Vadhajtáson jártak a barcsi erdész tanulók

Újabb vadhajtáson vehettek részt a barcsi erdész tanulók. Most, az idei vadászati szezon végén ismét Kaszón jártak, ahova többször is hívták őket már, és ismét vaddisznóhajtás szerepelt a programban.
 

A Dráva Völgye Középiskola közösségi portálján olvasható, hogy egy-egy diák esetében ez 2-3 alkalmat jelentett, és összességében 380 hajtónapot teljesítettek a DVK erdészei. A posztból az is kiderül, hogy fegyelmezett és eredményes munkájuknak köszönhetően több erdészetekhez is hívják őket, ám így csoportos formában, iskola időben ez nem megoldható. Ezek a hajtások, a gyakorlati képzés mellett, plusz lehetőséget adnak, ahol komoly szakmai, munkaszervezési, együttműködési, kommunikációs gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a diákoknak,ismerkedhetnek munkahelyi környezettel, akár leendő munkahelyükkel is.
Az erdészképzés szakmai programja az elméleti tantárgyakhoz kapcsolódóan gyakorlati órákat is határoz meg, ebben mondjuk az alacsonyabb évfolyamok növénytan gyakorlatától kezdve a motorfűrészes gyakorlaton át, a végzős évfolyamok erdőrendezés gyakorlatáig sok minden belefér. A hajtásokon való részvétel egy plusz lehetőség, amiken a gyakorlatos napokat felhasználva tudnak részt venni. Mint megtudtuk a gyakorlatok keretében mennek különböző tanulmányutakra is, pl. csemetekert látogatásra, növénytan gyakorlatra a Mecsekbe, Papuk környékére, vagy nyúlbefogásra – Makóra.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!