Véget ér ma a farsang

2024-ben, február 13. húshagyókedd, ami az idei farsang végét jelenti, holnap hamvazószerda lesz, a nagyböjt első napja. Az utolsó nap, és az elmúlt hétvége, a farsang farka sok programot tartogatott és tartogat. A mohácsi események itt is olvashatók.

Nem csak hangoskodásról, hanem ismeretterjesztésről is szól ez a nap, így az Englert Antal a Népművészet Mestere és Lukács Gábor Népi Iparművész alkotóházában minden egész órában élményközpontú, vezetett műhelylátogatás várja a látogatókat délután négy óráig.
A Pándy Kálmán Otthon szervezésében Busós kézműves játszóház kínálkozik a gyermekek számára a Busóudvar udvarán (rossz idő esetén a Busóudvarban található nyugdíjasházban) – délután egy órától.
14.00 órakor kezdődik a busócsoportok gyülekezője a Kóló téren,  fél óra múlva indulnak a főutca érintésével a Széchenyi térre. 
15.30 Találkozás a Rodbina busócsoport tagjaival a Busóudvarban
16.00 Szabad farsangolás a város utcáin
16.00 „Busókép" és „Sokaclánykép" a Városháza lépcsőjén
16.30 Zora Táncegyüttes műsora és táncház Darazsacz Istvánnal a Széchenyi téren, kísér a Misija Tamburazenekar.
A nap nagy eseménye, a máglyagyújtás és koporsóégetés 17:30-kor kezdődik a Buso Club közreműködésével a Széchenyi téren, ahol majd táncolni is lehet a busókkal, de a napot délszláv táncház zárja a Piac téren, a Misija Tamburazenekarral.
Fotó: Magyar Hírlap

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!