Tűzesetek hétvégéje

Huszonnégy segélykérő hívás érkezett a tűzoltókhoz az elmúlt napokban. Tizennyolc esetben tűzesethez, öt alkalommal műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók. Csak vasárnap mintegy negyven hektár nádas égett le Somogyszentpál és Kőröshegy térségében.

 

Péntek délután egy barcsi lakóházban ütött ki tűz. A Gábor Áron utcai százhúsz négyzetméteres épület konyhájában zsiradék gyulladt ki. A tűz átterjedt a konyhabútorra és a szagelszívón át a családi ház tetőszerkezetére is. A lángokat a barcsi és a szigetvári hivatásos tűzoltók három oldalról támadva, a tető megbontásával fojtották el. Az ingatlan ideiglenesen lakhatatlanná vált, ezért annak lakója rokonokhoz költözött. Pénteken az esti órákban Somogyszentpálra riasztották a tűzoltókat, ahol egy legelő szélén meggyulladt a trágya. Lengyeltótiban két hektáron égett a nád és a száraz aljnövényzet szombaton kora este. Balatonföldvár és Kőröshegy között meggyulladt a nádas és a száraz aljnövényzet, vasárnap délután. Mintegy tíz hektárt érintett a tűz, amely kárt tett egy magaslesben és vadetetőket is veszélyeztetett. Somogyszentpál és Táska között is náddal, bozóttal benőtt harminc hektáros területen pusztítottak a lángok.
Sármellék közelében, a vasárnapi, nagy kiterjedésű tűz után hétfő délután újabb területen lángolt az aljnövényzet - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Estére sikerült megfékeznie a tűzoltóknak a lángokat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!