Több olyan területen is van koronavírus-fertőzött, ahová Barcsról mentek dolgozni Németországba

Több olyan területen is van koronavírus-fertőzött, ahová Barcsról mentek dolgozni Németországba

Tovább emelkedett az új koronavírussal fertőzöttek száma Németországban pénteken. A hivatalos adatok péntek esti összesítése alapján országszerte 63 fertőzést tartanak számon. A járvány terjedése kedden - február 25-én - gyorsult fel, azóta 47 esetet regisztráltak. 

Több olyan területen is regisztráltak fertőzést, ahol Barcs környékéről származók is dolgoznak. Észak-Rajna-Vesztfália mellett Bajorország, Baden-Württemberg, Hamburg, Hessen és Rajna-vidék-Pfalz tartományból jelentettek újabb fertőzéseket kedd este óta. Így a 16 német tartomány közül a tegnap esti adatok szerint már 6-ot érint a koronavírus-járvány. Tegnap este a Heilbronner Stimme számolt be róla, hogy Heilbronnban is regisztráltak két fertőzöttet. Az ottani hatóságok azt kérik, hogy a forró dróton jelentsék be gyanújukat az emberek és ne induljanak orvoshoz, várják meg, amíg a szakemberek megérkeznek hozzájuk és kivizsgálják őket. Az egyházi szertartásokon több templomban mellőzik a kézfogást és eltekintenek a szenteltvíz használatától is Baden-Württemberg tartományban.  

A kormányzati tájékoztatás szerint "ha valaki fertőzött területről érkezik haza, lehetőleg ne menjen közösségbe és figyelje saját magát. Ha valaki magán tüneteket - láz, köhögés, torokfájás, levertség - észlel, akkor maradjon otthon, telefonon értesítse háziorvosát, vagy hívja az NNK 06 80/277-455, illetve a 06-80/277-456 zöldszámokat."

Fotó: stimme.de

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!