Újra indult a Nemzeti Tehetség Program

2023. november 6-i határidővel lehet pályázni az idei Nemzeti Tehetség Programra, mely tartalmában és struktúrájában is megújult, célja, hogy a tehetségek útját végig kísérve, felismerésüktől a szakmai sikerekig támogassa a hazai és határon túli fiatalokat.

A most meghirdetett négy pályázati felhívás között a szakkollégiumi tehetséggondozó programok, valamint a hazai és határon túli tehetségsegítő szervezetek támogatása mellett az NTP új kezdeményezései is helyet kaptak. A „STEMpont komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása” című nyílt felhívásra olyan hazai felsőoktatási intézmények pályázhatnak, amelyek vállalják az MTMI-területek és szakok népszerűsítését a hazai köznevelési vagy szakképző intézményekben, különösen a lányok körében. A „Tehetségközelben – komplex tehetséggondozó programok támogatása” nyílt kategória pedig olyan programok megvalósítását teszi lehetővé, amelyek célja a magas színvonalú tehetséggondozó és mentori szolgáltatás, továbbá az egyenlő hozzáférés biztosítása.
Idén mintegy 4,3 milliárd forint áll rendelkezésre a programban a tehetségek támogatására - olvasható a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményében.
Fotó: Nemzeti Tehetség Központ

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!