Új gyorsforgalmi utat adtak át Somogyban

Bár még nem dalol Magyarország első zenélő aszfaltja a 67-es számú főút Kaposvár felőli szakaszán, a somogyi megyeszékhely és a Balaton, illetve az M7-es autópálya közötti szakaszon már jóval gyorsabb a haladás, írja a HellóVidék.

Lassan teljesen eltűnnek a munkagépek, az útlezárások és a forgalmat irányító jelzőlámpák is, ami nagyban megkönnyíti az autósok dolgát. Az évtizedek óta várt beruházás a gazdaságélénkítő hatásán túl a turisztikára is pozitív hatással lesz Somogy megyében. A forgalomba helyezési eljárás várhatóan december közepén fejeződik be, ekkor nyílhat meg véglegesen a négysávos pálya. A közlekedők ekkortól már a zenélő szakaszt is használhatják Mernye és Mernyeszentmiklós között. A menetidő a 67-es számú főút teljes, Kaposvár és az M7-es közötti szakaszának megépülése után varhatóan 15 perccel csökken majd– tájékoztatta a HelloVidéket Hideg András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt kommunikációs igazgatója.
Magyarországon itt építettek először zenélő aszfaltot, amelynek a jelzése már most is jól látszik az út mentén, ahol jelzőtáblák jelölik a megfelelő sebességet ahhoz, hogy a leginkább tökéletesen szólaljon meg a Republic jól ismert slágere, a 67-es út.

Fotó: Getty Images

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!