Újabb gigaépítkezés egy kedvelt balatoni üdülőhelyen

Egy rég megadott, de a nyilvánosság előtt sokáig nem ismert engedély alapján bővíthetnek egy kikötőt Fonyódon. A tervek szerint kétszáz méteres móló épülhet bele a Balatonba, ami 250 hajónak adhat majd helyet, írta a HellóVidék.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, erősítette meg a Népszava információit a mólóbővítésről, miszerint a fonyódi hegy lábánál a tóparton, a városi strand és a Balatoni Hajózási Zrt. kikötője között félúton található Fonyód Yacht Klubot, amely hosszú éveken át félkész állapotban volt, a közelmúltban továbbépítették. A két rövidebb móló, három vendégmóló, csónakkikötő és hullámtörő tovább bővül, és 97 hajó fogadása helyett, egy 2019-es engedélymódosításnak köszönhetően, 250 férőhelyesre nőne.

A Népszava még megjegyezte, hogy információi szerint a tulajdonos és az önkormányzat közötti hosszas pereskedés miatt állt le az építkezés úgy másfél évtizedre. Az idén viszont újra indultak a munkálatok, tető került az épületre, melybe az ősz végére a nyílászárókat is beszerelték már.
Fotó: Röhrig Dániel / Népszava

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!