Újabb terület megújulások és ismeretterjesztő akciók a Mura-Dráva-Duna mentén

November 3. a Bioszféra Rezervátumok Napja. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete adatai szerint, jelenleg 134 országban 738 bioszféra rezervátum található, ebből 22 olyan, ami országhatárokon is átnyúlik. Magyarországon öt ilyen van, köztük a Mura-Dráva-Duna Határon Átnyúló Bioszféra Rezervátum, ami hazánk területén kisebb részben a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, nagyobb részben a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság területén helyezkedik el.

A három folyó, a Mura, a Dráva és a Duna nemcsak Horvátországot és Magyarországot köti össze, de Ausztria, Szlovénia és Szerbia is osztozik ezen a régión. Így ez lett 20201-ben hivatalosan is a világ első ötoldalú, határon átnyúló bioszféra rezervátuma. A szorosabb együttműködést egy újabb közös pályázat benyújtásával szeretnénk elérni. Az idén ősszel összeállított LIFE pályázat pozitív
elbírálás után holt- és mellékágak megújulását biztosíthatja, ligeterdők válhatnak még természet közelibbé és olyan ismeretterjesztő akciókat is terveznek, amivel a bioszféra rezervátum fogalmát szeretnénk közelebb vinni a helyi lakossághoz.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!