, a berendezéseket vizsgálják, magát a technológiát, az ellátási rendszert. Ezen a vizsgálaton már nem szerepeltek túl jól a konyhák, mintegy kétharmaduknál nem volt megfelelő a karbantartás. A somogyi étkeztetők közül csupán hét kapott jelest, 30 százaléka jót, 53 százalékuk 2-es 3-ast, 10 százalék pedig nem volt megfelelő.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!