Új vezetőt neveztek ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának élére

Új vezetőt neveztek ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának (BfNP) élére Bende Zsolt személyében, miután a korábbi igazgató kormányzati szolgálati jogviszonya május elején megszűnt - tájékoztatta az MTI-t pénteken a nemzeti park. 

A június 5-től kinevezett új igazgató természetvédelmi-, valamint okleveles vadgazda mérnök, jelenleg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem doktorandusza. A BfNP-nek hat éve munkatársa hivatásos vadászként.
Bende Zsolt az MTI-nek kifejtette, a természetvédelemben és a természetvédelemért szeretett volna mindig is dolgozni, a tanulmányait is ennek megfelelően végezte. Igazgatóként a tervei között szerepel az elmúlt időszakban a nemzeti parknál megvalósított infrastrukturális fejlesztések életre hívása és működtetése. Kiemelt hangsúlyt kíván fektetni a park igazgatóság alapfeladatai között szereplő természetmegőrzésre, valamint a természetvédelmi szempontok szerinti területkezelésre. Megjegyezte, hogy nem utolsó sorban a nemzeti park működési területének jelenleg kevésbé hangsúlyos nyugati és déli területeit is szeretné jobban fókuszba helyezni. Doktori értekezésének témája az aranysakál kutatása, amely még sokáig az élete része lesz - tette hozzá.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!