Tűzoltói hagyományőrzés és ifjúság nevelés támogatása

A központi költségvetésből idén is kaptak támogatást a pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok és önkéntes tűzoltó egyesületek. Többek között a szuloki és a kastélyosdombói önkéntesek is. Náluk a hagyományok átörökítése is fontos feladat.

Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatta szerkesztőségünket arról, hogy Somogy vármegye valamennyi igényt benyújtója átvette a neki megítélt támogatást. Ennek egy része ezúttal is pénzbeli juttatás, más része felszerelés bővítés.

Tűzoltó és Polgárőr Egyesület Segesd          948 501 Ft

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Görgeteg          943 438 Ft

Lábod Község Önkéntes Tűzoltóegyesülete 949 145 Ft

Mike Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület   947 931 Ft

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Berzence          946 683 Ft

Kastélykert Egyesület Kastélyosdombó         250 000 Ft

Szuloki Önkéntes Tűzoltó Egyesület              250 000 Ft

A szuloki és a kastélyosdombói önkéntesek hármas kategóriájú besorolásúak, ez azt jelenti, hogy a település belterületére vonulhatnak, ott  térítésmentesen végzik a vállalt tevékenységi területen a mentő-, tűzvédelmi feladatok ellátását, vagy az abban való közreműködést, és résztvesznek az ifjú és gyermekkorú tűzoltók nevelésében, számukra rendszeresen szerveznek ilyen témájú programokat, segítik tűzvédelmi ismereteik fejlesztését; valamint ápolják a tűzoltó hagyományokat. Épp ezért, ők a támogatást működési költségre, és tűzoltói hagyományőrzésre valamint ifjúság nevelésre kapták.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!