Tűzmegelőzési ismereteket is szereznek a falugondnokok

Mint arról mi is beszámoltunk, megkezdődött megyénkben a 170 órás falugondnoki képzés. A Somogy Vármegyei Önkormányzat és a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság együttműködésének köszönhetően tűzmegelőzési ismeretekkel is felruházzák a kistelepülések „közbizalmasait”.
 

Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke a falu- és tanyagondnoki képzésen elmondta, úgy gondolták ez a képzés pont jó arra, hogy a kisfalvakban élők, ne csak akkor találkozzanak a katasztrófavédelem munkatársaival, vagy szakemberekkel ha baj van, hanem a megelőzés során is. Remények szerint a falugondnokoknak köszönhetően a lakástüzek megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, így a napikapcsolatok során a 600 főnél kisebb településen élők is értesülnek.
A képzés soránTompos Gábor tűzoltó alezredes, vármegyei tűzoltósági főfelügyelő beszélt arról, hogy a lakástüzek esetében pont az idős, egyedül élő emberek a legérintettebbek, akikkel a falugondnokok tartják a kapcsolatot, és velük együtt érkezik az információ is. Pl. arról, hogy a legtöbb esetben apró figyelmetlenségből adódnak a problémák. Ezért Somogyi Tamás tűzoltó főhadnagy beszélt az elektromos készülékek helyes használatáról, a sütés-főzés közben keletkező tűzesetekről, a zöldhulladék égetés szabályairól, a gyertyagyújtás veszélyeiről, a tüzelő- és fűtőberendezések karbantartásának fontosságáról és biztonságos üzemeltetéséről, valamint arról is, hogy a falugondnokok miként tudnak segíteni időpontot egyeztetni a kéményseprőkkel.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!