Új műtéti eljárásról számolt be a PTE Klinikai Központja

Egyedülálló, bonyolult oldalsó koponyaalapi műtéteket is végeznek már a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei. Eddig 37 sikeres beavatkozás zajlott le. Az eljárás Magyarországon jelenleg csak itt érhető el.

Összetett, speciális műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti, Fej-Nyaksebészeti Klinika és az Idegsebészeti Klinika szakemberei az oldalsó koponyaalapi elváltozások kezelésében. Az operációk hatalmas kihívás elé állítják az orvosokat, hiszen komoly szakmai tapasztalatra és felkészültségre van szükség – írja a PTE tájékoztatójára hivatkozva a pecsma.hu.

Mint olvasható, a kooperáció a fül és a halántékcsont jó-, és rosszindulatú elváltozásait, valamint a kisagyhíd-szögleti daganatok különböző típusait kezeli. Több alkalommal hallásrehabilitációt is elvégzett az orvosi csapat egy különleges implantáció beültetésével. Ezekre a nagyműtétekre jelenleg kéthetente kerül sor. Az eljáráshoz, és annak rendszerességéhez eddig Magyarországon sem a személyi, sem a műszeres feltételek nem voltak adottak, de 2023 januárjától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja biztosítja a szakmai stáb rendszeres együttműködését.

A PTE Klinikai Központ és a munkacsoport a jövőben országos, majd európai regionális ellátócentrumként végezné a műtéteket, valamint egy oldalsó koponyalap-sebészeti magyar és nemzetközi oktatói központ létrehozását is tervezik – zárul az egyetemi közlemény.
Forrás:pecsma.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!