Ünnepeltek Szent Flórián somogyi katonái

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje előtt tisztelegtek a somogyi tűzoltók. A vármegye valamennyi tűzoltó-parancsnokságán főhajtással tisztelegtek a tűzoltók védőszentjének szobra előtt. Barcson is koszorút helyeztek el. Az idei évben azonban több nagy rendezvény is kapcsolódott a naphoz, ezek egyike Csurgón zajlott, ahol elismeréseket is átadtak.

 

Idén ünnepeli a csurgói Reményi Samu Tűzoltó Egyesület fennállásának 150. évfordulóját, valamint a Somogy Megyei Tűzoltószövetség alapításának is már 125. éve, ezekről is megemlékeztek a vármegyei tűzoltónapon Szent Flórián somogyi utódai, Csurgón. Az évforduló alkalmából az egyesület szertárának falára emléktábla került, és kiállítás nyílt a Reményi Samu Tűzoltó Egyesület elmúlt 150 évének emlékeiből, hagyatékából a csurgói helytörténeti kiállítótérben.
Az ünneplőket a Csokonai Közösségi Házban Németh Balázs tűzoltó alezredes, a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka köszöntötte. Az alezredes úgy fogalmazott: Szent Flórián napján nem csak védőszentünkről és az általa képviselt magasztos emberi tulajdonságokról kell megemlékeznünk, hanem azokra a hős bajtársainkra is gondolunk, akik ezen értékek szerint élték életüket, de már nem lehetnek közöttünk. Gondoljunk az előző generációkra, nyugdíjas bajtársainkra is, akiktől megtanultuk a szakma csínját-bínját és átvettük a stafétát. Az ünnepségen ezt követően hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók kaptak elismerést.
Krám István a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Somogy vármegye tűzvédelméért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként emlékplakettet adományozott többek között Rezsonya Tamás tű. alezredesnek, a Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelőjének,  Tamás Csaba tű. alezredesnek, a Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályvezetőjének, Vidák Balázs tű. alezredesnek, a Barcsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokának, Németh Balázs tű. alezredesnek, a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokának, és Bognár Péter tű. századosnak, a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesének is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!