Vadul forgatták a fakanalat a fonyódi palánkvárban

Fonyódon a vadételek, Balatonszemesen pedig a halételek főttek a kondérban a pünkösdi hétvégén. Mindkét település gasztronómia eseményén szép számmal ragadtak fakanalat a versenyzők. Az ételeket mindenhol komoly szakmai zsűri értékelte - írja a sonline. 

Az eseménynek helyet adó, Fácános Palánkvár falain kívül is jól lehetett érezni a bográcsban és fazekakban rotyogó vadételek illatát. Minden csapat a saját ízlése és tudása szerint próbálta elkészíteni a gímszarvas ételt. A Fonyódi Fakanálforgatók áfonyás pörköltet főztek igazi somogyi gánicával, valamint szalonnás, erdei gombás, petrezselymes újburgonyával. Vázsonyiné Matyó Andrea a csapatának vezetője elmondta, a helyi gyermekotthont képviselik a versenyen és ha tehetik, más településeken is megmutatják tudásukat. Néhány méterrel arrébb a Somogyi Fakanálforgató Suták ügyeskedtek. Barnamártás alapban párolták meg a dámszarvas húst és ebből szeleteket készítettek. Köretnek gánicát és a vajban, mézben párolt gyümölcsöket kínálták. Az étel titka az alázat, a türelem, a vadhús, a főzés szeretete és a kiváló csapatmunka– hangsúlyozta Szabó Lászlóné a suták vezetője.

fotó: sonline.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Aktív iskola - Egészséges táplálkozás hete

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!